Přejít na obsah

Výběr prvních mechanických hodinek

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny čtenáře Chronomagu. Rád bych si pořídil své první mechanické hodinky a vlastně první hodinky vůbec.

Obvod ruky mám 15 cm, takže průměr 39 - 42mm

raději kulatý tvar pouzdra

řemínek kožený

vodotěsnost stačí pro povrchové koupání

Moc se mi líbí hodinky typu IWC Pilot classic, ovšem jako student sháním alternativu v rozmezí 10-25k. Hodinky by měli být vhodné pro každodenní nošení.

Vzhledem k nedostatku zkušeností a momentálně i času, doufám, že se mezi Vámi najdou dobré duše, které pomohou ..

Předem děkuji za Vaše rady.

Majky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 49
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Koukni na Chronoshop - http://www.chronoshop.cz/ - pilotky Archimeda a Steinhard.

Jinak Junkers, Zeppelin, Laco, Zeno, Revue Thomen, Hamilton a řada dalších. Pak se musíš rozhodnout jestli chceš manuální nátah nebo automat. A od toho se budou odvíjet finance :crying_anim02:

Pěkný pilotky dělá i Epos ale tady už budeš přes finanční limit (nedávno tu v sekci Prodej jedny byly). Koukni i tady do sekce Prodej - jen pro představu a možná tě i něco zaujme :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Limit máš velmi slušný.

Pilotky Epos: celkem zvučná swiss značka, velmi dobrý zpracování, veliký tak akorát. A přes limit nebudeš. Asi bych je být tebou vzal. Spíš ty s černým cifrem, ten stříbrno oranžový je trochu dost alá IWC.

S Archimedama bys byl v limitu s chronografem. Jisté kouzlo archimédů je v tom, že ta firma dělala i pouzdra pro původní B-Uhren (Ickler)

Ty první jsem viděl a ty druhý jsem měl.

Opatrně s Hamiltonama ať si nenaběhneš na nějaký obří (ty hezký jsou bohužel i dost velký).

Odkaz ke komentáři

Relevantni pilotky (tedy ty od firem, ktere je skutecne vyrabely za 2. sv. valky) jsou jen a pouze IWC, Lange, Wempe, Stowa a Laco. Z tech ty cenove dostupne jsou Laco a Stowa. Tam se do 25 tisic v pohode vejdes (tady se Laco prodavali v do konce za 10 000,-) a budes mit kousek s historií.

Odkaz ke komentáři

Páni..

Člověk se nestačí ohlédnout a hned tu máme nespočet možností.

Večer to vše prohlédnu, prozatím mě na první pohled zaujali hodinky: "Archimede Pilot", konkrétně model H bez datumovky a loga výrobce.

Co se týče produkce Steinhart. Moc hezké dýnko s ornamentem a ten cvok na řemeni navíc se mi taky zamlouvá. Nadruhou stranu výška 1,5 větší v porovnání Archimede. Hodinky Stowa a Laco se mi také zamlouvají.

Mohli byste hodit nějaký odkaz na shop, který se specializuje na pilotky ?

Odkaz ke komentáři

Jenom bych si dovolil upozornit na protichůdnost dvou kritérií a to kožený řemen vs. povrchové koupání --> pokud se s nimi hodláš koupat a plavčit, koženému řemenu to moc neprospěje + pilotky na plavání není taky úplně obvyklá kombinace.

Edit: možná jsem to jenom blbě pochopil a jde ti jenom o to, aby se neutopily když spadneš do vody po cestě z hospody B)

Upraveno uživatelem Aldo
Odkaz ke komentáři

Ano, myslel jsem skutečně druhou variantu :)

Tak.. prolezl jsem chrono24 a zaujalo mě toho vážně moc..

10 000,- - 15 000,- : Archimede Pilot H, Hamilton Khaki Field, Glycine Combat Chrono Automatic

15 000,- - 25 000,- : Nomos Club ref. 701, Fortis Flieger Automatik, Mercure "Caduceus"

Myslím, že prozatím koupím Archimede Pilot H, které mě zaujali jako první a tolik nestojí, a tak budu mít mnoho času a prostoru rozjímat, kam svůj zájem dále směrovat.. Utratit za své první hodinky 25 k, tak o nich nemám ani s kým debatovat, jelikož bych neměl ani na vlastní džbán tekutin.

Mimo to .. Poprvé jsem viděl hodinky Mercure Caduceus .. Ví o nich někdo něco ?

A vzhledem k mému obvodu zápěstí- 15 cm.. Mám zvolit verzi 39 mm nebo raději 42 mm od Archimede ?

Děkuji

Majky

Odkaz ke komentáři

Koukal jsem také na Sinn 856 a podobně a Tutima Flieger, ale kde je v ČR sehnat ?

Za povedené považuji nové pilotky od EPOS, ale 40k je na mě teď vážně moc.

Mám spoustu otázek, ale nechci vás tim zcela otrávit, tak se to snažím nějak rozumně dávkovat.. Snad se mi to alespoň trošku daří..

Nachází se v Plzni a okolí nějaký kamenný obchod, kde by se dali hodinky Archimede prohlídnout, zkusit, popř. se na něco zeptat ? Nebo stačí jen prohlídnout a zkusit .. :D

Díky ..

Upraveno uživatelem Majky
Odkaz ke komentáři

...

Nachází se v Plzni a okolí nějaký kamenný obchod, kde by se dali hodinky Archimede prohlídnout, zkusit, popř. se na něco zeptat ? Nebo stačí jen prohlídnout a zkusit .. :D

...

Pokud dorazíš na plzeňský sraz a bude tam Arthur N., tak máš vyhráno ;-) Nebo mu napiš.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...