Přejít na obsah

Zimní sezóna a lyžařská výbava

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Já jezdím hlavně na tomto, mám je ještě z mých závodnických let... rossignol radical rs wc slalom 2008 165cm

To chválím, podle mě je na závodní slalomce WC na utažených sjezdovkách to nejlepší svezení. :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dali, chválím rohodnutí.

Já ty brejle s GPS študoval a přišlo mi to jako bekovina a Ty jsi mě v tom jenom utvrdil.

No a pěkně si sladil náhradní dárek. Ač od různých firem.

Možná za několik let, až je postatně vylepší, tak by to nemuselo být špatný, ale zatím je to v začátku a ještě to chce hodně poladit. Když občas potřebuju změřit max. rychlost při trénigu, tak mě stačí hodinky s GPS.

Díky za pochvalu ohledně barev, fotky stojí za houby ( fotograf už ze mě nebude) ve skutečnosti to vypadá ještě mnohem líp.

Odkaz ke komentáři

to Dali a foxik28 - máte krásné příslušenství, vlastní raději nebudu fotit :( . Vždy jsem dával na první místo funkčnost a až na druhé estetiku, třeba právě na ono barevné sladění. Proto mám obyčejnou, černou přílbu Bollé k ní černé brýle Bollé nebo černošedé Uvexy, žlutočernou helmu Salomon a k ní stejné brýle, prostě každý pes jiná ves. Na to, abych vypadal na sjezdovce parádně si už třetí přílbu a čtvrté brýle kupovat nebudu. Měl jsem být při volbě prozíravější nebo chodit nakupovat s manželkou, ta by na mě dala pozor :D.

Upraveno uživatelem thesis
Odkaz ke komentáři

thesis:

no jo to je tím že v tom dělám a jsem blázen:)jinak jsem vozil taky léta stejnou helmu a brýle a bylo mi to jedno, protože na oblečení a příslušenství to nejezdí:)Teď to musím ladit aby kdyby mě potkal zákazník si neřekl moula mi radí a sám jezdí v šustákách:)

Odkaz ke komentáři

.................. na oblečení a příslušenství to nejezdí...................

Moje řeč !!!

I když brýle jsou pro mě důležité, proto jsem se zásobil.

Mimochodem, jaké máš letos oblečení ? Co teď frčí, co je nejlepší, v jakých cenových hladinách ? To abych věděl kam se nasměrovat, co si prohlédnout. V současnosti mám doma Spydera, Descenta a Völkla. Teď už je asi všechno jinak, že ?

Odkaz ke komentáři

Volkl mám doma taky a porad je dobry:)jinak ted zkouším nás firemní top na příští sezónu a myslím ze jsme se posunuli zase dal.mám svoje hadry od kjuse a jsem moc spokojenej.myslím ze to ted nahrazuje spydera v čechách,který je ted trosku mrtvejsi nicméně dětské dobry.jinak descent phenix goldwin jsou ve svých topovkach super záleží jen na vkusu:)no a bogner to je kapitola sama pro sebe.je zajimavy ze spousta firem d,f,g jsou japonský

Odkaz ke komentáři

to Dali a foxik28 - máte krásné příslušenství, vlastní raději nebudu fotit :( . Vždy jsem dával na první místo funkčnost a až na druhé estetiku, třeba právě na ono barevné sladění. Proto mám obyčejnou, černou přílbu Bollé k ní černé brýle Bollé nebo černošedé Uvexy, žlutočernou helmu Salomon a k ní stejné brýle, prostě každý pes jiná ves. Na to, abych vypadal na sjezdovce parádně si už třetí přílbu a čtvrté brýle kupovat nebudu. Měl jsem být při volbě prozíravější nebo chodit nakupovat s manželkou, ta by na mě dala pozor :D.

