Majky Odesláno 16. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2009 Zdravím všechny čtenáře Chronomagu. Rád bych si pořídil své první mechanické hodinky a vlastně první hodinky vůbec. Obvod ruky mám 15 cm, takže průměr 39 - 42mm raději kulatý tvar pouzdra řemínek kožený vodotěsnost stačí pro povrchové koupání Moc se mi líbí hodinky typu IWC Pilot classic, ovšem jako student sháním alternativu v rozmezí 10-25k. Hodinky by měli být vhodné pro každodenní nošení. Vzhledem k nedostatku zkušeností a momentálně i času, doufám, že se mezi Vámi najdou dobré duše, které pomohou .. Předem děkuji za Vaše rady. Majky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bison Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 Koukni na Chronoshop - http://www.chronoshop.cz/ - pilotky Archimeda a Steinhard. Jinak Junkers, Zeppelin, Laco, Zeno, Revue Thomen, Hamilton a řada dalších. Pak se musíš rozhodnout jestli chceš manuální nátah nebo automat. A od toho se budou odvíjet finance Pěkný pilotky dělá i Epos ale tady už budeš přes finanční limit (nedávno tu v sekci Prodej jedny byly). Koukni i tady do sekce Prodej - jen pro představu a možná tě i něco zaujme Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 Limit máš velmi slušný. Pilotky Epos: celkem zvučná swiss značka, velmi dobrý zpracování, veliký tak akorát. A přes limit nebudeš. Asi bych je být tebou vzal. Spíš ty s černým cifrem, ten stříbrno oranžový je trochu dost alá IWC. S Archimedama bys byl v limitu s chronografem. Jisté kouzlo archimédů je v tom, že ta firma dělala i pouzdra pro původní B-Uhren (Ickler) Ty první jsem viděl a ty druhý jsem měl. Opatrně s Hamiltonama ať si nenaběhneš na nějaký obří (ty hezký jsou bohužel i dost velký). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 Relevantni pilotky (tedy ty od firem, ktere je skutecne vyrabely za 2. sv. valky) jsou jen a pouze IWC, Lange, Wempe, Stowa a Laco. Z tech ty cenove dostupne jsou Laco a Stowa. Tam se do 25 tisic v pohode vejdes (tady se Laco prodavali v do konce za 10 000,-) a budes mit kousek s historií. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 .....a jeste se neprodaly, takze jdi do nich, za tu cenu jsou parádní http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=21075 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 Majky: jak uvedl Frantik, to neváhej. Mají dost povedený pouzdro/nožky. Nenech se mást tím, že tam nějakou dobu inzerát leží, my jsme tady pilotkama zcela saturováni :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bison Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 .....a jeste se neprodaly, takze jdi do nich, za tu cenu jsou parádní http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=21075 Tak tomu se říká dobrá rada . jdi do nich - teda pokud se ti líbí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 Navíc jsou to asi moje bejvalky a je to verze s logem, ale BEZ datumky, uz se neprodává..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abbot Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 A co nějaká produkce fortisu ? Fiannčně by ses tam měl +- vejít a jsou to super pilotky s vodotěsností 200M a na pěknym koženym řemenem ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emte Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 Alebo Precisty Speedbird III: http://www.timefactors.com/speedbird.htm Ma ich safi a myslim, ze si ich pochvaloval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brett Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 Chlapi, vy ho těma návrhama zblbnete dřív, než stačí zblbnout sám, pokud se sem bude vracet. Se Steinhartama nebo Archimedama to bude určitě dobrý začátek! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majky Odesláno 17. srpna 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 Páni.. Člověk se nestačí ohlédnout a hned tu máme nespočet možností. Večer to vše prohlédnu, prozatím mě na první pohled zaujali hodinky: "Archimede Pilot", konkrétně model H bez datumovky a loga výrobce. Co se týče produkce Steinhart. Moc hezké dýnko s ornamentem a ten cvok na řemeni navíc se mi taky zamlouvá. Nadruhou stranu výška 1,5 větší v porovnání Archimede. Hodinky Stowa a Laco se mi také zamlouvají. Mohli byste hodit nějaký odkaz na shop, který se specializuje na pilotky ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bison Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 nejsou to jen pilotky, ale spoustu hodinek najdeš tady http://www.chrono24.com/cz/home/index.htm můžeš hledat podle výrobce, modelu, ceny atd. - alespoň si uděláš představu o modelech jednotlivých firem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aldo Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 (upraveno) Jenom bych si dovolil upozornit na protichůdnost dvou kritérií a to kožený řemen vs. povrchové koupání --> pokud se s nimi hodláš koupat a plavčit, koženému řemenu to moc neprospěje + pilotky na plavání není taky úplně obvyklá kombinace. Edit: možná jsem to jenom blbě pochopil a jde ti jenom o to, aby se neutopily když spadneš do vody po cestě z hospody Upraveno 17. srpna 2009 uživatelem Aldo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majky Odesláno 17. srpna 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 Ano, myslel jsem skutečně druhou variantu Tak.. prolezl jsem chrono24 a zaujalo mě toho vážně moc.. 10 000,- - 15 000,- : Archimede Pilot H, Hamilton Khaki Field, Glycine Combat Chrono Automatic 15 000,- - 25 000,- : Nomos Club ref. 701, Fortis Flieger Automatik, Mercure "Caduceus" Myslím, že prozatím koupím Archimede Pilot H, které mě zaujali jako první a tolik nestojí, a tak budu mít mnoho času a prostoru rozjímat, kam svůj zájem dále směrovat.. Utratit za své první hodinky 25 k, tak o nich nemám ani s kým debatovat, jelikož bych neměl ani na vlastní džbán tekutin. Mimo to .. Poprvé jsem viděl hodinky Mercure Caduceus .. Ví o nich někdo něco ? A vzhledem k mému obvodu zápěstí- 15 cm.. Mám zvolit verzi 39 mm nebo raději 42 mm od Archimede ? Děkuji Majky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majky Odesláno 17. srpna 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 (upraveno) Koukal jsem také na Sinn 856 a podobně a Tutima Flieger, ale kde je v ČR sehnat ? Za povedené považuji nové pilotky od EPOS, ale 40k je na mě teď vážně moc. Mám spoustu otázek, ale nechci vás tim zcela otrávit, tak se to snažím nějak rozumně dávkovat.. Snad se mi to alespoň trošku daří.. Nachází se v Plzni a okolí nějaký kamenný obchod, kde by se dali hodinky Archimede prohlídnout, zkusit, popř. se na něco zeptat ? Nebo stačí jen prohlídnout a zkusit .. Díky .. Upraveno 17. srpna 2009 uživatelem Majky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 17. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2009 Myslim ze Archimede v kamennem obchode nesezenes ( aspon ne u nas ). Kubson jiste poradi a nektery ze clenu rad ukaze - myslim ze je jich na foru dost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ruda Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2009 ... Nachází se v Plzni a okolí nějaký kamenný obchod, kde by se dali hodinky Archimede prohlídnout, zkusit, popř. se na něco zeptat ? Nebo stačí jen prohlídnout a zkusit .. ... Pokud dorazíš na plzeňský sraz a bude tam Arthur N., tak máš vyhráno ;-) Nebo mu napiš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2009 Majky: v tom mým odkazu je u těch novejch pilotek od Eposu MOC 17900,-, tak kde bereš těch 40? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamondking Odesláno 18. srpna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2009 Majky: v tom mým odkazu je u těch novejch pilotek od Eposu MOC 17900,-, tak kde bereš těch 40? No asi tady , možná si nevšiml těch Tvých navrhovaných Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se