Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak jsem si k svátku udělal radost.

Dorazily mi nové Seiko 5 SPORTS SNZF14J1 "Sea Urchin" (Made in Japan :thumbsup_anim: )

A v místním bazaru jsem natrefil na poněkud zanedbané vintage - taky Seiko 5.

Co na ně říkáte?

Nové jsou bez diskuze. Staré ale dostanou nové sklíčko (je brutálně prasklé v levém dolním rohu), vyčistit ciferník, přeleš*** pouzdro a budou zas jako nové.

post-2573-1257966847.jpg

post-2573-1257966853.jpg

Odesláno
  Martz napsal:
Tak zatím takové úvodní přeleštění ... více zde: http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=23937

A potápky jsem taky nafotil: http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=23936

Skromný dotaz: čím jsi je přeleštil ? Díval jsem se na odkazy, kde je k dostání diamantová pasta, ale ty již nefungují a firmy co jsem objevil na netu neprovozují e-shop. A nakupovat 1 kg pasty se mě nechce :D

Odesláno (upraveno)
  jirka404 napsal:
Skromný dotaz: čím jsi je přeleštil ? Díval jsem se na odkazy, kde je k dostání diamantová pasta, ale ty již nefungují a firmy co jsem objevil na netu neprovozují e-shop. A nakupovat 1 kg pasty se mě nechce :D

Postup:

1. šmirgl 240 nahrubo, zbaví nejhorších škrábanců a při dodržení stejného směru (doporučuji) dodá i pěkný vzhled ala kartáčování, ale já jsem chtěl lesk (tady na té fotce je vidět směr broušení)

2. šmirgl 1000 pod vodou

3. šmirgl 2000 pod vodou

(alternativa nebo doplněk - pasta silichrom)

4. dremel - leštící kotouček s pastou (pro rejpaly - hodinky byly rozebrané a strojek byl v bezpečné vzdálenosti od dremelu :-) )

Moc jsem to nepřeháněl, nějaké ty škrábance zůstaly - chtěl jsem ponechat trochu té vintage patiny :-)

EDIT. ten šmirgl jsem aplikoval jen na tah, který byl v hrozném stavu. Pouzdro hodinek jsem vzal jen ze stran 2000 šmirglem jen lehce a pak doleštil dremelem.

Upraveno uživatelem Martz

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...