Přejít na obsah

Omega PO - ktere nejlepe koupit?

Laurel

Doporučené příspěvky

Zdravim,

Jak procitam forum, tak procitam, tak se nemohu rozhodnout, ktere PO bych si mel koupit.

(puvodne jsem uvazoval o TH Carrera, ale ty jsou myslim kvalitativne hodne nize nez OMEGY, takze radsi OMEGY)

Uvazuji o

2210.50.00 - proste se mi libi

2200.50.00 - jsou jednoduchy a velky, coz me ruce nevadi

2201.50.00 - jednoducy, sice mensi, ale taky se daj nosit.

Problem je v tom, ze netusim, ktery jsou lepsi variantou.

Co ocekavam?

Vim ze to nejsou Quartz.. takze je tam nejaka odchylka, ale hledam nejake kterou tu odchylku budou mit co nejmensi...

Budicky (chrono) u 2210.50 jsou pekny, ale zase je to docela raketa pri koupi

Mozna se ptam jako uplna lama.. ale rad bych znal nazor, kdo by do jakych sel a jake pripadne doporucil...

Koupi asi budu resit in Dresden, protoze to tam mam kousek a na DE ceny se v cechach tezko dostanu..

Diky moc panove a damy...

Upraveno uživatelem Laurel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

myslis na kovovym tahu... ?

jsem tu lehce novej.. tak mozna nektery veci nechapu uplne na prvni nakopnuti.. ;-)

Jsem slysel ze nekde kdyz si koupis s kov. tahem, tak ti daj kaucuk k tomu zadara...

Podle mne se chronograf k PO nehodí, Co-Axial je dobrá volba. Na svých 17cm v zápěstí bych volil 2201.50.00 .

zkousel jsem 2201 a i kdyz mam asi stejne zapesti jak ty, tak ty vetsi vypadaly uplne uzasne...

btw. co je spatneho na chronu? (btw. je to vubec k necemu dobry)?

Upraveno uživatelem Laurel
Odkaz ke komentáři

Jo, tah = kovový (stainless steel) řemínek.

Jestli ti k tomu dají kauču zdarma nevím, ale pokud to tak je, tipnul bych spíš ten s jazýčkovou sponou než ten prošívaný s překlápěčkou.

Se 17 zápěstím na 45,5 opatrně, už je to asi dost - najdi si tady fotky, kde to je vidět...

A chrono je věcí vkusu - mně osobně nesedne snad na žádných Seamasterech.

Odkaz ke komentáři

jak je to stou kvalitou chodu (cas. posun +- x sec)? vsechny 3 modely bych asi rekl ze jsou stejny, nebo je v tom nejakej rozdil?

Pani na Arkadach v Praze mi rikala ze chrono je pry nachylnejsi k rozhozeni casu vic a pry se snad i maji tendenci vice rozbit.. ;-(

Odkaz ke komentáři

"Časový posun" bude dle norem COSC, jelikož hodinky vlastní tento certifikát ( http://www.svycary.cz/certifikat-cosc ). Vždycky záleží na štěstí, který kousek bude mít menší denní odchylku.

Chronograf je (jsou) holt komplikace, takže tam nějaké to riziko je - ale zase bych se toho tolik nebál, natož u takové značky.

Upraveno uživatelem ricous
Odkaz ke komentáři

takze takova sportka, na ktery omegy narazis... hmmm to je docela sila na hodinky za vic jak 60 tis... ale s tim se asi moc operovat neda co...

jinak, by asi nejaky jiny zasadni problem nemel byt...

jeste malej dotaz.. nejakej vyzkousenej prodejce, kterej je vyhlasenej a ma rozumny ceny?

(toho v Drazdanech jsem nasel tady na Chronu, nicmene, jestli neni nejakej o kterym bych mel vedet..)

Odkaz ke komentáři

SPORTKA = jako ze nevis, jakej kus hodinek se Ti dostane do ruky.. takze to muze byt super stroj se skoro +-0s a nebo taky **** s +-30s,

kazdopadne bych rekl, ze asi by clovek nemel moc narazit na neco "horsiho" jak +-4 sec... nebo se pletu?

