Přejít na obsah

Velká prosba o pomoc

Doporučené příspěvky

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Následkem včerejšího hledání vhodného prohlížeče jsem se dostal do problémů :crying_anim: .

První problém spočívá v tom, že se mi v aplikaci Microsoft Outlock přestaly otevírat linky. Dnes mi poslal New X-Bob odkaz na příslušenství k jeho nové motorce. Odkaz se sice otevřel, ale ve FF, který už nechci. Hbitě jsem lišku odinstaloval, aby všechno běhalo tak jako dřív. Po překotném mazání FF se mi už odkaz neotevře vůbec. Poraďte mi prosím, jak to udělat, aby se mi odkazy otevítaly v IE8.

Druhý, doufám, že menší je takový, že mi po odistalaci FF zbyla na liště jakási ikona. Když na mí najedu, objeví Mozilla (2). Jak se toho zbavit ?

Už nikdy se nebudu vrtat v počítači, jsem totální debil.

Edit - problém číslo dva už odstraněn :)

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno

snowe, zkusil bych nejdriv spustit internet explorer - nastroje - moznosti internetu a na zalozce "programy" zatrhni neco jako "aplikace internet explorer by mela zkontrolovat, zda je nastavena jako vychozi prohlizec".

jak rikam, je to blbost, ale mohlo by to pomoct

Odesláno

To bude nastavením výchozích programů. FF si to při instalaci automaticky přesměruje na sebe. I když je FF už odinstalován, pořád to v tom nastavení zůstalo. Zvládneš si najít "nastavení výchozích programů", nebo bys radši kuchařku?

Návštěvník Snow
Odesláno
To bude nastavením výchozích programů. FF si to při instalaci automaticky přesměruje na sebe. I když je FF už odinstalován, pořád to v tom nastavení zůstalo. Zvládneš si najít "nastavení výchozích programů", nebo bys radši kuchařku?

Poslal jsem Ti SZ. Určitě budu potřebovat kuchařku, jsem pako :worried_anim: :( .

Návštěvník Snow
Odesláno
A co vrá*** změny pomocí nástroje Obnovení systému.

Nepomohlo, to dělám vždy, když se v PC vrtám, většinou to jsou tak "odborné" zásahy, že musím počítač donést firemnímu správci sítě :( .

Odesláno (upraveno)

Snowowi jsem napsal níže uvedené, Ajťáci, podívejte se na to!

__

Předpokládám, že máš Visty, takže:

- Klávesa "Windows", nebo najet na Start ... vyhodí to nahoru takovou tu spodní roletu s nabídkami programů atd.

- Na té roletě vpravo máš "Výchozí programy" - KLIK

- - V dalším okně dole se Ti objeví "Výchozí nastavení počítače a přístupu k programům" - KLIK

.........

.........

_____

Snow odpověděl: Sakra, mám XP sad.gif

Tak musí pomoct někdo zkušenější! Já už si XP nepamatuju. :helpsmilie:

Upraveno uživatelem lib
Odesláno

no nechci se vtirat, ale radil jsem to jako prvni... :-) i.explorer by si zpatky na sebe asocioval internetovou komunikaci jako vychozi prohlizec, kdybys nasledoval instrukce... no, to je ale jen moje soukroma jesitnost.

hlavne, ze uz ti to fachci.

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)
no nechci se vtirat, ale radil jsem to jako prvni... :-) i.explorer by si zpatky na sebe asocioval internetovou komunikaci jako vychozi prohlizec, kdybys nasledoval instrukce... no, to je ale jen moje soukroma jesitnost.

hlavne, ze uz ti to fachci.

Jasně v pohodě také díky. Lib se nade mnou slitoval a poslal návod krok po kroku. To jsem pochopil dokonce i já. Většinou se pokouším experimentovat a jak jsem psal výše se zoufalými výsledky a nebo v opačném gardu úzkostlivě lpím na programech, které by nikoho z vás asi už ani nenapadlo používat. Žil jsem si a pořád spokojeně žiji, dokonce si i lebedím nad stařičkým Netscape :speak_cool: , který AOL odstavil z provozu 1.4.2008. Datum se jim opravdu povedl, to se musí nechat :lol: .

