Překladatelka Odesláno 16. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2006 Poradí mi někdo s překladem z němčiny? Narazila jsem na spojení "schlüssellose Chronometeruhr mit Tourbillon-Hemmung" a v hodinařině se bohužel nevyznám. Něco z historie. Tyto hodinky prý slavily úspěch na soutěži Kew Observatory v Anglii v roce 1893 (Baume a Mercier). Doslovný překlad by byl "bezklíčový chronometr" nebo "chronometr bez klíče". Existuje něco takového v hodinařině? Tourbillon už se tady myslím probíral. Hemmung = úchyt? Dík za názor i kritiku.
odklizec Odesláno 16. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2006 No drive se nektere "cibule" natahovaly misto korunkou jako je dnes bezne klickem..nesouvisi to s tim? Proste se do hodinek (vetsinou do zadni casti plaste) zastrcil klicek a tim se hodinky natahly.
Překladatelka Odesláno 16. srpna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 16. srpna 2006 Děkuju za pohotovou odpověď. To by mohlo být ono. Takže "chronometr, který se nenatahoval klíčkem"?
Bobr Odesláno 17. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2006 Z kterého jazyka překládáte, Překladatelko?
Duke650 Odesláno 17. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2006 "Poradí mi někdo s překladem z němčiny? Narazila jsem na spojení "schlüssellose Chronometeruhr mit Tourbillon-Hemmung"...
noname Odesláno 17. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2006 No přece z bulharštiny, jak je patrné z prvního příspěvku.
šarik Odesláno 17. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2006 Možná by bylo lepší napsat: "chronometr (již) natahovaný korunkou", než "chronometr, který se nenatahoval klíčkem"
Bobr Odesláno 17. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2006 šarik napsal: Možná by bylo lepší napsat: "chronometr (již) natahovaný korunkou", než "chronometr, který se nenatahoval klíčkem" Souhlas. "Mit Tourbillon - Hemmung" bych přeložil prostě jako "s tourbillonem".
Překladatelka Odesláno 17. srpna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 17. srpna 2006 Mockrát děkuju Odklizeči, Šarikovi a Bobrovi za odpovědi. Navedli jste mě na správnou stopu. Už mám ověřené, že po klíčku přišla korunka, takže použiju Šarikovo řešení. Vaše fórum je fakt skvělé, jsem ráda, že jsem vás našla.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se