Tomas P. Odesláno 8. září 2009 Nahlásit Odesláno 8. září 2009 Zdravím, jelikož jsem majitelem hodinek s minerálním sklíčkem, které nevydrží nic moc. Samozřejmě vím, že žádné sklíčko nevydrží poškrábaní hřebíkem :-D Třeba jsem slyšel, že safirové sklíčko vydrží i sklouznutí ruce po štukové omítce. To moje mineralni sklíčko nevydrží. (i když dávám bedlivý pozor, někdy to prostě neuhlídám a stalo se mi, že jsem šel kolem banky a nějaký student do mě vrazil a nechtěně jsem škrtl o zeď. Teď mi to nevadí, jelikož mám Casia, ale plunuji si koupit nějaké Fortisy nebo Orisy nebo Frederique Constantin a v tu ranu kdyby do mě vrazil, tak nevím jak bych zareagoval :-D) Jestli by jste tady napsali nějaké zkušenosti co vaše sklíčko vydrželo, aniž by se nepoškrábalo. Děkuji ;-)
little_w Odesláno 8. září 2009 Nahlásit Odesláno 8. září 2009 Zdravím, jelikož jsem majitelem hodinek s minerálním sklíčkem, které nevydrží nic moc. Samozřejmě vím, že žádné sklíčko nevydrží poškrábaní hřebíkem :-D Třeba jsem slyšel, že safirové sklíčko vydrží i sklouznutí ruce po štukové omítce. To moje mineralni sklíčko nevydrží. (i když dávám bedlivý pozor, někdy to prostě neuhlídám a stalo se mi, že jsem šel kolem banky a nějaký student do mě vrazil a nechtěně jsem škrtl o zeď. Teď mi to nevadí, jelikož mám Casia, ale plunuji si koupit nějaké Fortisy nebo Orisy nebo Frederique Constantin a v tu ranu kdyby do mě vrazil, tak nevím jak bych zareagoval :-D) Jestli by jste tady napsali nějaké zkušenosti co vaše sklíčko vydrželo, aniž by se nepoškrábalo. Děkuji ;-) no tak vzhledem k tvrdosti safíru si dovolím tvrdit, že safír poškrábeš úplně lehce... tedy za předpokladu, že to škrábadlo bude náhodou z diamantu či safíru či čehokoli jiného o tvrdosti 9 :-)
gougy Odesláno 8. září 2009 Nahlásit Odesláno 8. září 2009 no tak vzhledem k tvrdosti safíru si dovolím tvrdit, že safír poškrábeš úplně lehce... tedy za předpokladu, že to škrábadlo bude náhodou z diamantu či safíru či čehokoli jiného o tvrdosti 9 :-) Na což bohatě stačí standardní zeď u baráku:)
spiderer Odesláno 8. září 2009 Nahlásit Odesláno 8. září 2009 Me safir na hodinkach vydzcky vydrzel vic nez ocelove pouzdro, to ziska po chvilce pouzivani sposuty vrypu oderek atp, ale safir jsem skrably na hodinkach nikdy nemel Mozna lehce antireflex, ale ne nijak zasadne..
jiriskopal68 Odesláno 8. září 2009 Nahlásit Odesláno 8. září 2009 Tak mě se safír na mých X-Windech podařilo škrábnout a ani nevím, kdy k tomu došlo,ale je to tam, normálně nejde vidět,jen z určitého úhlu a nasvícení, cca 2mm
Filini Odesláno 8. září 2009 Nahlásit Odesláno 8. září 2009 len hadam, ale nieje ho mozne skrabnut ked zrovna trafite smer struktury?
