Jump to content

Effe

Member_50
  • Content Count

    1,025
  • Joined

  • Last visited

2 Followers

About Effe

  • Rank
    Megazávislák

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydlí
    Ostrava
  • Fanoušek značky
    Seiko

Recent Profile Visitors

5,415 profile views
  1. Já sice taky ne , ale v práci mi slouží dobře . Koupil jsem ho na ebay , v domění , že je keramický neboť na fotkách tak vypadal . Doma mám keramický . Takže s mlýnkem jsi asi spokojený , ne ?
  2. Hario dělá i plastové , pro ty méně šikovné
  3. Na tvém místě bych zkusil překapávanou kávu s Hario V60 , ale "turci" na to moc neslyší Má ten mlýnek nějaký doraz u regulace jemnosti ?
  4. A co máš vlastně za kávovar ? A jaký máš kávovar ? Zatím bych ten dávkovač nechal na mlýnku , minimálně to rozbije "hrudky" ..... Řekl bych , že s jemností nebude problém .
  5. Vpohodě Souhlas s tvými argumenty , ale podotýkám ,že podle mého názoru nezpůsobí razantní změny ve výsledku . Pokud nechci pít kyselou arabiku jako presso , tak musím pražit víc do tmava a malé olejové kapky na zrnu nejsou problém . Jasně , že zrno , které bylo pražené před rokem a pak kdoví jakou cestou putovalo do supermarketu je na hovno . Vypražit něco takového bude chtít podle mne více pozornosti než to světlé pražení , kdy to trefí i barvoslepý pražič .
  6. Myslím , že surovina na espresso chce delší pražení resp. vyšší teplotu , kdy se právě na povrch zrna začínají tlačit oleje . Zrno je pak skutečně mastné a na skladování nevhodné , ale ta kyselost tam prostě bude nižší .
  7. Já mám bohužel opačnou zkušenost . Tam Dem byla poslední kapka , chvilku jsem s nimi komunikoval , ale bylo to jako z Pelíšků , okurky profesora Róna z Bubenče nemůžou být kyselé ..... Měnil jsem na PIDu teplotu vody nahoru dolů , preinfuze , certifikované misky vypalované laserem a podobné kokotiny .Výsledek stejný , kyselé jak šťovík . Nedávno jsem po dlouhé době zkusil kafe z Laura coffe co dělaj samé takové ty Barista cup a zase mi to zkřivilo hubu , takže model "ovoce" jedou dál.... V popkornovači si vypražím poživatelnější surovinu než tihle hipsteři . Ale pokud to
  8. Taky jsem začínal s robustou právě od primacafe.cz a pak kavaprodej.cz Pak už mi ta zemitost robusty začala trochu vadit , tak jsem zkoušel arabiky , ale protože se vesměs praží světleji tak je to na mně taky kyselé . Doubleshot nevyjímaje . Začal jsem si pražit sám více do tmava a konečně se dají arabiky pít . Takže u mně je potlačení acidility z 99% pražením
  9. Letos byl Ženevský autosalón na Morávce ? Příležitostně zkusím kozu , tak to mezitím zkus doma vysvětlit
  10. Zaregistroval jsem v jiném vláknu ,že bydlíš na Morávce (měl jsi tam fotku baráku) a tchán má chatu o kousek výš nad tebou , takže mi to bylo povědomý . Ta fotka je po Silvestru , kdy jsme šli na Travný a pak se stavili na chatě . Stavil bych se , ale nebylo kde zaparkovat
  11. případné tupé mlecí kameny brousí nějaký p.Thér z Nového Jičína nebo nové prodávají v Hraspu https://www.kavovary-doplnky.cz/e/search?word=macap .
  12. Jo přesně , mám to v plánu , je cca 6 let starý . Jediný nůž u kterého nemá manželka nutkání dát ho do myčky , ale na lince se občas válí mokrý..... Ten druhý je nový ....
  13. Nejraději máme doma tyhle dva od Ivo Hrbka http://www.nozehrbek.cz Materiál N695 resp. N690
  14. ale moc bych na to nespoléhal , moc aktuální to není ... @Xenomorfus třeba v Paskově na "dálnici" jsou v obou směrech a na webu nejsou...
×
×
  • Create New...