aCIDfire Odesláno 22. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2006 Nevíte někdo co znamená to německy co jsem tu psal o kousek výše?: Silberfarbig Lieferbar mit der SCHLIESSENANSCHLUSSBREITE von 16-18-20-22mm (nicht zu verwechseln mit der Uhrenanschlussbreite) !
Návštěvník Kamil Odesláno 22. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2006 To aCIDfire: Tak jsem kvůli tobě rozebral dva řemeny a měřil. Nejkratší možná délka v kombinaci samotná spona a pštros je 15,1 mm a k tomu hodinky. Tak můžeš měřit. K tomu překladu: upozorňuje na možné šířky spony a věta s vykřičníkem znamená neplést si se šířkou řemenu u hodinek (obykle bývá řemen u hodinek o 2 mm širší než na sponě - zrovna ten pštros má 20 mm u hodinek a 18 mm u spony).
aCIDfire Odesláno 22. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2006 2 Kamil: Předpokládám,žes myslel 15,1cm,..jinak bych si musel dát hodně vykostit ruce:))) Jinými slovy třeba kratší už by ta delší část řemenu narážela z vnitřku na hodinky tím zkoseným koncem,jestli to dobře chápu. To ňák změřim. EDIT: Tak úpně přesně nevím jak to mám změřit aniž bych sundal řemen z hodinek,na to nemám nádobíčko,leda to zkusit krejč.metrem dokola a tam zas překáží spona. Nejdřív jsem to bral čistě teoreticky selským rozumem:) bez měření,když ten pštros má dohromady o 2 cm víc než můj poljot řemen, tak i na mojí ruce by zaoblený konec té delší části řemenu při zapínání na normální sponu (ne na tu tvojí) měl jít o 2cm dál,což by se mělo vejít,pač když mám hodinky zaplý na ruce,tak od toho zaoblenýho konce mi zbejvá k hodinkám cca 3.7cm. Otázka je,jak ta nová spona prodlouží/zkrátí řemen oproti norm.zapínání. Obvod ruky nad tím kostěným výstupkem jsem změřil 16,6cm (nj,astenik:)),ale to by nemělo bejt asi to směrodatný,výška hodinek a ta rozteč hodinek u připnutí řemenu ňáký mm přidaj.
Návštěvník Kamil Odesláno 22. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2006 Myslel jsem cm! Nemyslel jsem že by narážela na hodinky. Ta délka závisí na poslední možné dirce a udělat další dirku nejde, protože řemen má vycpávku a nedostal bys to do spony.
aCIDfire Odesláno 22. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2006 Mi to už ňák večer nemyslí,promiň za ty měřící orgie a díky za ochotu!,.. Mezi posl.dírkou a tam kde se to polstrování začíná zvyšovat je tam kousek na udělání posl.díry těsně před polstrováním?
Návštěvník Kamil Odesláno 22. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2006 aCIDfire napsal: Mezi posl.dírkou a tam kde se to polstrování začíná zvyšovat je tam kousek na udělání posl.díry těsně před polstrováním? Není! Ale nemusíš to rozebírat dopodrobna, platí že nejkratší možnost je 15,1 cm.
aCIDfire Odesláno 22. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2006 Jinými slovy to co jsem psal tučně by mělo platit s norm.sponou co se dýlky týče,..no a když k tomu vemu tu sponu co máš ty (těch 6EUR už mě navíc nezabije),v nejhorším bych ji nemoh osadit nebo toho pštrosa nějak uříznout,ale to by mi asi bylo líto a vypadalo by to blbě,takže v nejhorším bych si tam musel nechat sponu co u toho je. P.S.: Kdy bys to chtěl objednávat,ja nijak nespěchám,..že by se třeba k nám někdo přidal,kdybysme udělali novej thread,..takhle je to zapadlý v diskuzi,kterou každej nečte. Peníze ti můžu poslat pak předem na účet,jinak jsem z Prahy,takže předání by bylo v pohodě
Návštěvník Kamil Odesláno 22. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2006 Tak ten thread založ. Ozývali se Radimk, noname a Honza49, co si pamatuji. Zaplatit můžu přes PayPal, žádný problém.
Honza49 Odesláno 23. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2006 Kamile, Mám 22, respektive 22,5. Hodinky 4 cm tak laespoň 4 na založení. To znamená minimálně řemínek dlouhý 22 cma. Najde se něco?
aCIDfire Odesláno 23. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 23. srpna 2006 2Kamil> chtěl jsem tě ještě poprosit o posl.změření,..pač mi došlo,že bych to taky nemusel dopnout ani na posl.díru na norm.sponě,sakra proč mám tak tenkou tlapu Jestli bys prosím tě změřil na tý části s dírama kolik je to od posl.dírky k hodinkám k tomu úponu,..díky.
Návštěvník Kamil Odesláno 25. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2006 Byl jsem dva dny pryč, sorry. >Honza50-1: Když se mrkneš na stránky: http://www.zaha-herbert.de/Lederband_Ueberlaenge.html jsou tam délky 220, 224, 230 mm. >kyselýoheň: 68 mm
Radimk Odesláno 28. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2006 Hmmm Sheffield by ušel. Tam by se dalo vybrat. (http://www.strapfactory.com/extralong.htm) Jěště do toho nějakýho lingvistu uvrtat.
aCIDfire Odesláno 15. září 2006 Nahlásit Odesláno 15. září 2006 Díky Kamilovi za kontakt na Z.Herberta a odklizecovi za radu s motýlovou sponou,výsledek se mi na svých Aviatorech moc líbí oproti tý srágorce,co měl být kožený tah původně dodávaný k Av.IV.
Rimsy Odesláno 10. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2007 Jak resite zapachajici remen? Po pul roce noseni to je celkem sila...
Návštěvník Kamil Odesláno 10. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 10. ledna 2007 Rimsy napsal: Jak resite zapachajici remen? Po pul roce noseni to je celkem sila... Musíš si občas umýt ruce! Já už taky nosím řemen přes půl roku a nesmrdí. Jestli to není kvalitou zpracování? Já ho mám podšitý takovou jemnou a hladkou kůží: A když občas čistím hodinky, používám mýdlo a mám extra na hodinky jeden zubní kartáček a vezmu i ten řemen zevnitř. Pravdou je, že to dělám tak jednou za čtvrt roku a jak se dívám na svoji fotku, jdu je zrovna vyčistit. Beru hodinky i řemen docela důkladně a nechávám to do rána vyschnout. Dokonce se dají částečně odstranit fleky od potu.
vor Odesláno 11. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2007 Rimsy napsal: Jak resite zapachajici remen? Po pul roce noseni to je celkem sila... Z vnitřní strany mazat řemen deodorantem .
Návštěvník Snow Odesláno 11. ledna 2007 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2007 Tazatel napsal: Guma a podobně se mi moc nezamlouvá, protože působí levným a obyčejným dojmem a pěkné hodinky trochu schazuje. Podle mého názoru k opravdu drahým hodinkám se kůže více hodí než kovový tah. Jinak řídil bych se klasikou - sport kovový tah, společenské kožený řemen. S tím musím jen souhlasit, mám MIDO ALL Diall Chronometr - kov, Tissot PRC100 Chrono - kov, Chronograph Suisse - kůže, CASIO G-SHOCK - guma, a tak to asi má být P.S. : CASIO - ani netuším kde je mám, mladická nerozvážnost Tissot je pro mě out a už bych od této značky nic nechtěl ani zadarmo
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se