franci Odesláno 5. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2009 Zdravím, je běžné, že by se u hodinek (konkrétně model Artelier Chronometer) měnilo datum přibližně tři čtyři minuty před půlnocí. Né, že bych na tom tak bazíroval, jen by mě zajímalo, jestli je to chyba toho kusu, nebo prostě vlastnost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamondking Odesláno 5. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2009 Zdravím, je běžné, že by se u hodinek (konkrétně model Artelier Chronometer) měnilo datum přibližně tři čtyři minuty před půlnocí. Né, že bych na tom tak bazíroval, jen by mě zajímalo, jestli je to chyba toho kusu, nebo prostě vlastnost. JJJ, buď v klidu, moje se překlápí 2 minuty po půlnoci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
franci Odesláno 5. listopadu 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2009 JJJ, buď v klidu, moje se překlápí 2 minuty po půlnoci OK, díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
v79 Odesláno 5. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2009 Zdravím, je běžné, že by se u hodinek (konkrétně model Artelier Chronometer) měnilo datum přibližně tři čtyři minuty před půlnocí. Né, že bych na tom tak bazíroval, jen by mě zajímalo, jestli je to chyba toho kusu, nebo prostě vlastnost. Podle rychlosti změny data existují mech. hodinky S POMALOU ZMĚNOU DATA - datum přesune denní kolo, které vykoná jednu otáčku za 24 hod. Přesun data trvá až 2 hodiny. SE ZRYCHLENOU ZMĚNOU DATA - např. Prim, přesun data provádí maltézský kříž, napojený na rychleji se otáčející střídné kolo. Doba přesunu až 20 minut. S OKAMŽITOU ZMĚNOU DATA - bleskový přesun data pomocí několikahodinového napružování přesuvného prvku, který nahromaděnou energii naráz uvolní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamondking Odesláno 5. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. listopadu 2009 no super...zase jsme o něco chytřejší...díky..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr4271 Odesláno 12. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2009 to je jeste dobrý, mne se datum preklapuje cele dve hodiny nez se preklopi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tarmi Odesláno 12. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2009 Mně se nejvíc líbí překlápění u day/date seiko diverů. Cca od půl jedenácté se začne postupně posunovat datum, o půlnoci přeskočí, den pořád stejný. Od jedné do půl druhé se překlápí den v týdnu na druhou variantu zobrazení dne a mezi druhou a půl třetí se překlápí na další den ve zvoleném způsobu zobrazení. Ještě, že nedělám noční, zhruba 4 hodiny bych nevěděl kolikátého je a jaký je den v týdnu, Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 3. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2009 Podle rychlosti změny data existují mech. hodinky S POMALOU ZMĚNOU DATA - datum přesune denní kolo, které vykoná jednu otáčku za 24 hod. Přesun data trvá až 2 hodiny. SE ZRYCHLENOU ZMĚNOU DATA - např. Prim, přesun data provádí maltézský kříž, napojený na rychleji se otáčející střídné kolo. Doba přesunu až 20 minut. S OKAMŽITOU ZMĚNOU DATA - bleskový přesun data pomocí několikahodinového napružování přesuvného prvku, který nahromaděnou energii naráz uvolní. Supr info, je dobré vědět jak pracují různé posuny datumek. První dva příspěvky se ale spíš ptají na to, proč se jednomu odehraje změna 4 min před půlnocí a jinému 2 minuty po půlnoci. Jak je zde již někde psáno, je to způsobeno nasazením ručiček. Pokud osoba která sestavuje hodinky teoreticky nasadí ručičky na 12:00 přesně v době kdy se datum překlopí, bude se pak logicky překlápět přesně o půlnoci. Pokud se ale datum překlopí a hodinář nasadí ručky třeba v pozici 11:50 bude se datum i nadále překlápět v tento čas. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ladap Odesláno 27. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2009 Moje Orisky začínají chvilku před půlnocí a dokončeno cca 2 min. po půlnoci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 27. prosince 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2009 Moje Elginy co mám teď na ruce asi minutu před půlnocí překlopí datum a minutu po půlnoci den Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
everon Odesláno 30. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. května 2010 U mých Oris Divers Small Second (strojek Oris 643) se datum překlápí skokem 40sec. před půlnocí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 13. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2010 U mých Oris Divers Small Second dojde ke změně skokem cca 5 minut před půlnocí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flashman Odesláno 14. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2010 To moje Oris Classic Date se s tím datumem pěkně flákaj,začínají kolem 23.45 a končí chvilku před 1.00.No prostě dostávají svému názvu,že jsou klasický = odkaz na minulou dobu a to se tenkrát tolik nespěchalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se