Návštěvník Snow Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 Zřejmě budu opakovat už dříve vyřčené, ale za vším vidím lenost nováčků a bohužel i určitou pohodlnost členů. Vždyť je tak snadné podívat se na několik adres. Jednou z nich je seznam těch hlavních švýcarských firem, jejichž souhrn se skrývá pod linkem www.fhs.ch a pak si prohlednout nabídku na ebay, stačí několik adres, namátkou www.ebay.com, www.ebay.de, www.ebay.ch, www.ebay.co.uk . Vycházím z vlastní zkušenosti, přesně takhle jsem začínal já. Také jako klauzovicz se mi příčí dokola nabízené Steinharty, Archimede nebo Seiko, je to pohodlné a bez jakékoliv snahy pomoci. Na jednu stranu chápu obavy z ebay, ale na druhou stranu ne. Stačí si u vybraného shopu prohlédnout počet prodejů, rating a podívat se, co obchod vlatně ještě prodává. Pokud jen hodinky, pak je vše o.k. a může se začít. Vybrat konkrétní model, poptat se, co si o něm myslí ostatní kolegové a pokud nováček není zaregistrovaný na ebay, a to zpravidla nebývá, požádat nějakého člena o pomoc s nákupem. Úplně stejným způsobem jsem nakupoval všechny své hodinky a nebylo jich málo bez sebemenšího zádrhele.
New X-Bob Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 Před hodinkou jsme to se Snowem probírali, ale hodím to sem Zapomíná se občas, že dost zájemců nechce, nebo nemůže kupovat přes e-bay. Prostě, mají představu o relativní cenové hladině. Nakonec bude stejně překročena, ale i tak. Nicméně, zhusta sem přijde začátečník, který dá nějak do kupy nějaké peníze a rozhodne se, že teď je čas koupit si hodinky. Není blbbej, nejde do OC do "hodinkářství" a nekoupí hned superturbomegacool Jet-set, ergo mrkne na net. Skoro při každém hledání se slovem hodinky už dnes vykoukne po googlení chronomag. I zeptá se. Ovšem, často zároveň dojde k tomu, že zatím nenakupuje na e-bay, neumí anglicky tak, aby rozuměl registraci, nemá platby kartou přes net a nechce nikoho otravovat s pomocí (taky nemusí hned důvěřovat někomu, že "pošli peníze, já ti objednám"). Bojí se případných reklamací, popotahování s poštou, často i zde se dočte, jak 100%feedbackový prodejce vosolí někoho z východního bloku... Obvykle taky hned nepřijde s tím, že doteď měl Bentime od dědečka k promoci a chce Omega. Takovejhle chlapík obvykle už tuší, co a jak, protože mu poradí kamarádi z golfového klubu Takže nepodceňoval bych tu misionářskou pomoc pro někoho, kdo sem přijde, má třeba ze svého pohledu úžasnou cenu, kterou chce vrazit do hodinek, třeba 10.000,- (+5.000,-), nechce nikoho zatahovat (otravovat) do spolupráce při koupi hodinek, chce si koupit s hodinkou jistoty reklamace (kdyby něco), chce slyšet doporučení majitelů následně vybrané uvažované značky a třeba delší zkušenosti. Takže závěr je - zajde do 3-5 slušných hodinářství v CZ, když TO chce nejdřív držet v ruce (nevim - Koscom, Details, něco na Sokolovské a pod.) E-shop: upřímně řekněte, jaký další e-shop v CZ nabídne slušné hodinky za akceptovatelnou cenu. Kubsonůn chronoshop. Ruská produkce na TOPhodinky (protože Kampmann a pod je z .de). AZ-watch s nějakými Seiko asi. Něco mechaniky je na eHodinarstvi. takže rada - mrkni na e-bay - nefunguje vždy.
Donuts Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 New X-Bob napsal: Takže závěr je - zajde do 3-5 slušných hodinářství v CZ, když TO chce nejdřív držet v ruce ... V kamennem obchode si je osahat a pak levneji koupit na netu, povazuji za obrovskou prasarnu. Rozhodne nic cim by se mel slusny clovek chlubit.
