Přejít na obsah

kdo ma jake heuer

Stepino

Doporučené příspěvky

Já vlastním tyto 30 let staré Hujerky. Je to dědictví po mém dědečkovi, který je dostal kdysi k narozeninám. Poté se dlouhou dobu pro jejich nefunkčnost válely v šuplíku. Marně jsme kdysi sháněli hodináře, který by se do něčeho podobného pustil (hodinky byly dokonce i za velkou louží). Až jsem se jednoho dne dostal na toto fórum, kde mi bylo vše co se týče hodinářů vysvětleno a znalci zdejších poměrů jistě bez delšího přemýšlení uhodnou, kterému hodináři se nakonec dostaly do ruky. Bylo potřeba vyměnit jedno ozubené kolo (náhon), u kterého byla ulomena hřídelka. Nakonec se podařilo tento díl sehnat od jiného hodináře a sběratele z Texasu. Nyní se z hodinek těším velké radosti. Jejich krásu dnes moderní výrobci hodinek (včetně TAGu), alespoň dle mého názoru, jen stěží překonávají. Na ruce působí velmi elegantním dojmem. Jediné co bych jim snad mohl vytknout, je jejich špatná čitelnost, ale to je stejně šumák, protože při 9 z 10 podívání na hodinky se stejně nezajímám o čas :)

[/quote

tak to je majstrštyk!!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já vlastním tyto 30 let staré Hujerky. Je to dědictví po mém dědečkovi, který je dostal kdysi k narozeninám. Poté se dlouhou dobu pro jejich nefunkčnost válely v šuplíku. Marně jsme kdysi sháněli hodináře, který by se do něčeho podobného pustil (hodinky byly dokonce i za velkou louží). Až jsem se jednoho dne dostal na toto fórum, kde mi bylo vše co se týče hodinářů vysvětleno a znalci zdejších poměrů jistě bez delšího přemýšlení uhodnou, kterému hodináři se nakonec dostaly do ruky. Bylo potřeba vyměnit jedno ozubené kolo (náhon), u kterého byla ulomena hřídelka. Nakonec se podařilo tento díl sehnat od jiného hodináře a sběratele z Texasu. Nyní se z hodinek těším velké radosti. Jejich krásu dnes moderní výrobci hodinek (včetně TAGu), alespoň dle mého názoru, jen stěží překonávají. Na ruce působí velmi elegantním dojmem. Jediné co bych jim snad mohl vytknout, je jejich špatná čitelnost, ale to je stejně šumák, protože při 9 z 10 podívání na hodinky se stejně nezajímám o čas :)

toto je fakt parada, za poslednu dobu to najkrajsie co som videl..

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Všechny zde zdravím.

Dostal jsem se k hodinkám Heuer Silverstone 110.313 F s kovovým náramkem s označením 434845

Na prodej moc nepomýšlím, ale spíš by mne zajímala hodnota těchto hodinek.

Je na nich neoriginální plexisklo, jinak je na nich vše originální (včetně malé tečky na velké ručičce :-) ).

Přikládám 2 fota pořízená telefonem.

Zajímalo by mne ještě jak se zde přehazuje datum? to se musí stále přetáčet dokolečka dokud se nenajede na ten správný, nebo je na to nějaký trik?

post-16118-094076200 1302253182.jpg

post-16118-059473300 1302253201.jpg

Upraveno uživatelem m.a.x.i.m.u.s
Odkaz ke komentáři

tak tohle je parada. po dlouhy dobe zase neco jineho nez autavie.

me by hrozne zajimal pribeh jak jsi k hodinkam prisel? jsou puvodem z CSSR? prosim odpovez...

cenu ti nejlepe odpovi ebay (ceny se tu moc nezdeluji tak nechci nic porusovat tak pripadne napis.SZ)

original tecka na rucicce je praskla stara luminiscence.

malo casty je ten tah. vyrobce NSA (NOVAVIT)

sklicko mineralni asi nesezenes. jedine ve svycarsku v ramci celkove renovace.

edit: datum se prehazuje jen posouvanim celych hodin. zadny rychlo preklapeni neni

Upraveno uživatelem Stepino
Odkaz ke komentáři

Tak to je paráda. To si stará paní na důchod buď hodně přilepšila, nebo jsi dost výhodně nakoupil, tak snad je to ta druhá varianta :) . Na eBayi se Silverstony prodávají celkem za ranec a takový hodinky by si servis v domovině určitě zasloužily, ikdyž vypadají v celkem dobré kondici. Jinak by tam měl být calibr 12. Takže velká gratulace na závěr!

