PavelK Odesláno 6. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2009 Podělím se s vámi o fotky zajímavých hodinek. Zároveň bych prosil zkušenější, zda byste k nim mohli doplnit nějaké informace, neboť toho o nich moc nevím. Mají čtvrthodinové bití a stopky. Nejsou označeny žádným jménem výrobce. Pocházejí zřejmě z roku kolem 1900. Že jsou švýcarské, se jen domnívám, jistý si nejsem a docela by mě to zajímalo. Údajně mají 17 kamenů, ale napsané to na nich není, tak nevím. Rovněž jsou mi záhadou některá čísla a značky na pouzdru. Konkrétně číslo 56, značky po jeho stranách a značka ve tvaru koruny (že by puncy?). Také nápis C.B METAL na zadním vnitřním plášťi - znamená to, že ten není zlatý (přestože tak vypadá)?
Jay Doll Odesláno 6. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2009 Má to označení na 14ct, takže to bude 14ti karátové zlato. C.B Metal bude možná výrobce
NIGHTinGALE Odesláno 6. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2009 Vnitřní plášť bude z obecného kovu, zřejmě pozlaceného. Dost často se to tak dělávalo. Pokud by byl zlatý, byl by rovněž puncovaný. Výrobce hodinek neznám, ale je to zajímavý kousek. Docela mě překvapila ta stopková komplikace. Jen ručka, žádný subciferníček, to je dost divné. Celkově jsou ty hodinky hodně zvláštní. Ciferník je netypicky otočený (korunka na pozici 3), ani se mi nechce věřit, že je to tak z výroby.
mechano Odesláno 6. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2009 (upraveno) Vidím, že většinu toho už víš. Hodinky jsou určitě švýcarské, vnitřní plášť je z obecného kovu (kvůli tomu je povinně označen nápisem "metal") pozlacený není, stav je celkem dobrý, výrobce A.Lugrin. Upraveno 6. listopadu 2009 uživatelem mechano
KGrob Odesláno 6. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2009 Zlatý repetice no to je zřejmě slušný oddíl. Tříplášťovky s korunkou na trojce mám, není to úplně běžné,ale občas vidět jsou. Ta korunka v kolečku je zlatý punc. Je německý a používá se od 1886 dodnes ( s měsícem je to punc stříbrný a koruna v kroužku zlato) zdroj: " http://www.silvercollection.it/ " Takže možná stopa vede do Německa
Karlos Odesláno 6. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2009 Pokochal jsem se, moc hezké hodinky, díky za fotky a i ostatním za další informace. A ten punc - jen úvaha a dotaz - když je německý, mohl výrobce používat punc třeba s ohledem na to kam byly hodinky určené k dodání (s ohledem na velikost tehdejších německých zemí), nebo i tehdejší Švýcarsko přijalo německé puncovní značky jako obecně platné? A kdyby třeba byla nějaká série hodinek určená pro obchodníky někam na jih (nebo do Ruska či USA), byly by tam pak jiné puncy?
PavelK Odesláno 6. listopadu 2009 Autor Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2009 Díky všem za informace. Nechce se mi věřit, že by vnitřní plášť nebyl aspoň pozlacený. Z jedné strany je na něm ten nápis C.B METAL a z druhé strany ty medaile - tahle strana je leštěná a vypadá úplně stejně, jako ostatní pláště. Nebo je možné, aby byl pozlacený jen z jedné strany?
Karlos Odesláno 6. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2009 nevím jestli ten vnitřní plášť může být pozlacený, asi ano, ale i na fotkách má nepatrně jinou barvu. To ale může být focením.
B.F.G. Odesláno 6. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2009 Mechano to asi myslel tak, že je vnitřek obecný kov - pozlacený, ale vnejší je zlato - tím pádem se nedá říct, že nejsou zlaté. Dá se tedy říct, nejsou pozlacené.
Karlos Odesláno 6. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2009 jednoduše řečeno nejsou nezlaté
mechano Odesláno 6. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2009 PavelK napsal: Díky všem za informace. Nechce se mi věřit, že by vnitřní plášť nebyl aspoň pozlacený. Z jedné strany je na něm ten nápis C.B METAL a z druhé strany ty medaile - tahle strana je leštěná a vypadá úplně stejně, jako ostatní pláště. Nebo je možné, aby byl pozlacený jen z jedné strany? Když se ti nechce věřit, tak prostě nevěř.
mechano Odesláno 6. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2009 (upraveno) Jsou to zlaté hodinky s vnitřním deklem z obecného kovu (nepozlaceným). Upraveno 6. listopadu 2009 uživatelem mechano
mechano Odesláno 6. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2009 B.F.G. napsal: Mechano to asi myslel tak, že je vnitřek obecný kov - pozlacený, ale vnejší je zlato - tím pádem se nedá říct, že nejsou zlaté. Dá se tedy říct, nejsou pozlacené. Pozlacený je pouze stroj.
PavelK Odesláno 6. listopadu 2009 Autor Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2009 mechano napsal: Jsou to zlaté hodinky s vnitřním deklem z obecného kovu (nepozlaceným). ... Pozlacený je pouze stroj. No dobře, tak já tedy věřím. Zřejmě je tedy vnitřní plášť mosazný (nebo co si mám představit pod obecným kovem?). Zmátlo mě, jak je hezky vyleštěný. Že je pozlacený stroj, to jsem naopak nepředpokládal a myslel jsem si, že je to jen mosaz. Takže díky za upřesnění.
mechano Odesláno 6. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2009 PavelK napsal: No dobře, tak já tedy věřím. Zřejmě je tedy vnitřní plášť mosazný (nebo co si mám představit pod obecným kovem?). Zmátlo mě, jak je hezky vyleštěný. Že je pozlacený stroj, to jsem naopak nepředpokládal a myslel jsem si, že je to jen mosaz. Takže díky za upřesnění. Díky za důvěru v takové náročné záležitosti . Vnitřní plášť je z materiálu ze skupiny bronzů a je to tak proto, aby po vyleštění vypadal úplně jako to použité zlato, byl pevnější ale stál míň. Z toho důvodu musí být značen "metal", aby neznalec nemohl být uveden v omyl. Aspoň za starých zlatých časů to patřilo k dobrému vychování. Se strojem je to zase tak, že touhle dobou, kdyby byl jen mosazný (bez pozlacení), byl by už černý jak briketa.
Návštěvník Tada Odesláno 6. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2009 No sakra, takové bicáky s chronografem to je teda něco, to bych si nechal líbit!
PavelK Odesláno 6. listopadu 2009 Autor Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2009 A jak to bývá s tlačítky, korunkou, či oblíkem? Značka na nich žádná není. Dá se předpokládat zlato, nebo spíš obecný kov?
stana Odesláno 6. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2009 (upraveno) no ten strojek je opravdu zajimavý ten se tady zas tak často nevidí za mě velká 1 jak za vzhled tak i za strojek Upraveno 6. listopadu 2009 uživatelem stana
mischa Odesláno 6. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 6. listopadu 2009 ten stroj je jeden z nejpoužívanějších v této komplikaci, většinou u neznačkových výrobců. Opticky je hezčí, než většina konkurence, také v nabídkách na ebay je většinou vše ve funkčním stavu, dost často ho strkaj do náramkovýho pouzdra a taky to lidi dost kupujou, i když bití je přežitá komplikace z dob nedostatku světla...
cody Odesláno 7. listopadu 2009 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2009 Neni treba duvod pouziti bronzu ten zvuk odbijeni? Napadlo me, ze zvony se odlevaji z bronzovych slitin prave kvuli zkvalite zvuku...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se