Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vždy, keď som čo i len začínal mať náznaky "čiernej ruky" od ocele a bežná údržba nezaberala, tak som to vrazil do ultrazvukovej čističky.

A problém bol okamžite vyriešený...

Takže v tomto prípade môžem jednoznačne len odporučiť...

• Odpovědi 40
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Nebo tah jednou týdně sundel a vypláchni v tech. benzínu. To, že je čistej z venku neznamená, že ve všech záhybech a škvírách není špína, kterou slaný pot rozpouští a pak jsi jak čuně. Nebo investuj do ultrazvukový čističky a je po problému.

Odesláno
  Jaryn napsal:
Nebo tah jednou týdně sundel a vypláchni v tech. benzínu. To, že je čistej z venku neznamená, že ve všech záhybech a škvírách není špína, kterou slaný pot rozpouští a pak jsi jak čuně. Nebo investuj do ultrazvukový čističky a je po problému.

A co asi pisu,ty Jaryne...... :thumbsup_anim:

Odesláno
  New Milis napsal:
Mě černá ruka od Seik Monster, ale jen když s nima jedu na kole nebo rychle du. Jiný hodinky nevím jestli to dělaj, s těma podobný hovadiny neprovádím.

A jak rychle musíš jít, aby ti černala ruka? Není to jen nějaká porucha krevního oběhu? :D

Promiň Milis, když ty všechno píšeš jako grotesku :)

Odesláno

Ja jsem nosil asi 10 let ocelovy tah a taky mne cernala ruka. Pred 2 rokama jsem presel na titan a je po problemu. Takze doporucuju titan. Ne nadarmo se dava titan do ruznych implantatu. Protoze proste narozdil od oceli nereaguje s imunitnim systemem cloveka a pot s titanem taky nereaguje.

Odesláno
  jan21 napsal:
Ja jsem nosil asi 10 let ocelovy tah a taky mne cernala ruka. Pred 2 rokama jsem presel na titan a je po problemu. Takze doporucuju titan. Ne nadarmo se dava titan do ruznych implantatu. Protoze proste narozdil od oceli nereaguje s imunitnim systemem cloveka a pot s titanem taky nereaguje.

Kůže je kůže, Simon potvdí. Ocel, titan samý záhyby pro špínu a prach

Odesláno

Nechci tady nikomu povolanému fušovat do řemesla, ale pokud nerez ocel, nebo stříbro a zlato nechává na pokožce černé šmouhy, jde většinou o příznak nějaké alergie, nemoci, nebo minimálně oslabení imunitního systému, takže kožený řemen to řeší asi tak jako náplast s polštářkem zlomeninu.

Odesláno
  Radius napsal:
Poslední měsíc mi na jedné straně ruky ocelový náramek hodinek černě špiní ruku, černá stopa, která jdě obtížně umýt, je jedno, co mám za hodinky (Longines, Breitling, Rotary... - vše na nerez. ocelovém tahu), špiní se mi ze všech, co s tím? Momentálně nemám žádné hodinky na koženém řemenu na střídání... Je to tedy první léto, co nosím hodinky na tahu, předtím jsem měl vždy vše na kůži a teď se hodně potí ruka, ale už mi to leze na nervy...

mam podobny problem pri Certinach nerez tah pri beznom noseni, na byku najma zostava po dni,dvoch nosenia spinavy pas na ruke od remienka. no nic iba vykefovat jarovou alebo mydlovou vodou aj ruku aj hodinky :))

• po 3 týdnech...
Odesláno

Já mám jednou za čas podobný problém u Seika hlavně v teplém počasí.Pomáhá již uvedené:zubní kartáček a benzín nebo líh pak je na nějaký čas po problému.

P.S. to s tou fotkou černé ruky se dost povedlo :thumbsup_anim:

• po měsících...
Odesláno
  honza71 napsal:
Ahoj,

mám za to, že to souvisí s tím potem víc než se "stavem" tahu. Počasí, strava a co já vím co ještě( tělo je hrozně složitej machanizmus) ovlivňují

chemický pochody v těle a tak ani pot nemáš pořád stejnej. Přemýšlej co je za poslední dobu jinak, jiného atd.

Takový drahý hoďky máš, tak nemůžeš chodit jak pra.. . ;)

Jedině souhlasím. Hlavně v Praze je fakt svinstvo ve vzduchu. (Asi i více než v Ostravě :-)

Vždycky když přijedu třeba jen z Německa, kára se jen třpytí. Nechám ho zaparkované v Práglu, je na něm za 2 dny centimetrová vrstva špíny jak na stavbě.

Návštěvník Kamil
Odesláno
  miracolo.cz napsal:
.... je na něm za 2 dny centimetrová vrstva špíny jak na stavbě.

A kde prosímtě parkuješ? Já nic takového nepozoruju.

Odesláno
  miracolo.cz napsal:
Jedině souhlasím. Hlavně v Praze je fakt svinstvo ve vzduchu. (Asi i více než v Ostravě :-)

Vždycky když přijedu třeba jen z Německa, kára se jen třpytí. Nechám ho zaparkované v Práglu, je na něm za 2 dny centimetrová vrstva špíny jak na stavbě.

1 cm vrstwa...ty wolle..to nebylo i když mi auto stálo týden a soptila sopka na Islandu...a to bydlím v Karviné, kde dle seriozního průzkumu nějaké akademie věd z Brna je 6 x horší ovzduší než v Praze...

Odesláno
  Kupa54 napsal:
Nechci tady nikomu povolanému fušovat do řemesla, ale pokud nerez ocel, nebo stříbro a zlato nechává na pokožce černé šmouhy, jde většinou o příznak nějaké alergie, nemoci, nebo minimálně oslabení imunitního systému, takže kožený řemen to řeší asi tak jako náplast s polštářkem zlomeninu.

To máš pravdu. Jen to doplním tím, že problém vzniká když je náramek mastný nebo mokrý od potu (při nemoci, jízdě na kole běhu, jiné námaze). Vniklý prach tvoří brusivo a to pak vyrábí ten černej sajrajt. Další věc je potom složení potu, tady by ale měli spíš promluvit místní doktoři.

Bude to zajímat i členy z vlákna o sežraných pouzdrech hodinek (Seiko).

Odesláno
  Kamil napsal:
A kde prosímtě parkuješ? Já nic takového nepozoruju.

Kamile, Praha 1. Po dešti se prach viditelně drží na kapkách vody. Když se voda vypaři, je z bílé káry maskovaná. Nikdy bych si toho nevšiml, kdyby mi to jednou neukázal jeden Němec. A tak jsem mu řekl, chlape, to se ti lehce natahuje triko, když všechen odpad ilegálně i legálně spalujete v ČR.

Odesláno

Mně se ono ,,černání" také občas děje. Vždy v teplé dny, když se hodně pohybuji venku. Je to prostě a jednoduše pot, prach, špína atd... Umyj si ruku a v teplé dny prostě čisti i tah...

Jinak já také vždy přeleštím hodinky hadříkem (bez jakékoli chemie), než je dám do winderu, druhý den se lesknou a nejsou opatlané, to nesnáším... 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...