Xampik Odesláno 23. října 2009 Nahlásit Odesláno 23. října 2009 Zdravím, co víte o těchto hodinkách ? lze někde najít video se zvukem jejich budíku ? do kdy se vyráběly ? Vše kolem nich do tohoho topicu :-) -ceny, kalibry
xlaque Odesláno 23. října 2009 Nahlásit Odesláno 23. října 2009 Viem o nich, že su užasne a raz mi budu hovoriť pane Teraz važne, volaju sa Memovox Tribute to Polaris, minuly rok vydana limitka, 65 kusov butikova edicia (oceľ, iny tvar ručičiek), 165 kusov v platine (cena okolo 25k ?) a 768 kusov v oceli (cena okolo 10k ?). Ako nazov napoveda, ide o hodinky inšpirovane modelom zo 70. rokov, takmer všetky veci su zhodne (myslim, že ešte aj sklo je pôvodne plastove), len dynko je ine. Čo sa tyka kalibru, je to JLC 956, čo je vylepšena verzia kalibru 918, ktory je napr v Amvoxoch 1, ale konkretne detaily odo mňa nechci. Korunkou na 2 sa nastavuje budik a datum, na 3 vnutorna otočna luneta a na 4 je to samotny čas. Čo by mohlo byť prekvapive, hodinky nemaju ani jednu šrobovaciu korunku, hoci maju vodotesnosť garantovanu do 20 ATM. A ešte samotny pohyb (naťahovanie) strojčeka je dosť hlasny, čo sa niekomu nepači, ale pre mňa je to božsky zvuk. Ja som ich skušal minuly tyždeň v Lille a od zakladu som musel prehodnotiť svoje plany na 20 rokov
Xampik Odesláno 23. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 23. října 2009 (upraveno) wow, bych čekal safírové sklíčko s antireflexem :-) plastového bych se bál. Jak se jeví na ruce ? jinak nemůžu si pomoct, ale tyto ručičky jsou fakt supr Upraveno 23. října 2009 uživatelem Xampik
xlaque Odesláno 23. října 2009 Nahlásit Odesláno 23. října 2009 Hned vysvetlim plexi. (crédit: spherebymilan.blogspot.com) Na takyto tvar by sa asi zafir nehodil a ked Jerome Lambert povedal, že spravia takmer identicke hodinky ako v 68mom, tak aj take spravili Priamo v krabici je pre istotu druhe, nahradne, plexisklo. A na ruke.... Ja budem zase až za priliš divneho, ale takyto pocit som ešte naozaj nemal pri hodinkach. Mal som už na ruke aj Pateky, ine kreacie od JLC, päť minut predtym IMO najkrajšie sučasne Rolexky (GMT Master II), ale Polarisky boli o niečom inom. Ked sa minuly rok začali objavovať stale novi a novi majitelia na watchprosite, išla mi tato modna vlna na nervy. Ani neviem, prečo som si vypytal na skušku prave Polarisky, pôvodne som chcel Master Compressor Chronograph (hoci ten som už v limitke 46 na ruke v Bruseli), ale akosi ked som videl cenu 25 000 ?, došlo mi, že to bude platinova verzia a kedže som vedel, že su limitovane, tak som si povedal, že tieto už tak skoro nevyskušam. No a konečne ten pocit Neda sa to uplne opisať, ale prešiel mi mozgom taky 10 sekundovy flash, ako sedim v S-classe, 7er, alebo inom XJete, tak za 20 rokov a spokojne sa na ne usmievam Ved aj v tom obchode som sa musel usmievať....neviem to vysvetliť logicky, ale čosi podvedome mi hovorilo, že tam sa konči cesta a nie pri Dufourovi a večnych kalendaroch. Veľkosť, hrubka, funkcie, vzhľad, .....všetko to do seba užasne zapadalo, asi som našiel skutočne niečo, za čo hlasuje srdce aj rozum No dobre, už ma nikto nečita, tak som prestal A henta verzia je limitka pre taliansky trh (JLC tam vždy niečo pošle, napr tento rok špecialnu verziu Grande Ultra Thin) čitajuca 50 kusov. Je to sice malo, ale nerobme si zase veľke iluzie, Polarisky nejdu prave na dračku (hlavne kvôli tomu sklu).