P.S. momentálně si prohlížím fórum v Opeře 10.0 se smíšenými pocity.

Edit - a jelikož jsem nepoučitelný, nainstaloval jsem si AOL Explorer, sice nevím k čemu je AOL dobrý, ale zkusit se má všechno. Doufám, že nebudu dnes prudit kolegy a spolubojovníky na chronomagu o další pomoc.

Upraveno uživatelem Snow
Návštěvník Snow
Odesláno

Takže první poznatky z AOL Explorer. Paráda :speak_cool: , prohlížeč pro mě, AOL nezklamal, bylo by mi po Netscape smutno, takhle mám důstojnou náhradu.

Kam se hrabe Opera s osmi okny, jen malá ukázka, nechtělo se mi otevírat víc oken.

Odesláno

s osmi okny? ..................

savesnap0001.th.jpg

vždycky mě pobaví, když někdo pohaní nějakej software, kterej neumí ani naplno využít .......

Nebo jsi snad v Opeře používal gesta, M2, klávesové zkratky a další praktické funkce?

Odesláno (upraveno)

hele nechci travit cas hadkama o tom, co je jak uzitecny, nicmene pouzivam vzdy aktualni stable v.

takze neni debaty o nejaky zastaralosti

EDIT: aha, pardon, to bylo na adresu toho AOL Exploreru

Upraveno uživatelem budo
Odesláno
Takže první poznatky z AOL Explorer. Paráda :speak_cool: , prohlížeč pro mě, AOL nezklamal, bylo by mi po Netscape smutno, takhle mám důstojnou náhradu.

Kam se hrabe Opera s osmi okny, jen malá ukázka, nechtělo se mi otevírat víc oken.

Taky by me zajimalo kde jsi prisel na to, ze opera ma moznost pouzivat 8 oken nebo mene. osobne si otevru vsechny novy vlakna na chronomagu ktera si chci precist a obcas jich je i vic nez 20 a nikdy jsem problem, ze by se ostatni zalozky nenacetly nemel.. ;) Nova Opera kterou jsem instaloval na novej pocitac uz ma vyreseny neduhy se zobrazovanim co mely predchozi verze (alespon na mem NTB), nahledy umi ukazat i jako obrazky v liste, funguji tam gesta, zkratky atp - prijde mi celkem fajn.. pro me je dulezitych jen par veci a to at si to pamatuje hesla, at to ma brouzdani v zalozkach a at se mi to aspon trosku libi a to Opera ma, jeste pouzivam hledani, ze zadam do adress baru go text a najde mi to obrazky na googlu, ce text aby mi to prelozilo slovo z cestiny do anglictiny a podobne a taky to funguje dobre.. ;)

Odesláno (upraveno)

jo, to vytváření vyhledávačů je moc fajn, taky používám v adresním řádku c slovo nebo e slovo pro překlady do Č nebo E a spoustu jinych ....

zajímavou funkcí je shift + F2 - záložce můžeme přiřadit ALIAS, pak stačí shift +F2 a napsat ten alias a načte se ta záložka, většinou používám jen dvoupísmenné zkratky ............. je tam spousta dalších supr funkcí a nejvíc mne bere integrovaný poštovní klient M2. Bohužel ho skoro nikdo nepoužívá. Já jo, už několik let a musím říct, že tvůrci gmailu tutově vycházeli právě z myšlenek a principů M2, to je z pohledu několikaletého uživatele evidentní. Rychlost a bravura při ovládání díky kombinaci gest a zkratek je nevídaná, pro mne samozřejmá.

EDIT: Víte na co je dobrej Internet Explorer? - Akorát tak na stažení Opery nebo Firefoxu :lol:

Upraveno uživatelem budo

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...