Návštěvník Snow Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 (upraveno) New X-Bob napsal: takže rada - mrkni na e-bay - nefunguje vždy. Ale skoro vždy , Ty rozvračeči mých teorií. Edit - nakoupil jsem nám na chalupu strašnou spoustu piva, musím ještě zvážit, jestli Ti dám vůbec cucnout Upraveno 18. srpna 2009 uživatelem Snow
Frantik Odesláno 18. srpna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 Donuts napsal: V kamennem obchode si je osahat a pak levneji koupit na netu, povazuji za obrovskou prasarnu. Rozhodne nic cim by se mel slusny clovek chlubit. Jako ze si je koupim u nas v kamennem obchode za dvojnasobek než v dobrém eshopu?!?!? To bych musel byt debil!!! Takze se radeji pochlubim a ztratim u tebe kredit slusneho cloveka, nez že budu za debila u vsech ostatních
Návštěvník Snow Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 (upraveno) Frantik napsal: Jako ze si je koupim u nas v kamennem obchode za dvojnasobek než v dobrém eshopu?!?!? To bych musel byt debil!!! Takze se radeji pochlubim a ztratim u tebe kredit slusneho cloveka, nez že budu za debila u vsech ostatních Cože, toho příspěvku Donutse jsem si vůbec nevšiml, jdu si dát nitrák pod jazyk, to snad ani není možné, tohle ze sebe vypudit . Edit - v rozrušení jsem si zpřeházel písmenka Upraveno 18. srpna 2009 uživatelem Snow
Donuts Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 Snow napsal: Cože, toho příspěvku Donutse jesm si vůbec nevšiml, jdu si dát nitrák pod jazyk, to snad ani není možné, tohle ze sebe vypudit . Takze vam prijde normalni zneuzivat sluzeb toho obchodnika, ktery samozrejme nemuze ceny drzet na tech cenach co maji eshopy. Pekne si to u nej osahate, prohlidnete a pak objednate jinde?
Diamondking Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 Donuts napsal: V kamennem obchode si je osahat a pak levneji koupit na netu, povazuji za obrovskou prasarnu. Rozhodne nic cim by se mel slusny clovek chlubit. S tím plně souhlasím......ještě, že já jsem to měl tak nějak "jednoduché"..měl jsem v podstatě hodinky vyhlídnuté a chtěl jsem jenom radu jestli jsou dobré nebo nee...mě totiž nějak hlava nebere dát na fórum dotaz typu "Chtěl bych oblekovky do cca 15-ti litrů"...přece každý z nás má nějakou představu co chce, nebo co by chtěl. Kdybych měl na hoďky dejme tomu pět tisíc euro tak se nebudu nikoho ptát jaké si mám koupit hodinky. Maximálně si nějaké vyhlídnu a potom se ptám jaké jsou..zkušenosti a tak...a ohledně toho, že zde kluci radí Štejny a Archimede..proč nee..vždyť to jsou kvalitní stroje za dobrou cenu a navíc je nemusí nikdo kupovat přes Ebay či někde ze zahraničí..v solidní cenové relaci jsou k mání u nás a spousta lidí s kubsonovým obchodem má ty nejlepší zkušenosti. No je to hrozně těžké...ono pro někoho je deset litrů majlant a pro někoho třeba kapesné na piwčo a sváču...
Frantik Odesláno 18. srpna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 Donuts napsal: Takze vam prijde normalni zneuzivat sluzeb toho obchodnika, ktery samozrejme nemuze ceny drzet na tech cenach co maji eshopy. Pekne si to u nej osahate, prohlidnete a pak objednate jinde? No jiste!!!! Co je na tom nenormalniho?!?! Chudacek obchodnik to snad nejak prezije. Ty predpokladam to u nej koupis, at to stoji, co to stojí!
