Makro Odesláno 31. října 2005 Nahlásit Odesláno 31. října 2005 Pokud někdo ví, tak by mě zajímalo jak funguje budík u mechanických hodinek. Zatímco u quartzových (aka elektrických) hodinek je zdrojem signálu piezoměnič, u mechanických hodinek si dovedu představit zvonek či "vibrační" upozornění. Obojí bude ale mít značnou spotřebu energie z natahovacího mechanismu. Z manuálu k Poljotům jsem celkem nic nevyčetl.
flax Odesláno 31. října 2005 Nahlásit Odesláno 31. října 2005 Je zde samostatna korunka pro natahovani pera pro kladivko, ktere tepe do tela hodinek a vyluzuje vzkutku velice originalni zvuk. Na Internetu sezenes i nahravky. U starsich modelu udajne byly problemy s tim, ze diky vznikajicim vibracim se uvolnovaly sroubky na strojku to uz je ale davno minulosti....
babaq Odesláno 31. října 2005 Nahlásit Odesláno 31. října 2005 Dá se ten budík vypnout, nebo je "vypnuto" jen když je "vyzvoněno"?
flax Odesláno 31. října 2005 Nahlásit Odesláno 31. října 2005 Je to presne jak rikas, proste jako u klasickeho budiku. Problem je ze u tohoto kalibru s budikem chybi datumovka coz muze cinit velke potize.
Ondraj Odesláno 31. října 2005 Nahlásit Odesláno 31. října 2005 Dá se ten budík vypnout, nebo je "vypnuto" jen když je "vyzvoněno"? Budík vypneš, když vytáhneš korunku budíku.
yen Odesláno 30. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2007 tohle by mělo být to zvonění: http://www.poljot24.de/en/assets/epitop/poljotwecker.mp3
alt Odesláno 31. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2007 Vibrace budiku jsou natolik silne, ze se divim, ze to po urcite dobe neposkodi strojek.
kopferkingel Odesláno 31. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2007 tohle by mělo být to zvonění: http://www.poljot24.de/en/assets/epitop/poljotwecker.mp3 Jo tak to je přesně ono. Jedny Poljoty s budíčkem má náš děda ve skříni, už léta je nenosí, ale když jsem je nedávno natáhl, tak udělaly přesně tohleto. Se zvoněním to nemá moc co do činění, ale když to začne i s kovovým tahem fičet po nočním stolku, tak to asi účel splní.
koblih69 Odesláno 31. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2007 Pokud někdo ví, tak by mě zajímalo jak funguje budík u mechanických hodinek. Zatímco u quartzových (aka elektrických) hodinek je zdrojem signálu piezoměnič, u mechanických hodinek si dovedu představit zvonek či "vibrační" upozornění. Obojí bude ale mít značnou spotřebu energie z natahovacího mechanismu. Z manuálu k Poljotům jsem celkem nic nevyčetl. Nedávno jsem je sháněl - měl je děda a já chtěl mít stejné. Vydražil jsem je na AUKRU ( viz: http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...567&st=3200 ) a po vyleštění a výměně skla vypadají jako nové. Zvuk je poměrně intenzivní, jakmile se položí třeba na desku stolu... tak věřím, že můžou vzbudit. Jediné do může být trochu na překážku je délka zvonění - interval je poměrně krátký. Jinak je to ale opravdu dobrý úlet.
Časomíra Odesláno 31. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2007 Copak zvonění ale s přesnosti chodu nic moc mně se nepodařilo tento kalibr seřídil lépe než 15 s /24 hod a to zdaleka ne každý kus.Dále často dochází k opotřebování minutového kola ktré bylo jako náhradní díl nedostatkové zboží. Holt je tam jedna ručka navíc. Možná že kalibry 2612 s nynější produkce tyto neduhy nemaj.
koblih69 Odesláno 31. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2007 (upraveno) Copak zvonění ale s přesnosti chodu nic moc mně se nepodařilo tento kalibr seřídil lépe než 15 s /24 hod a to zdaleka ne každý kus.Dále často dochází k opotřebování minutového kola ktré bylo jako náhradní díl nedostatkové zboží. Holt je tam jedna ručka navíc. Možná že kalibry 2612 s nynější produkce tyto neduhy nemaj. No myslím, že to opravdu lépe jak na 15-20s při nošení nepůjde, já přesnost neřeším - nestává se mi, že bych měl stejné hodinky na ruce dva dny po sobě , ale myslím, že je kam sahat pro díly: http://www.aukro.cz/item230748677_poljot_s...om_5_kusov.html Upraveno 31. srpna 2007 uživatelem koblih69
jxk365 Odesláno 1. září 2007 Nahlásit Odesláno 1. září 2007 (upraveno) Dobová reklama na jeden z prvních modelů. Zdroj: časopis "Časovoj biznes" Upraveno 1. září 2007 uživatelem jxk365
Časomíra Odesláno 2. září 2007 Nahlásit Odesláno 2. září 2007 Takovéto provedení by mohl vyrábět v nezměněné velikosti znovu Poljot s průměrem cca 33 mm který absolutně opomíjí
garfield Odesláno 4. září 2007 Nahlásit Odesláno 4. září 2007 tohle by mělo být to zvonění: http://www.poljot24.de/en/assets/epitop/poljotwecker.mp3 Děda je pokládal na porcelánový talířek. Zvonilo to pak přímo ďábelsky intenzitu zvonění bylo možné ještě více umocnit obrácením talířku
Kirn Odesláno 4. září 2007 Nahlásit Odesláno 4. září 2007 Docela jsou ty vibrace na ruce cítit, něco jako vibrace mobilu. Pokud si vezmu své staré Poljoty a někde spustí v nečekanou chvíli, tak se leknou i všichni kolem. Vytáhutím korunky k budíku se sice vypnou, ale po vrácení - zamáčknutí si dozvoní zbytek.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se