skalis Posted August 29, 2009 Report Posted August 29, 2009 Uz dlouho mi vrta hlavou jedna vec. Proc je na ciselniku nekterych hodinek misto prosteho "SWISS MADE" nebo "SWISS" napsano "T - SWISS - T" nebo "L - SWISS - L" (byva to takhle symetricky). Co to znamena? Predem diky za vysvetleni.
tarmi Posted August 29, 2009 Report Posted August 29, 2009 strejda gůgl: "T Swiss made T" means that the watch is Swiss and contains a certain quantity of tritium that emits less than 227 MBq (7.5 mCi). "Swiss T<25" means that the watch is Swiss and contains a certain quantity of tritium that emits less than 925 MBq (25 mCi). Most Swiss watches use photoluminescent light emission, sometimes indicated by the optional marking, "L Swiss Made L" T Swiss made T jsou tudíž swiss made hodinky s Tritiovými trubicemi L Swiss made L jsou tudíž swiss made hodinky s klasickou luminiscencí snad jsem to pochopil správně zdroj: http://www.hautehorlogerie.org/en/encyclop...iss-made-t.html
911 Posted August 29, 2009 Report Posted August 29, 2009 Uz dlouho mi vrta hlavou jedna vec. Proc je na ciselniku nekterych hodinek misto prosteho "SWISS MADE" nebo "SWISS" napsano "T - SWISS - T" nebo "L - SWISS - L" (byva to takhle symetricky). Co to znamena? Predem diky za vysvetleni. Kolem roku 1950 se zacalo pouzivat Trituim jako luminescence a tak se na cifernik zacalo psat T SWISS T nebo SWISS<25. Od 1998 se zacalo pouzivat LumiNova, coz je organicka sloucenina a ne radioaktivni a tak muzes taky najit L SWISS L
Dantechno Posted August 29, 2009 Report Posted August 29, 2009 (edited) Na mych Traserech s tritiem je Swiss Made T25 Edited August 29, 2009 by Dantechno
lib Posted August 29, 2009 Report Posted August 29, 2009 (edited) ... T Swiss made T jsou tudíž swiss made hodinky s Tritiovými trubicemi Toto bych opravil: Neznamená to tritiové trubice, ale použití Tritia generelně. Např. i ve formě směsi/nátěru na ručkách a indexech... Edited August 29, 2009 by lib
lib Posted August 29, 2009 Report Posted August 29, 2009 Toto bych opravil: Neznamená to tritiové trubice, ale použití Tritia generelně. Např. i ve formě směsi/nátěru na ručkách a indexech... Příklad: Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
tarmi Posted August 29, 2009 Report Posted August 29, 2009 díky za opravu, asi si o Tritiu přečtu víc. To co jsem o jeho použití v hodinkách doposud četl vylučovalo jiné použití než v trubici.
skalis Posted August 29, 2009 Author Report Posted August 29, 2009 díky za opravu, asi si o Tritiu přečtu víc. To co jsem o jeho použití v hodinkách doposud četl vylučovalo jiné použití než v trubici. Driv se nanasela luminiscencni barva smichana s tritiem bezne na indexy nebo rucky. Jinak diky vsem za info. Tohle by me vubec nenapadlo.
911 Posted August 29, 2009 Report Posted August 29, 2009 díky za opravu, asi si o Tritiu přečtu víc. To co jsem o jeho použití v hodinkách doposud četl vylučovalo jiné použití než v trubici. viz muj prispevek. od 50 let se to normalne pouzivalo. nekde, kde toho bylo mene a jeste dalsi specifikace se psalo SWISS T<25
lib Posted August 29, 2009 Report Posted August 29, 2009 Nevím, jestli je ta informace úplně správná, ale mám pocit, že jsem někde zaregistroval, ža snad asi před dvěma lety bylo používání Tritia jinak než v trubicích silně omezeno. Myslím, že hodinky s tritiovým nátěrem v hodinkách vyrobených za poslední rok (nebo možná i dva) nenajdeš. To pro případ, že by sis sundal sklíčko a začal indexy a ručky jen tak z nudy lízat. )
tarmi Posted August 29, 2009 Report Posted August 29, 2009 no já si spíš představil dělnice, které si odpracovávají svůj třísmenný provoz za 60Kč/hod. tím, že nafasují plechovku tritia, štěteček a ručky
911 Posted August 29, 2009 Report Posted August 29, 2009 Nevím, jestli je ta informace úplně správná, ale mám pocit, že jsem někde zaregistroval, ža snad asi před dvěma lety bylo používání Tritia jinak než v trubicích silně omezeno. Myslím, že hodinky s tritiovým nátěrem v hodinkách vyrobených za poslední rok (nebo možná i dva) nenajdeš. To pro případ, že by sis sundal sklíčko a začal indexy a ručky jen tak z nudy lízat. ) no taky sem psal, ze od 98 se pouziva LN a tedy na cifru je L SWISS MADE L.
B.F.G. Posted August 29, 2009 Report Posted August 29, 2009 no já si spíš představil dělnice, které si odpracovávají svůj třísmenný provoz za 60Kč/hod. tím, že nafasují plechovku tritia, štěteček a ručky Kdepak štěteček, pěkně prstíkem.
Cyril Posted September 28, 2009 Report Posted September 28, 2009 (edited) Nechci začínat nové vlákno....tedy se zeptám zde..U Traserů s tritiovými trubicemi je možné si objednat zelenou, oranžovou nebo modrou barvu svícení. Na jakém principu tedy funguje barevný rozdíl? Sám mám Trasery big date, se zeleným podsvícením, ale kamarád by rád vlastnil něco s modrým světlem. Dělá to v modré třeba i jiná firma? Trasery se mu zdají docela drahé. Když tedy přihlédnu k tomu, že je díky svému přístupu k hodinkám stejně zanedlouho rozmlátí...jeho postoj chápu...:-) Díky. Edited September 28, 2009 by Cyril
farářskej Posted September 29, 2009 Report Posted September 29, 2009 no já si spíš představil dělnice, které si odpracovávají svůj třísmenný provoz za 60Kč/hod. tím, že nafasují plechovku tritia, štěteček a ručky To už tu bylo: Radium Girls.
Recommended Posts