Xampik Odesláno 24. října 2009 Autor Nahlásit Odesláno 24. října 2009 mě se moc libí, sice jsem je na ruce neměl ... ale :-) tak moc lidí s nima na ruce nepotkáš
utrejch Odesláno 25. října 2009 Nahlásit Odesláno 25. října 2009 Me se spis libi verze s uzkymi indexy
Gilius Odesláno 25. října 2009 Nahlásit Odesláno 25. října 2009 Me se spis libi verze s uzkymi indexy Teda,todle vypadá dobře. Co to je za model?????
bandicoot Odesláno 25. října 2009 Nahlásit Odesláno 25. října 2009 Polaris je bomba, ale mě by "stačil" Amvox1 Alarm na kůži. - krásný náznak tachometru...
utrejch Odesláno 25. října 2009 Nahlásit Odesláno 25. října 2009 Teda,todle vypadá dobře. Co to je za model????? Taky polaris
Návštěvník Tada Odesláno 25. října 2009 Nahlásit Odesláno 25. října 2009 Ten zvuk je čistý a krásný, akorát včera jsem si Jaeger LeCoultre s budíčkem žkoušel, ale oproti Vulcain zvoní o dost méně hlasitě a asi by mě neprobudily...
xlaque Odesláno 25. října 2009 Nahlásit Odesláno 25. října 2009 Ta verzia s uzkymi indexami a ručičkami je prava ta butikova, 65 kusova. Tada: zaleži dosť na tom, aky mali strojček a z akeho obdobia boli, ale to asi vieš. Ešte by som rad vedel, aky je Girard-Perregaux 2291 (napr v Panerai PAM 98).
Návštěvník Tada Odesláno 25. října 2009 Nahlásit Odesláno 25. října 2009 Ta verzia s uzkymi indexami a ručičkami je prava ta butikova, 65 kusova. Tada: zaleži dosť na tom, aky mali strojček a z akeho obdobia boli, ale to asi vieš. Ešte by som rad vedel, aky je Girard-Perregaux 2291 (napr v Panerai PAM 98). Ty co jsem zkoušel byly nové, JLC dřív používal klasický systém kladívka, které tlouklo na kolíček, který vedl do pozdra, ale pak přešli na nějaký jiný... Vulcainy jsou tak hlasité díky svému dvojitému zadnímu víčku, to žádné jiné hodinky nemají, možná tak pár kousků Revue Thommen se strojky Vulcain Cricket...
utrejch Odesláno 25. října 2009 Nahlásit Odesláno 25. října 2009 Ty co jsem zkoušel byly nové, JLC dřív používal klasický systém kladívka, které tlouklo na kolíček, který vedl do pozdra, ale pak přešli na nějaký jiný... Vulcainy jsou tak hlasité díky svému dvojitému zadnímu víčku, to žádné jiné hodinky nemají, možná tak pár kousků Revue Thommen se strojky Vulcain Cricket... Zrovna polarisy maji tri plaste. Jeden na mlaceni, druhej proti vode a derovanej buh vi na co ..
Návštěvník Snow Odesláno 25. října 2009 Nahlásit Odesláno 25. října 2009 (upraveno) Oboje hodinky jsou krásné, ale variantu, kterou postoval utrejch. obdivuji víc. Ještě jsem objevil další varinatu se širokými indexy a úzkými ručičkami. Snad mi skalní příznivec značky xlague prozradí o jaký typ se jedná. Na závěr přihodím obrázky tatínka Polarisů. zdroj http://www.horomundi.com/forum/showthread.php?t=4508 http://jlc.watchprosite.com/show-forumpost.../ti-359601/s-0/ Upraveno 25. října 2009 uživatelem Snow
xlaque Odesláno 25. října 2009 Nahlásit Odesláno 25. října 2009 No už len podľa toho napisu LeCoultre, žeby vintage ?
Návštěvník Tada Odesláno 25. října 2009 Nahlásit Odesláno 25. října 2009 Zrovna polarisy maji tri plaste. Jeden na mlaceni, druhej proti vode a derovanej buh vi na co .. Mezi třetím děrovaným a tím druhým pláštěm je volný prostor, který funguje jako prostor pro rezonaci - zesiluje zuk budíku. Právě s tímhle systémem přišla firma Vulcain, od které to pak všichni obšlehli... Vulcain uvedl svůj model s vodotěsností 300m a Alarmem v roce 61...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se