juchal Odesláno 20. října 2009 Nahlásit Odesláno 20. října 2009 Nedávno jsem měl možnost jedny vintage vidět a zarazil mě tvar pouzdra - oni snad nemají dýnko? Nikde žádná spára, prostě nic. Jak se do takových hodinel leze? Prošel jsem snad celý net, ale nepovedlo se mi nikde otevřené Cosmic objevit. Zkušení Omegáci nechť omluví moje termíny i neznalost, jsem začátečník a to ještě nijak horlivý, ale pokud někdo víte něco z historie tohoto modelu, předejte prosím nějakou tu perlu... Díky
brett Odesláno 20. října 2009 Nahlásit Odesláno 20. října 2009 jsem úplný laik, ale taky majitel jedněch vintage - leze se do nich tak, že se "vyfoukne" víčko
tombed Odesláno 20. října 2009 Nahlásit Odesláno 20. října 2009 přes sklíčko. otevřené je máš třeba tady,
juchal Odesláno 20. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 20. října 2009 přes sklíčko. otevřené je máš třeba tady, Tak to koukám, ještě že jsem se mu je nepokoušel otevřít ( a chtěl to...). Předpokládám, že je třeba nějaké spec. přísavky a trochu štěstí... Sklíčko je tam jen naklaplé, či ještě nějaké těsnění neb tmel? Něco takového jsem ve spáře kolen sklíčka viděl (taky mě totiž napadlo že možná přes sklíčko, nějak jsem tomu ale vnitřně nechtěl uvěřit), ale považoval za bordel obecný, rukopotný.
docdan Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Předpokládám, že jde o tyto, prodávaly se u nás počátkem 70 let. Měly je i v našem horském městečku v klenotech.Spíš jsem ale chtěl zjistit na kolik byly vodotěsný, a dosud jsem to nikde nenašel.
pepescom Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Ja mám tieto: http://www.omegawatches.com/planet-omega/heritage/vintage-omegas/vintage-watches-database?ref=14933 Sklíčko aj dníčko sú nalisované v tesniacom plastovom krúžku, a kto nevie, ako na to, nech radšej neotvára Vodotesnosť bola 60 m Sent from my iPhone using Tapatalk
Deny.Bily Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Ahoj, otevírání jsem u Omegy a Longines Admiral řešil sundáním korunky a tlakem vzduchu. Tlak vzduchu ale nesmí být moc velký. Prodává se na to i přípravek. Jedná se o speciální stahovák, který sevře sklo. Mě se osvědčil vzduch. Nic se neponičilo.
pepescom Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Ano, asi tak, robí sa to tlakom vzduchu - přiměřeně . Sorry, nepochopil som to "sundáním korunky"? Akým spôsobom? Sent from my iPhone using Tapatalk
Deny.Bily Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Korunka je spojena s natahovací hřídelí pomocí osazení viz foto. Není pevně spojena. Stačí zatáhnout a korunka povolí. Poté stačí vzduchem vytlačit sklo. Vzduch je především dobrý v případech, kdy je sklo hodně zapuštěné a na stahovák je malá plocha. Navíc vzduch působí rovnoměrně.
pepescom Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Ďakujem zase som o voľačo múdrejší Sent from my iPhone using Tapatalk
Deny.Bily Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 A pěkné Seamastery! Cal. 1012 mám a je velice přesný.
pepescom Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Ďakujem rád ich nosím, sú pohodlné a spoľahlivé Sent from my iPhone using Tapatalk
palmone1 Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 Pekne chvalim - a tie indexy - nadhera.... Ja mám tieto:http://www.omegawatches.com/planet-omega/heritage/vintage-omegas/vintage-watches-database?ref=14933Sklíčko aj dníčko sú nalisované v tesniacom plastovom krúžku, a kto nevie, ako na to, nech radšej neotvára Vodotesnosť bola 60 mSent from my iPhone using Tapatalk
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se