Návštěvník Snow Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 Donuts napsal: Takze vam prijde normalni zneuzivat sluzeb toho obchodnika, ktery samozrejme nemuze ceny drzet na tech cenach co maji eshopy. Pekne si to u nej osahate, prohlidnete a pak objednate jinde? I Ty moralisto. Kde teda nakupuješ, kde žiješ ?
Frantik Odesláno 18. srpna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 Diamondking napsal: S tím plně souhlasím......ještě, že já jsem to měl tak nějak "jednoduché"..měl jsem v podstatě hodinky vyhlídnuté a chtěl jsem jenom radu jestli jsou dobré nebo nee...mě totiž nějak hlava nebere dát na fórum dotaz typu "Chtěl bych oblekovky do cca 15-ti litrů"...přece každý z nás má nějakou představu co chce, nebo co by chtěl. Kdybych měl na hoďky dejme tomu pět tisíc euro tak se nebudu nikoho ptát jaké si mám koupit hodinky. Maximálně si nějaké vyhlídnu a potom se ptám jaké jsou..zkušenosti a tak...a ohledně toho, že zde kluci radí Štejny a Archimede..proč nee..vždyť to jsou kvalitní stroje za dobrou cenu a navíc je nemusí nikdo kupovat přes Ebay či někde ze zahraničí..v solidní cenové relaci jsou k mání u nás a spousta lidí s kubsonovým obchodem má ty nejlepší zkušenosti. No je to hrozně těžké...ono pro někoho je deset litrů majlant a pro někoho třeba kapesné na piwčo a sváču... Kubson je ale eshop Snow napsal: I Ty moralisto. Kde teda nakupuješ, kde žiješ ? "Zneužívání služeb obchodníka" ......to je neskutečná hláška!!!!
aws Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 tak jak to tak probiram mozna by nebylo spatne pro novacky udelat sticky topics: hodinky 0 - 5k 5 - 15k 15 - 50l 50+ naprikllad kazdy snad kdo sem prijde koukne. jinak resit co kdo si chce koupit bych neresil je na kazdem at si vybere co chce. pokud se zeptam jake hodinky do 20k tak je jen a jen na vas zda mu tam neco poradite nebo ne. a rikat nebo se pozastavovat nad tim ze nekdo chce festiny to je jen ztrata casu. pokud se clovek dobre rozmysli a projde si trosku forum sam objevi lepsi alternativy.
Návštěvník Snow Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 (upraveno) Frantik napsal: Kubson je ale eshop Asi tak. Mimochodem Steinharty a Seika nebo co chronoshop nabízí jsou mi stejně volné. Všechny hodinky až na jednu výjimku jsem měl od firem, které se na našem trhu nejsou. Donuts si může osahat tak leda pověstný Primův kufřík Upraveno 18. srpna 2009 uživatelem Snow
speedmaster Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 Chudacek obchodnik? U nas v CR takovy neni. Co se tyce luxusnich hodinek, tak Dusak i Carollinum je pekna sebranka. Z toho, jak to tady v CR funguje s prodejem luxusnich hodinek je mi zle. Arogantni obchodnici, povrchni znalosti, nepresne informace a premrstene ceny.
Návštěvník Snow Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 (upraveno) Frantik napsal: "Zneužívání služeb obchodníka" ......to je neskutečná hláška!!!! Naopak, to je perla, kde máme slavné výroky na chronomagu ??? Upraveno 18. srpna 2009 uživatelem Snow
Diamondking Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 Frantik napsal: Jako ze si je koupim u nas v kamennem obchode za dvojnasobek než v dobrém eshopu?!?!? To bych musel byt debil!!! Takze se radeji pochlubim a ztratim u tebe kredit slusneho cloveka, nez že budu za debila u vsech ostatních Hele, mám kamaráda který prodává v kamenném obchodě mobilní telefony a ono to dost nasere, když mu tam někdo příjde a nechá si od fundovaného odborníka všechno vysvětlit a potom mu do očí řekne, že mu děkuje za vysvětlení, ale že v Tescu mají ten telefon o dvě kilča levnější a odkráčí jako největší king..to je fakt na facku...
