Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

mechanický chronograf za 4k? podle mě buď ryzí čína na ebayi plno Goer atp, nebo nějakej vintage kousek třeba citizen bullhead, ale svým vzhledem neosloví každého

Odesláno
Bud bude nutne trochu (dvojnasobne) navysit rozpocet, nebo ustoupit od pozadavku na machaniku

... alebo ustúpiť od požiadavky na chronograf.

Polož si otázku - načo ho budeš potrebovať? Tak dva tri razy sa s ním pohráš a inak tam bude len na parádu.

Odesláno

Chtělo by to, aby jsi si sám uvědomil, o co máš vlastně zájem a kčemu maji hodinky sloužit. Je hrozně těžký na tebe začít chrlit desítky konkrétních hodinek když se člověk nemá čeho chytit :) ... Dám ti alespoň takovej základní mustr, co by si si měl rozmyslet (určitě na spoustu věcí zapomenu ale alespoň něco)

Takže už víme, že to mají být hodinky do 4000,- a v automatu a dál:

1) na kůži/kovu

2) velikost ?

3) účel nošení (oblek, sport, neformální formální atd.)

4) styl pilotky/divers atd

5) seš fixovanej (nebo naopak nemáš rád) na nějakou zemi rusko/německo/japonsko/ USA atd...

6) 4000kč je absolutně horní limit, nebo seš schopnej v případě zalíbení napříkald 10 procent přitvrdit a ty 4k jsou jen orientační

7) Musí to být nákup v ČR, nebo to může jít odkudkoliv (podle odkazu tipuju, že s nákupi venku nemáš problém, ale raději se ptám)

8) stačí minerál, nebo potřebuješ safír

9) musí být nový, nebo můžou bejt i použitý (předpokládám, že jako dárek nový ale co vim ... )

a cokliv dalšího tě napadne :) ...

Odesláno

abbot:

1 na kuzi (guma)

2 velikost normal zadne cibule

3 neformalni noseni do prace (jsem geolog)

4 Pilotky

5 fixovanej nejsem ale nechci Japonske

6 nejakou tu kacku taky prihodit muzu ale otazkou je za co...

7 je mi jedno odkud je koupim vse nakupuji po webu tak proc to zrovna u hodinek menit

8 radsi safir

9 radsi nove

Snad ted poradis..

Odesláno

Pokiaľ máš záujem o pilotky tak ti môžem posunúť tento link na hodinky LACO - http://www.lacher-shop.de/e_shop/index.php?cPath=1

plus niečo i histórii značky aj na http://www.laco.de/lacoeng/history.html ale určite aj inde. :D

Hodinky sú Made in Germany - strojčeky sú od quartzu cez miyotu až po etu. Na tomto linku si môžeš porovnať tie rozdiely v cenách, ale automaty z miyotou sa dajú už za 198 ? :speak_cool: . Samozrejme by si ale musel ustúpiť z požiadavky, že by tom nemal byť japonec, nakoľko tento stroj je citizenácky (a zrejme aj ten safir). Za hodinky z Etou by si musel posunúť rozpočet tak na 400 ? a viac.

Odesláno

Ahoj,

podobnou radost řeším i já.Doma mám sice 8kousků,ale čistokrevnej automat jenom 1.

Jak to tu tak 2roky pročítám a učím se , je mi jasný, že jsem v tom až po uši..... :helpsmilie:....budou to archimede nebo stajny,copa stowa ?

Moje rada , na základě parametrů ( stejně volím i já a brzy se "pochlubím" ) je Seiko Monster

Mají je na AZ watch a kromě chronografu splňují tvoje požadavky.

Odesláno
abbot:

1 na kuzi (guma)

2 velikost normal zadne cibule

3 neformalni noseni do prace (jsem geolog)

4 Pilotky

5 fixovanej nejsem ale nechci Japonske

6 nejakou tu kacku taky prihodit muzu ale otazkou je za co...

7 je mi jedno odkud je koupim vse nakupuji po webu tak proc to zrovna u hodinek menit

8 radsi safir

9 radsi nove

Snad ted poradis..

jestli muzu radit, jako geolog si kup traser super sport. neznicitelne, prectes je i ve ztizenych svetelnych podminkach, safir, svycarsky strojek ronda. jedine minus je, ze jsou kvarzovy, ale to bych jim na tvem miste odpustil. jinak budes mit v dane cenove kategorii problem vybrat. snad s vyjimkou nejakejch ruskejch hodinek, tam je to tak na hrane, mechanicke pilotky za to ale asi sezenes (s odrenejma usima, ale sezenes)...