little_w Odesláno 8. září 2009 Nahlásit Odesláno 8. září 2009 Na což bohatě stačí standardní zeď u baráku:) no pokud obkladas barak diamantama... ;-) asi se do omitky muze zatoulat nejakej tvrdej sutr... ale jako pravidlo bych to spis bral tak, ze to obecne skrabnout nejde... resp. jde, ale tezko. mam zkusenost podobnou jako spiderer. ocelovy pouzdro samy skrabanec, sklicko bez poskvrnky. a ten hrebik, jak byl v puvodnim dotazu: kdyz jsem si pred nedavnem koupil trasery, testoval jsem jejich deklarovanou outdoorovou odolnost hned tim, ze jsem se snazil sklicko poskrabat hrebikem, hranou na klestich a nozem. bez uspechu, takze se ted o ne nebojim. len hadam, ale nieje ho mozne skrabnut ked zrovna trafite smer struktury? ne, nemelo by to jit. sruktura je homogenni, takze o smeru struktury se neda mluvit. to je asi jako hadat, jaky smer ma struktura okenniho skla... muzes si vybrat jakykoli smer, nebo taky zadny.
Patrik Odesláno 8. září 2009 Nahlásit Odesláno 8. září 2009 Tak mě se safír na mých X-Windech podařilo škrábnout a ani nevím, kdy k tomu došlo,ale je to tam, normálně nejde vidět,jen z určitého úhlu a nasvícení, cca 2mm Tak to nebude poškrábání sklíčka, ale antireflexní vrstvy. Me safir na hodinkach vydzcky vydrzel vic nez ocelove pouzdro, Ono pravděpodobně cokoliv vydrží víc, než ocelové pouzdro. Zvláště, když jde o leštěnou ocel, na tu se stačí jen křivě podívat a už je to poškrábaný . To je lepší pískovaná, broušená nebo kartáčovaná. Na druhou stranu leštěnou ocel jde vždycky zase vyleš***, ale trefit stejné pískování je v podstatě nemožné.
Donuts Odesláno 8. září 2009 Nahlásit Odesláno 8. září 2009 Na což bohatě stačí standardní zeď u baráku:) Jj, to mi pripomina jak mi ukazoval sve Breitlingy kamarad, ktery ve stavu hooodne slusne opilosti sel podel bloku domu a smer chuze zajistoval tim, ze jel zapestim po omitce. Moc pekny pohled to nebyl.
vor Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Odesláno 9. září 2009 Tak to nebude poškrábání sklíčka, ale antireflexní vrstvy. ... X-wind a antireflex ?
jiriskopal68 Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Odesláno 9. září 2009 Tak to nebude poškrábání sklíčka, ale antireflexní vrstvy. Ono pravděpodobně cokoliv vydrží víc, než ocelové pouzdro. Zvláště, když jde o leštěnou ocel, na tu se stačí jen křivě podívat a už je to poškrábaný . To je lepší pískovaná, broušená nebo kartáčovaná. Na druhou stranu leštěnou ocel jde vždycky zase vyleš***, ale trefit stejné pískování je v podstatě nemožné. Tak tak,na X-wildech AR není a přece mám safír poškozený
mike_x Odesláno 9. září 2009 Nahlásit Odesláno 9. září 2009 Tak to nebude poškrábání sklíčka, ale antireflexní vrstvy. Ono pravděpodobně cokoliv vydrží víc, než ocelové pouzdro. Zvláště, když jde o leštěnou ocel, na tu se stačí jen křivě podívat a už je to poškrábaný . To je lepší pískovaná, broušená nebo kartáčovaná. Na druhou stranu leštěnou ocel jde vždycky zase vyleš***, ale trefit stejné pískování je v podstatě nemožné. To bych rek... je to takovej dost slusnej kontrast...krasne cisty safirovy sklicko vs. dodrbana lestena luneta nebo pouzdro :-|
raiderkilo Odesláno 14. září 2009 Nahlásit Odesláno 14. září 2009 Na leštenú oceľ je Cape Cod http://www.capecodpolish.ca/merchant.ihtml?pid=56&step=4 A tu je postup na opravu safirového sklíčka http://www.network54.com/Forum/353391/mess...26gt%3B%26gt%3B
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se