Frantik Odesláno 18. srpna 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 Diamondking napsal: Hele, mám kamaráda který prodává v kamenném obchodě mobilní telefony a ono to dost nasere, když mu tam někdo příjde a nechá si od fundovaného odborníka všechno vysvětlit a potom mu do očí řekne, že mu děkuje za vysvětlení, ale že v Tescu mají ten telefon o dvě kilča levnější a odkráčí jako největší king..to je fakt na facku... No a ja se ptam...ty by sis to teda u nej koupil, i kdyby slo o rozdil tisicu nebo desetitisicu (zde na foru byly takove pripady)?!?!?
Donuts Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 Frantik napsal: No a ja se ptam...ty by sis to teda u nej koupil, i kdyby slo o rozdil tisicu nebo desetitisicu (zde na foru byly takove pripady)?!?!? Uz jsem tyhle diskuze absolvoval na nekolika ceskych i zahranicnich forech ohledne hifi, kdy se vetsinou doslo k reseni, ze prodejce by si mel za cas, ktery venoval predvadenim beden a komponentu uctovat nejakou hodinovou sazbu, kterou by pak kupci odecetl z pripadneho nakupu. Nikdy bych se nesel na neco vyptavat do obchodu s vedomim, ze pak nakoupim jinde. Tenhle thread zacal postem o hodinkove kulture a pokracuje obhajovanim takove sprostarny.
Návštěvník Snow Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 Diamondking napsal: Hele, mám kamaráda který prodává v kamenném obchodě mobilní telefony a ono to dost nasere, když mu tam někdo příjde a nechá si od fundovaného odborníka všechno vysvětlit a potom mu do očí řekne, že mu děkuje za vysvětlení, ale že v Tescu mají ten telefon o dvě kilča levnější a odkráčí jako největší king..to je fakt na facku... Hele, v které prodejně Ti fundově všechno vysvětlí ? Možná u malého hodináře, který své řemeslo dokonale zná, ale ten zase zpravidla nemá to, co se na chronomagu kupuje. Minulý týden jsem byl u Dušáka poptávat Omegy ze série OH, které nejsou za dvacku. Lehce se mi věnovali do té doby, než přišli zákazníci z bývalého Sovětského Svazu. V tom momentě mi řekli, už nemáme čas, přišli si pro IWC. Nazdar, Sbohem a šáteček. V Koscomu jsem byl dvakrát a už tam nejdu, zkušenost tristní . I u Dušáka to bylo lepší, tam se mi věnovali alespoň chvilku, v Koscomu si mě nikdo ani nevšiml a to nejsem nijak ***ěrný, že by se to dalo vysvětlit tím, že nejsem větší než pult.
Donuts Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2009 Snow napsal: Hele, v které prodejně Ti fundově všechno vysvětlí ? Možná u malého hodináře, který své řemeslo dokonale zná, ale ten zase zpravidla nemá to, co se na chronomagu kupuje. Minulý týden jsem byl u Dušáka poptávat Omegy ze série OH, které nejsou za dvacku. Lehce se mi věnovali do té doby, než přišli zákazníci z bývalého Sovětského Svazu. V tom momentě mi řekli, už nemáme čas, přišli si pro IWC. Nazdar, Sbohem a šáteček. V Koscomu jsem byl dvakrát a už tam nejdu, zkušenost tristní . I u Dušáka to bylo lepší, tam se mi věnovali alespoň chvilku, v Koscomu si mě nikdo ani nevšiml a to nejsem nijak ***ěrný, že by se to dalo vysvětlit tím, že nejsem větší než pult. Ale tohle je uplne neco jineho, samozrejme pokud nebudu s obchodnikem spokojen pujdu jinam. Ale jit si neco zkouset a vyptavat se, kdy ti obchodnik klidne venuje hodinu sveho casu a ty pritom dopredu vis, ze nakoupis jinde je prasarna.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se