Přejít na obsah

Změna data

franci

Doporučené příspěvky

Zdravím,

je běžné, že by se u hodinek (konkrétně model Artelier Chronometer) měnilo datum přibližně tři čtyři minuty před půlnocí. Né, že bych na tom tak bazíroval, jen by mě zajímalo, jestli je to chyba toho kusu, nebo prostě vlastnost.

JJJ, buď v klidu, moje se překlápí 2 minuty po půlnoci :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

je běžné, že by se u hodinek (konkrétně model Artelier Chronometer) měnilo datum přibližně tři čtyři minuty před půlnocí. Né, že bych na tom tak bazíroval, jen by mě zajímalo, jestli je to chyba toho kusu, nebo prostě vlastnost.

Podle rychlosti změny data existují mech. hodinky S POMALOU ZMĚNOU DATA - datum přesune denní kolo, které vykoná jednu otáčku za 24 hod. Přesun data trvá až 2 hodiny.

SE ZRYCHLENOU ZMĚNOU DATA - např. Prim, přesun data provádí maltézský kříž, napojený na rychleji se otáčející střídné kolo. Doba přesunu až 20 minut.

S OKAMŽITOU ZMĚNOU DATA - bleskový přesun data pomocí několikahodinového napružování přesuvného prvku, který nahromaděnou energii naráz uvolní.

Odkaz ke komentáři

Mně se nejvíc líbí překlápění u day/date seiko diverů. Cca od půl jedenácté se začne postupně posunovat datum, o půlnoci přeskočí, den pořád stejný. Od jedné do půl druhé se překlápí den v týdnu na druhou variantu zobrazení dne a mezi druhou a půl třetí se překlápí na další den ve zvoleném způsobu zobrazení. Ještě, že nedělám noční, zhruba 4 hodiny bych nevěděl kolikátého je a jaký je den v týdnu,

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...
Podle rychlosti změny data existují mech. hodinky S POMALOU ZMĚNOU DATA - datum přesune denní kolo, které vykoná jednu otáčku za 24 hod. Přesun data trvá až 2 hodiny.

SE ZRYCHLENOU ZMĚNOU DATA - např. Prim, přesun data provádí maltézský kříž, napojený na rychleji se otáčející střídné kolo. Doba přesunu až 20 minut.

S OKAMŽITOU ZMĚNOU DATA - bleskový přesun data pomocí několikahodinového napružování přesuvného prvku, který nahromaděnou energii naráz uvolní.

Supr info, je dobré vědět jak pracují různé posuny datumek.

První dva příspěvky se ale spíš ptají na to, proč se jednomu odehraje změna 4 min před půlnocí a jinému 2 minuty po půlnoci.

Jak je zde již někde psáno, je to způsobeno nasazením ručiček.

Pokud osoba která sestavuje hodinky teoreticky nasadí ručičky na 12:00 přesně v době kdy se datum překlopí, bude se pak logicky překlápět přesně o půlnoci.

Pokud se ale datum překlopí a hodinář nasadí ručky třeba v pozici 11:50 bude se datum i nadále překlápět v tento čas.

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...
  • po měsících...
  • po měsíci...

To moje Oris Classic Date se s tím datumem pěkně flákaj,začínají kolem 23.45 a končí chvilku před 1.00.No prostě dostávají svému názvu,že jsou klasický = odkaz na minulou dobu a to se tenkrát tolik nespěchalo.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...