Odkaz ke komentáři

Vím jak jsi to s tou sportkou myslel, nemusíš mi to vysvětlovat... :oneeyed02: Pozastavoval jsem se nad tím, že to k tomu u takových hodinek přirovnáváš a řešíš. Přečti si, co ten COSC certifikát znamená a zjistíš, že ti +-30 dělat nebudou...

Upraveno uživatelem ricous
Odkaz ke komentáři

jsem to trosku prehnal s tema 30s.. sorry.. ;-)

jinak receno clovek si pak zvykne tak 1x za mesic kouknout na atomky a seridit... coz zase neni tak spatny.. aspon si clovek vyhraje.. ;-)

o certifikatu jsem samozrejmne cetl z Tveho linku.. dikes za nej,,,

Odkaz ke komentáři

Myslim ze na mnoho otazek najdes odpovedi ve starsich vlaknech Omega.

Vyber velikosti zalezi na kazdem a je dobre si je vyzkouset nazivo, to ti tady nikdo nevyresi...

Pro mne nejhezci jsou bez chrona Xl verze, i kvuli pomeru velikost x tloustka.

Jsou to automaty, takze presnost v ramci COSC je asi max, co od nich muzes chtit... z me zkusenosti, vzhledem k tomu, ze tyto hodinky jsou naladeny na nejnizzsi prumernou odchylku v 5ti ruznych polohach, nejpresneji jdou, kdyz jsou noseny. Drobne korekce se daji resit vhodnou odkladaci polohou.

Odkaz ke komentáři

za mna PO bez chrona a velkost 45.5mm

mam ich plus minus pol roka a maximalna spokojnost :)

a ako uz niekto pisal ( sorry nepamatam sa kto.. ) tak ich kup jednoznacne na kovovom tahu a dokup si kaucuk.. dokupovat tah ta vide na cca 15? 16? tisic

a ak chces dosiahnut este vacsiu presnost, tak si za 20 frankov objednaj certifikat, a ked ti pride uvidis v jakych polohach, sa ako meskaju/predchadzaju a podla toho budes vediet ako ich na noch ukladat..

ked sa ti za den predchadzaju, tak si najdes polohu kde najviac meskaju a pri meskani zase naopak..

ja som tak doscielil presnost za viac jako 1 mesiac 1 minutu 8 sekund pozadu ( ale musim podotkut chdim s nimi 2 krat tyzdenne plavat, bol som sa 4 krat potapat, nejake tie disco, ... skratka otrasov a zmien teplot mali dost a aj tak spolu s certifikatom len nieco cez minutu.. )

FiXilVer

Odkaz ke komentáři

a ak chces dosiahnut este vacsiu presnost, tak si za 20 frankov objednaj certifikat, a ked ti pride uvidis v jakych polohach, sa ako meskaju/predchadzaju a podla toho budes vediet ako ich na noch ukladat..FiXilVer

No to je pekny.. jsem zvedav jak budou slapat kdyz ja hodinky nesundavam vubec... mozna krom sprchy, ale jinak stale na ruce...

si nasteluju ruku pres noc do sveraku aby se mi srovnal cas.. ;-)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník krystekomega

Z tych trzech to 2200.50.00

Z těchto tří 2200.50.00

Jeżeli rozmiar 42 Tobie nie przeszkadza to może 2201.51.00?

Pokud velikost 42 Ty nevadí do může 2201.51.00?

Mi osobiście pomarańczowe wstawki się podobają.

Mě osobně oranžová vložení, jako je :)

Odkaz ke komentáři

Tak jsem poridil trosku jiny typ hodinek - Hamilton KHAKI NAVY GMT

Duvod byl jedinej a to ze nevim jestli budu umet s mechanikou zit... zatim se zda ze jo...

jsem prekvapen ze jdou stabilne +4 sec za cca 36 h.

Nechtel jsem hned jit do PO, ktere jsou financne uplne jinde.

Takze pokud ustojim mechaniku (hodne let jsem byl na digitalkach a poslednich 6 let na rucickovym quartzu), tak se vubec nebranim PO.. ;-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...