Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil
Odesláno

Pěkně se ti to rozrůstá.:) Nechceš udělat nějakou hromadnou fotku Omeg?

Návštěvník Kamil
Odesláno

A máme tady další úchylku! Ke každým hodinkám jiné pero. :D

Odesláno

Záměr s kalibrem 471 byl realizován a nově i kalibr 420 - ruční nátah, rok výroby 1952-53

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

zdroj: foto prodávající

Odesláno

No tak

za prvé: je der Boden a nikol das Boden, pak by to muselo být in den Boden

za druhé: je to holt správně - německý 3. pád mužského rodu a znamená těsnění nasadit nebo vložit do dna (dýnka)

:-)

Odesláno

No tak

za prvé: je der Boden a nikol das Boden, pak by to muselo být in den Boden

za druhé: je to holt správně - německý 3. pád mužského rodu a znamená těsnění nasadit nebo vložit do dna (dýnka)

:-)

No jo, ale 3. pád v němčině znamená "kde", 4. pád pak znamená "kam". O člen se nehádám, s těma bojuju celej život.

Odesláno (upraveno)

Jiné dýnko

Pak mě napadá jediná možnost, že se jedná o specifikaci těsnění ("těsnění v dýnku"... atd.) Ale pak to zase nekoresponduje s anglickou verzí (francouzskou a italskou nejsem schopen posoudit). Jednoznačně však, pokud to má znamenat "do dýnka", pak tam musí být 4. pád. Jiná možnost není.

Upraveno uživatelem Foundryman
Odesláno

Překlady nelze brát "otrocky" :-)

V češtině se to jeví jako 4. pád ale v němčině je ten 3. v pořádku. I já to tak cítím, ale neumím jinak vysvětlit snad jen: vsadit - kam (4.p.) nebo spíše usadit - kde (3. p.)

• Dát hlas 1
Odesláno

Velká prosba směrovaná ke všem, kdo se trochu orientují ve starých Omegách.

Strávil jsem už desítky hodin pročítáním stránek a na internetu dostupných zdrojů ohledně kalibrů a hodinek - zejména Seamasterů z let 1948 - 196x. Není toho mnoho, ba lze říci - je toho docela málo.

Je-li zde na fóru někdo, koho tato značka a období zajímá, prosím o navázání kontaktu za ůčelem výměny informací a zkušeností.

Díky!

Odesláno

Jak jsem se již zmínil, zdroje informací k Seamasterům z období 1948 - 196x jsou velmi omezené, proto mi patrně nezbude nic jiného, než výhledově opět vyrazit do Švýcar, tentokrát do Bielu do muzea Omegy a pokusit se "vyšťárat" maximum informací.

Odesláno

Jak jsem se již zmínil, zdroje informací k Seamasterům z období 1948 - 196x jsou velmi omezené, proto mi patrně nezbude nic jiného, než výhledově opět vyrazit do Švýcar, tentokrát do Bielu do muzea Omegy a pokusit se "vyšťárat" maximum informací.

necetl jsem cele vlakno, ale nepomohla by ti treba tahle kniha? http://www.amazon.com/Omega-Watches-Giampiero-Negretti/dp/888943127X pripadne primo od Omegy http://www.omegawatches.com/spirit/literature/omega-a-journey-through-time/summary - tu mam pocit ma i Nig, protoze kdysi mi pomohl s rozhodnutim s myma vintage Omegama Cosmic 2000.
Odesláno

Díky za tip.

Tu druhou knihu pochopitelně mám a neustále v ní ležím :-)

Jde mi především o zmapování technických informací - použité strojky a jejich konstrukce, rozdíly, přednosti či nevýhody, popř. i pouzdra a ciferníky. Obrázků je všude dost, ale chybí k nim informace.

Odesláno

Naprosto mimo plán nákupů, které jsem (snad) pro letošní rok ukončil, jsem byl svými kolegy obdarován tímto skvostem, který je údajně datován do roku mého vzniku a tudíž půl století fungování.

Zatím nemohu více informací poskytnout, ale jakmile pominou oslavy a já o nich zjistím něco víc, dám vědět. Pokud někdo o těchto hodinkách něco ví , ať neváhá a podělí se .

Zatím tedy jen mohu sdělit , že jsou fantastické, ve výborném stavu a že z nich mám ohromnou radost (to bych do svých kolegů nikdy neřekl! To si ani nezasloužím!!!)

Tak tohle bych taky mohl. Takové dárky neočekávám ani doma.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...