Odesláno (upraveno)

Tim, nechceš japonce si se skutečně odřízl od slušnýho zástupu hodinek v tvojí cenový kategorii s poměrně dobrým poměrem cena/výkon .

On je i celkem problém, že většina levnějších automatů je osazená miotou, která vůbec neni za ty prachy špatná, ale je to Japonec ...

Když tu někdo zmiňuje Laco ,tak mě napadá TOHLE ve výprodeji maji safír a vevnitř bije švýcarská ETA. S timhle strojkem se moc často nesetkáš, protože se dával do dámskejch hodinek a vůbec netušim, proč ho použili u těhle Laco, ale funkci by měl splňovat dobře a hodinky maji velice zajímavou komplikaci v poodobě červený tečky, která putuje kolem dokola a znázorňuje tušim datum :) ... I ten koženej řemen je super, mám ho na archimedech a skvěle větrá a je fakt pohodlnej a poddajnej ...

Pokud se ti tohle nelíbí, tak připadá v úvahu ještě bohatá ruská produkce, ale v tý já se moc neorientuju ...

Ještě jsem zapomněl cenu : 179 euro

post-4275-1256057878.jpg

Upraveno uživatelem abbot
Odesláno

Ahoj,

diky za zajem, ja proti japoncum nejak striktne nejsem jen se mi vetsinou nelibi design, tot vse kdyby byli nejake "japonky" ktere by vypadali jako ty Laco, tak je beru hned. Neco takoveho presne hledam, takovy je muj vkus.

Jako designove se mi dost libi treba tyto ale je to Quartz

http://www.junkers-shop.de/Junkers-Uhren/Q...one_art187.html

Tak jestli znate nejakeho japonce v takovemto duchu sem s nim!!

Odesláno (upraveno)

Hele ty hodinky jsou nějaký oldstock, já tam chtěl kupovat podobný bez tý datumový komplikace tušim za 130 euro se stejnym strojkem a zajímal sem se a na WUSu se přesně tyhle hodinky řešily a jediný co tam z lidí vylezlo bylo, že j to oproti 2824 je to malej strojek a proto je tam prakticky i malej průhled a jeden z členů tam napsal toto:

"I recently purchased the LACO pilots with the ETA2671. I love it. I did change the strap for a Jurgens with one rivet. Two rivets on a 20mm strap looks too busy. I also love the uniqueness of the red "date dot."

The ETA2671 used as the movement is an updated version of the movement used in Cartier, Glycine, Rolex, Tudor and other expensive brands. The current version of this moevement is the 25 jewel and it keeps great time on my watch. I recommend it highly and at under$300, it's a steal.

Best wishes"

Můj volný a zkrácený překlad :thumbsup_anim: :

Že si nedávno tyhle hodinky koupil a že je prostě zbožňuje, vyměnil tomu řemen s jednim nýtem místo dvěma (prej moc přeplácaný ale mně se ten 2 líbí :D) a miluje tu červenou datum-tečku. A že ta eta je upravená verze používaná v drahých hodinkách jako jsou Cartier, Glycine, Rolex, Tudor a další. Ta eta má 25 kamenů a běží přesně (pozn. JÁ: nevim co si podtim představit :D). A že za ty prachy to byl skvělej kup :) ...

Upraveno uživatelem abbot
Odesláno

No , brzy se přesvědčím......včera mi to nedalo a objednal jsem .....

Díky za tip a až dorazí moje první letecký , tak je nafotim a píchnu je na forum...

Odesláno

tak už se to blíží.....zaplaceno,domluveno.....ale to čekání mě snad zabije....nedovedu si představit, jak se asi čeká na nějaký dražší stroje....... :cigar:

Odesláno
tak už se to blíží.....zaplaceno,domluveno.....ale to čekání mě snad zabije....nedovedu si představit, jak se asi čeká na nějaký dražší stroje....... :cigar:

Horo těžko :D, ale za čas si zvykneš :) ... Jinak až ti dorazí ,tak dej vědět, sem na ně moc zvědavej ...

Odesláno

tak to si nedovedu představit.....už teď jsem natěšenej a každej den kontroluju e-mail......nejhorší na tom je to,že si to čekání zkracuju na fóru a už mám vybraný další kousky......tohle je větší závislost ,než céčka :lol:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...