Ani nevíš, jak ti rozumím. Nikdy jsem se s barvama moc nemazal. 1. je funkce, pokud je možnost vybírat z víc barev, tak pak teprve něco ladím. V minulých sezonách jsem měl oblečení od Descente, Goldwin a Phenix. Tuhle sezonu jezdím s oblečení od Don Quiet ( česká firma). Soft collection ušitá na míru, perfektní materiál. Kalhoty, bunda, vesta za 8 500,- Kč. !!!!! :suicide_anim:

Odkaz ke komentáři

to Dali - nějak jsem vyšel z obrazu, českou firmu Don Quiet vůbec neznám a dokonce jsem o ní ani neslyšel, budu to muset napravit. Díval jsem se jen tak cvičně na Phenix, pár věcí mě zaujalo, ale nebudu nic kupovat, dokud si nebudu jistý s návratem na svah. Jaké si měl s Phenixem zkušenosti ?

Ještě se vrátím k přílbám a brýlím. Foxík28 to asi nebude rád slyšet, ale já zastávám heslo, každý by se měl držet svého kopyta. Helma a brýle Lange vyvedené v Lange modři vypadají efektně, krásně, ale nekoupil bych si je. Když se poprvé v Čechách objevilo oblečení značky Völkl, díval jsem se na ně se značnou nedůvěrou a trvalo mi dlouho než jsem koupil první kousek. Kdyby neměli kamarádi z Horské služby Völkl bundy, neměl bych je ani já. To, že se do nich oblékla složka, která potřebuje skutečně kvalitní materiál mě přesvědčilo. Lange příslušenství mě k firmě nesedí, tisíckrát radši si koupím škaredou, černou přílbu a brýle Uvex nebo Carrera.

Donutili jste mě, abych se po tomhle sortimentu porozhlédl a hned jsem si našel pár favoritů. Z následujících odkazů je zcela jasně vidět, jaký jsem ztracený čudla.

Uvex Uvex

Carrera (budu je muset koupit, volové, máte mě na svědomí :D) Carrera

Edit - když už jsem se zabořil do levnějších položek, vzpomněl jsem si, že bych užil na další sezónu, musím se dát dohromady, nové hůlky. Našel jsem jedny úplně super. Dbáte i na tenhle detail kamarádi ?

Už jsem prohlížel ebay, ale zatím jsem našel obchody, které k nám nedodávají a nebo ty, které byly dost drahé, budu číhat.

Komperdell

Upraveno uživatelem thesis
Odkaz ke komentáři

Zdravím Pány lyžaře, kupodivu právě toto vlákno na "Hodinkách" :crying_anim02: mě utvrdilo v tom, začít po ..náctileté odmlce zase trochu lyžovat. Nemám ambice drtit svahy, prostě zkusit to, co kdysi - být "pánem" modrých sjezdovek :)

Jakými lyžemi se vybavit - do jaké míry má smysl investovat? Určitě bych chtěl mít vlastní prkna, která by pár let měla sloužit..

Neřešme cenu, řešme vlastnosti a jemnou nadčasovost...a vlastně i mých (179/92)..

Předem děkuji ..

Odkaz ke komentáři

Tady máš odkaz, malá rodinná firma, osobní přístup a za tu cenu si můžu dopřát klidně dva oblečky za sezonu a ještě ušetřím. Určitě můj favorit, dokud nenarazím na něco lepšího, teď se mi zdá, že je hned tak někdo netrumfne. :smile_anim:

http://www.donquiet.cz/

Phenix docela dobrý, nezklame, ale ani nenadchne. Hodně spokojenej jsem byl s Descente.

Hůlky dlouho používám Leki i s rukavicema, většinou mi vydrží tak 2 sezony( myslím rukavice, hůlky, to je o štěstí nebo smůle) mám vždy dvoje nebo troje abych měl náhradní. Už jsem si zvyknul na jejich systém a řemínek přes ruku jsem neměl alespoň 5 let.

Komprdell je určitě špička, stejně jako Swix, s tím nemůžeš udělat chybu.

Odkaz ke komentáři

Zdravím Pány lyžaře, kupodivu právě toto vlákno na "Hodinkách" :crying_anim02: mě utvrdilo v tom, začít po ..náctileté odmlce zase trochu lyžovat. Nemám ambice drtit svahy, prostě zkusit to, co kdysi - být "pánem" modrých sjezdovek :)

Jakými lyžemi se vybavit - do jaké míry má smysl investovat? Určitě bych chtěl mít vlastní prkna, která by pár let měla sloužit..