Odkaz ke komentáři

to Stepino:

Jaký je v nich tedy kalibr? Myslel jsem, že vzhledem ke stejnému rozložení ručiček a datumovky jako u mých Veron se jedná o Cal.12 - u něj je rychloposuv datumu.:worried_anim:

jo je v nich samozrejme calibr 12, ja jsem mel ale na mysli ze nemaji polohu korunky na preklapeni datumovky jako je tomu treba u seika a jinych dalsich ale musis posouvat rucicky tam a zpet aby ses dostal na spravne datum

Odkaz ke komentáři

224477: Díky :-) Po výměně sklíčka se mi také hrozně zalíbily a je hezké jak se mění odstín ciferníku při různých úhlech.

Mirek24: Díky :-) Je to opravdu ta druhá varianta ve které jsem dobře nakoupil :-) Jj, jsou v dobrém stavu i přesto, že podle původního sklíčka byly hodně nošené. Teď jsou ještě znovu v servisu, protože se nějak málo samonatahují. Vypadá to, že se tam něco zasekává, ale po natažení korunkou fungují dlouho a bezvadně.

Stepino: Jak je myšleno posouvání ručiček tam a zpět a tím měnění data?

Odkaz ke komentáři

224477: Díky :-) Po výměně sklíčka se mi také hrozně zalíbily a je hezké jak se mění odstín ciferníku při různých úhlech.

Mirek24: Díky :-) Je to opravdu ta druhá varianta ve které jsem dobře nakoupil :-) Jj, jsou v dobrém stavu i přesto, že podle původního sklíčka byly hodně nošené. Teď jsou ještě znovu v servisu, protože se nějak málo samonatahují. Vypadá to, že se tam něco zasekává, ale po natažení korunkou fungují dlouho a bezvadně.

Stepino: Jak je myšleno posouvání ručiček tam a zpět a tím měnění data?

datum nastavis tak ze po preskoceni na datum treba 2. posunes na 3. tim ze vratis rucicky o cca 2 hodiny zpet a zase vpred a tak porad dokola dokud se nedostanes treba na 20 den.

to znamena ze musis hybat s casem a ne jako treba u jiz zminovanych seiko, kde je pozice korunky jen na otaceni datovym vencem aniz bys hnul s rucickama

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Minimálně Ti mohu říci, že do tohoto tématu určitě nepatří. Jestli má někdo chuť to vysvětlit, nechť to udělá :offtopic:

Asi ti moc nerozumim, ale jestli jsem dobře přečetl název temá "kdo ma jake heuer" ja mám tyto, ale bohužel nejsem znalec tak jsem přidal dotazeček, myslím že odborník nebo člověk znalý věci mi rád odpoví...

Odkaz ke komentáři

urcite dokazes precist nazev hodinek a jak vidis je tam napsano TAG HEUER coz neni to same jako HEUER

vim ze to pro Tebe jsou jen 3 pismena navic a mozna i stejna znacka, ale ver mi ze Tvoje hodinky do tohoto tematu nepatri.

tvoje hodinky byly vyrobene po roce 1985. zbytek urcite najdes na googlu podle reference kterou najdes na dynku nebo na rotoru.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Když jsm e u těch krabiček, představ si, že mamina dělala v šupliku pořádky a pod ruce jí přišla i krabyčka od heuerů. No k čemu to skladovat, že ? tak letěla do popelnice :-) Otce málem jeblo :-D

QUOTE(Vena @ 20.8.2009 - 15:34) 309547[/snapback]Já mám Silverstone 73373. Fotka už tu je v předchozích příspěvcích, ale stejně přikládám :-)

asi Te zklamu ale silverstone neni to co mas.

Silverstone se delal jen s calibrem 12 + lemania 5100

to co mas je zakladni model Heuer bez oznaceni jmena se strojkem Valjoux 7733.

ale samozrejme super hodinky a paradni stav a ta krabicka taky paradni Posted Image

S.

Odkaz ke komentáři

Když jsm e u těch krabiček, představ si, že mamina dělala v šupliku pořádky a pod ruce jí přišla i krabyčka od heuerů. No k čemu to skladovat, že ? tak letěla do popelnice :-) Otce málem jeblo :-D

tak to by me taky jeblo. tolik krabicek skoncilo na skladkach a spalovnach... ach jo

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...