Přejít na obsah

Výběr prvních mechanických hodinek

Doporučené příspěvky

Njede o nějakou jízdu o hubu na horském kole, ale spíše rekreační jízdu na crossovém kole, po upravených stezkách sem tam nějaká lesní či polní cesta. Očekával bych že když si koupím automaty za víc jak 10 000,- , navíc pilotní, nejen kvalitu a přesnost ale taky určitou odolnost. Proč tam je potom safírové sklo a vodotěsnost když je odrovná jízda na kole? mělo by to zaručovat přece určitou odolnost? Čistě teoreticky takový bombardér za 2.sv. asi taky nebylo žádné pohodlné a polétáníčko bez vibrací.

Nechápu o čem se furt hádáš :cheers: , ber to jako fakt. Normálnim autem taky můžeš jezdit po louce a se zataženou ručkou, nebo řadit bez spojky, jen mu to prostě nesvědčí a zkracuješ tim životnost...

Safír je tam od toho aby když někde lupneš zápěstím o zeď (výjimečnej a krátkodobej stav) tvoje sklíčko nemělo hned rejhy a aby vypadaly hezky delší dobu ...

Klidně si s nima na kole jezdi a věř, že ty dva roky, co máš záruku vydrží, ale je víc než pravděpodobný, že jakýkoliv problémy se dostaví dřív, než by se dostavily, kdyby si s nima na tom kole nejezdil ... Hodinky jsou jemná mechanika a jákýkoliv vibrace/ nárazy atd jim nesvědčí... :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 49
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

PS: ty víš o automatech za mín než 3 litry?:-)

Většina Seiko 5 (možná i monstra s trochou štěstí), hodně Invict (s miotou), Orienty, Citizeny a spousta dalšího, pokud si dáš jen trochu práce a času a hledáš ... Internet je plnej low endů a u spousty z nich bys byl převapenej, jak moc kvalitní (vzhledem k ceně )jsou, ale cena je taková, že hodně lidí tady to může považovat jako spotřební zboží :) ...

Jinak nechápu, co s těma hodinkama na kole máte, já měl od nich akorát otlučený zápěstí ...

Upraveno uživatelem abbot
Odkaz ke komentáři

Pokud chceš hodinky společenské (k obleku), tak hlavně žádné subciferníčky, stupnice, atd. Prostě co nejjednodušší design. Dále musíš počítat s tím, že hodinky s automatickým nátahem jsou obecně vyšší než s manuálním.

Z profláknutých značek: Certina (ty se tu moc nemusí), Oris, Prim (tam se do limitu nevejdeš, ale Linea 40 má klasický design), Tissot, atd.;

případně v ČR málo prodáváných hodinek: Seiko (ne Seiko 5), Stowa (dlouhé dodací termíny), Archimede, s přivřením očí Steinhart Marine Chronometer Vintage, případně si něco nechat dovézt;

případně pokud máš nějaké hodinky po předcích, tak si je nechat zrenovovat.

Osobně bych si Calvaneo 1583 nekoupil.

edit: nebo můžes zkusit nějaké z druhé ruky, např. tyto Tissoty

můžu se zeptat proč né seiko 5? čekám každým dnem pošťáka s krabičkou:) Upozorňuji že jsem si je vybral jako první automaty od dob základní školy, abych vyzkoušel, jestli mi samonátah bude vyhovovat nebo né

Odkaz ke komentáři

to abbot: ja se přece nehádám, jen jsem se ptal na podrobnosti. A přihodil jsem par logických argumetů. Každopádně jsem rád že jste mi poradili, jsem zas o něco chytřejší a vím že na lezt na kolo s mechanickýma hodinkama je hloupost.

Jen přišlo, že se na to ptáš už několikátým příspěvkem a pokaždý ti někdo odpověděl stejně a ty si tomu nechtěl věřit :), už sem měl pocit, že čekáš až ti někdo napíše že kolo je pro ně blahodárná věc a ty budeš spokojenej :). Vůbec to nemyslim nějak zle, jen mi to připomíná brigádu v jendom obchodě, kde bylo an dením pořádku, že někdo přišel až přesně věděl co chce koupit, ale chtěl od toho vlastnosti, který to nemělo a snažil se mě i sebe přesvědčovat o tom, že to ty vlastnosti má, jen proto aby si to mohl spokojeně koupit :D:D :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

můžu se zeptat proč né seiko 5? čekám každým dnem pošťáka s krabičkou:) Upozorňuji že jsem si je vybral jako první automaty od dob základní školy, abych vyzkoušel, jestli mi samonátah bude vyhovovat nebo né

proti Seiko 5 nic nemám, jsou to dobré hodinky

limit byl 18 000,-, tak jsem se snažil poradit nějaké hodinky blízko limitu ;)

Odkaz ke komentáři

Jenom bych si dovolil upozornit na protichůdnost dvou kritérií a to kožený řemen vs. povrchové koupání --> pokud se s nimi hodláš koupat a plavčit, koženému řemenu to moc neprospěje + pilotky na plavání není taky úplně obvyklá kombinace.

Edit: možná jsem to jenom blbě pochopil a jde ti jenom o to, aby se neutopily když spadneš do vody po cestě z hospody B)

Nemáš pravdu. Mám pilotky Citizen, jsou 100 metrovky, k tomu mám vodotěsný řemen od Hirshe. Koupu se s nima i v moři. Řemen je tak kvalitní, že když už zapáchal (po asi dvou letech), tak jsem si řekl, že buď to vyjde, nebo ho vyhodím, a mamča mi ho vyprala na 40°C v pračce. Nestalo se mu nic :whistling: , a slouží dál. Mohu předvést v Ostravě.

Odkaz ke komentáři

myslím to tak, že za 20.000,- Kč seženeš originální orisky, glyciny nebo fortisky, hodinky dospělé, se vším všudy, bez kompromisů, s tradicí, prestiží, nezávislé švýcarské značky. Na špici své třídy - to se o archimede nebo steinhart říct nechá taky, jen je to tak o dva, spíš tři řády nižší třída. To nemá ovšem s líbením, nebo jak ty říkáš kvalitou nic co dělat, stejně jako plastový sklíčko - to je prvek dizajnu, kvalitativně rovnocenný se safírem, má jen jiné vlasnosti, je prý pevnější, ale měkčí - zrovinka pro jízdu na kole je asi vhodnější.

Ale jestli chceš hodinky pro jízdu na kole, doporučuju traser od kubsona.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...