Ruda Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Nějak se mi nechtělo ničit Tissoty po dědovi a zároveň "potřebuji" nějaké menší decentnější hodinky k obleku. Na ebay jsem narazil na tyto vintage LANCO s manuálním nátahem. Popisovány byly jako NOS, což se při otevření dobře zabaleného balíku potvrdilo. Poudro je s největší pravděpodobností pochromovaná mosaz (nerezové není určitě), dýnko je nerezové a ciferník kryje akrylát. Luminescenční barva je nanesena jen na hodinové a minutové ručce. Vzhledem ke stáří hodinek je luminescence "funkční" jen pár minut. Rozměry jsou standardní: - průměr bez/s korunkou 34/36 mm - vzdálenost mezi stěžejkami cca. 39 mm - vzdálenost mezi nožičkami 18 mm - výška 10 mm Přesnost je cca. +20 vteřin za den, což je vzhledem ke stáří celkem slušná hodnota. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Ruda Posted November 16, 2009 Author Report Posted November 16, 2009 Hezounký, a jaký je stáří? Nikde jsem na netu nic nenašel. V inzerátu byl psán rok výroby 1940-1969. Osobně se kloním k datu výroby konec 60. let. Tj. je jim už víc než 40.
bandicoot Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 tak to bych měl problém - NOS hodinky ze 60 let bych asi oNOSit neuměl (takže bych potřeboval ještě nějaký třetí)
Ruda Posted November 16, 2009 Author Report Posted November 16, 2009 No, do budoucna z vintage určitě chci Omega Seamaster v pěkným stavu, protože ošoupat si je chci sám
lupinus Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Parádní retro, ty se mi fakt líbí.Musím se přiznat, že o existenci značky Lanco jsem neměl potuchy.
Ruda Posted November 20, 2009 Author Report Posted November 20, 2009 Parádní retro, ty se mi fakt líbí.Musím se přiznat, že o existenci značky Lanco jsem neměl potuchy. Díky za pochvalu. Já na Lanco narazil tady na fóru při pročítání topiců. Do té doby jsem o existenci značky taky neměl tušení. Takže vlastně chronomag plní svůj účel a je se tu postupně, ale velmi pomalu, vzdělávám
Medák Posted December 2, 2009 Report Posted December 2, 2009 No, do budoucna z vintage určitě chci Omega Seamaster v pěkným stavu, protože ošoupat si je chci sám Taky mi vrtají hlavou. Krásná klasika.
Recommended Posts