Neřešme cenu, řešme vlastnosti a jemnou nadčasovost...a vlastně i mých (179/92)..

Předem děkuji ..

Jak jsem pochopil, tak se chceš učit carving nebo jsi s ním začal, potom by ti měly vyhovolat slalomky komerční race nejvyšší řada, značka je celkem jedno. Při tvých kilech bych měkčí nekupoval. Poloměr zatáčení tak 12 až 14 metrů max. Při větších poloměrech už to chce vyšší rychlost a carving se blbě učí. Až budeš mít jistotu tak klidně ostré závodní slalomky vůbec se toho neboj. Zatím se jich hodně lidí bálo a když jsem jim je půjčil tak byli překvapeni jaké je to parádní svezení. Na naše krátké a úzké, leckdy přeplněné kopce je podle mě slalomka nejlepší volbou. Nepředstavuj si, že na nich budeš jezdit krátké obloučky jako ve slalomu, slalom jezdím nerad, ale slomky mám rád, když se nemusím proplejtat mezi bránama, tak si užívám delší oblouky až do vrstevnice a větší náklony. :smile_anim: To jsem se zase trochu zasnil. Tak třeba tyhle : 165cm http://www.elanskis.com/pcc.asp#xpath=/products/product#xpathid=WaveFlexSLX#lang=chz

Odkaz ke komentáři

Pánove potřeboval bych poradit.

Minulý rok jsem si koupil Völkl Racetiger GS s powerswitchem. Jezdil jsem na nich všehovšudy týden ve Francii, týden v Itálii a asi tak týden na Červenohorském sedle.

Za dva týdny jedu na hory a chtěl bych vědět jestli je třeba lyže nějak servisovat? Možná to zní hloupě, ale každý v mém okolí tvrdí úplně něco jiného, buď říkají že ne, že jsou to nové lyže, nebo že jo, že je třeba každou sezónu.. Opravdu se v tom nevyznám.

Pokud tedy je servis třeba, doporučíte něco v Brně? Četl jsem dobré reference na servis Montana na banskobystrické.

Díky moc.

Odkaz ke komentáři

Pánove potřeboval bych poradit.

Minulý rok jsem si koupil Völkl Racetiger GS s powerswitchem. Jezdil jsem na nich všehovšudy týden ve Francii, týden v Itálii a asi tak týden na Červenohorském sedle.

Za dva týdny jedu na hory a chtěl bych vědět jestli je třeba lyže nějak servisovat? Možná to zní hloupě, ale každý v mém okolí tvrdí úplně něco jiného, buď říkají že ne, že jsou to nové lyže, nebo že jo, že je třeba každou sezónu.. Opravdu se v tom nevyznám.

Pokud tedy je servis třeba, doporučíte něco v Brně? Četl jsem dobré reference na servis Montana na banskobystrické.

Díky moc.

Pokud myslíš servizování toho powerswitche, tak to netuším, ale nejspíš ne. Jestli myslíš hrany a skluznici, tak na velký servis dávám lyže asi 5x za sezonu, skluznice hrany vosk, jinak mám své nářadí, stůl od Holmenkol, držáky na lyže a hrany většinou doladím po každém lyžování. Na hrany jsem magor, musí být požád jako břitva. Když je ledovatá sjezdovka, tak už odpoledne je znát, že jsou hrany tupější. Po týdnu lyžování si myslím, že by jsi měl dát lyže do servisu, alespoň na hrany a navoskovat určitě. Skluznici poznáš sám, pokud ji dorasuješ a hrany taky. Když přejedeš prstem, tak do boku směrem od skluznice se vytvoží grot, pokud nejsou delší dobu broušené, tak je to i vidět.

Materiál a nářadí většinou kupuju tady : http://www.ski-snowboard-tuning.de/

Upraveno uživatelem Dali
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...