Přejít na obsah

pracovní :-)

Doporučené příspěvky

Zdarec, tak další otravnej dotaz :-)

Sice jsem studoval a studoval a budoucnost si budoval...

...ale i přes to jsem nyní v zaměstnání, kde se výletům do dílen a výrobních linek nevyhnu. Znáte to (doufám :-) ), sem tam se člověk o něco otře, sem tam odře apod.

A teď plynule na můj dotaz:

- hodinky mám moc rád - stále víc a víc ale můj rozpočet (člověka čerstvě zaměstnaného a ještě k tomu v krizi) mi nedovoluje si nějak vyskakovat (strop dejme tomu 5k (ubohý co :-( ))

- ale i tak bych rád něco pěkného na ruce, v podstatě je to i nutnost protože neustálá potřeba znát aktuální čas je u mě v podstatě i pracovní povinnost :-) a odečítat z mobilu, to je hrůza (pro vás možná i barbarství :-) )

požadavky:

- mechaniku, popř. automaty si asi v tomhle rozpočtu dovolit nemůžu, ale zmínim to, jen tak kdyby náhodou :-)

- oblekovky jsou momentálně zbytečnot - takže něco k jeansum a triku :-) ale pokud možno elegantní

- výrobce: švýcary jsou taková skrytá představa ale ani japonsku se nebráním

- tak nějak mám rád čistej a jednoduchej vzhled - tzn. žádná přeplácanost

- mno z prvního bodu asi vyplývá, že chci klasiku (žádnej digitál) - nevim proč ale něco jako G-Shock je mi hrozně proti srsti ať už s ručičkama nebo bez

- řemínek v podstatě jakejkoliv - trošku víc fandim kůži ale ani kovový tah mi nevadí (palstům nefandím)

- a vzhled celkově: můj už několikaletej favorit jsou Tag Heuer Carrera (a asi ještě dlouho budou, když stojej co stojej) - jakoukoliv podobnost jen uvítám :-)

http://www.hodinky-koscom.cz/Tag-Heuer-CV2...233-I18712.html

A závěrem, chci poděkovat každýmu, kdo to dočetl až do konce a ještě víc tomu, kdo mi nadhodí nějakej tip :-)

...vím že to je šílenej článek kvůli hodinkám za 5k ale chtěl jsem bejt co nejspecifičtější :-)

...zatím zdarec, Karlitos

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 64
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ahoj,

za 5 tis. seženeš slušný mechaniky...třeba takový držák za málo peněz je Seiko Monster, ale to asi nebude vyhovovat tvým představám o elegantních hodinkách :)

seikomonster2.jpg

Nebo se koukni třeba na Orienty:

post-168-1247846086.jpg

Případně "oblekovější" Seiko Riki Watanabe:

post-2426-1251830358.jpg

Z quartzu je pěkná volba Tissot PRC 200:

tissotprc2002.jpg

Možností je celkem hodně, tohle je jen takový nástřel... Jestli ti nevadí jetý, tak se koukni do místní sekce Prodám - často tam najdeš pěkný hodinky s ETA strojkem v tvé cenové hladině.

Odkaz ke komentáři

Tak kupodivu, mě nejvíc zaujaly ty Tissoty - jenomže po jakouc takouc sběžném prohledání webu jsem je pod 8 litrů nenašel a i těch 8 by bylo značně přes můj rozpočet

Dalším favoritem byly ty "Carrery" od Seika - jenomže ty jsem nenašel vůbec :-)

- zajímavé jsou i ty Orienty ale ty už mě tolik nechytly :-)

...teď se půjdu podívat na ten bazar u Vás - ale to bude asi na dlouho :-)

- kdyby někoho něco napadlo, tak předem děkuji za další nabídky :-)

Odkaz ke komentáři

Tak kupodivu, mě nejvíc zaujaly ty Tissoty - jenomže po jakouc takouc sběžném prohledání webu jsem je pod 8 litrů nenašel a i těch 8 by bylo značně přes můj rozpočet

Podívej se na eBay, tam jich najdeš určitě dost ;) Ale spíš bych bral nějaký mechaniky.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

Teda Bakere jsi pravý odborník, taková Seika vůbec neznám, klobouk dolů !!!

to Heky - nedá mi, abych nepoznamenal. Každý odkaz na Monstra mě zvedá ze židle, něco tak příšerného nabídnout nováčkovi, to je hrůza.

to Karlitos - vezmi Seika od Bakera, každým pohjledem na ně si připomeneš svůj cíl a bude se Ti líp šetřit.

Odkaz ke komentáři

nedá mi, abych nepoznamenal. Každý odkaz na Monstra mě zvedá ze židle, něco tak příšerného nabídnout nováčkovi, to je hrůza.

Tebe možná Monstra zvedají ze židle, ale spoustě jiných lidí se líbí (a že jich je dost), tak se s tím smiř. Každý má svůj názor na design, ale za 3000 Kč těžko některý hodinky nabídnou víc kvality než Monstra.

A vzhledem k tomu, že je úplný nováček, tak mi přijde celkem rozumný ho upozornit na různý alternativy a ne mu tam plácnout jen jeden odkaz.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

.........za 3000 Kč těžko některý hodinky nabídnou víc kvality než Monstra.

A vzhledem k tomu, že je úplný nováček, tak mi přijde celkem rozumný ho upozornit na různý alternativy a ne mu tam plácnout jen jeden odkaz.

Víc kvality  :eek: :eek: ? Měl jsem je a vím o čem mluvím, kvalitu jsem nepostřehl. Viděl jsem téměř samé nedostatky, od nepřesného zpracování po smutný tah. Už jsem to několkrát psal, jediné plus se skrývá v perfektní luminiscenci, to ano.

Navíc Karlosin poptával hodinky, které by se podobali Carrerám, nabídl si na prvním místě Monstra, neznám hodinky, které by se od jeho přání tak odlišovaly.

Vzhledem k tomu, že jsi téměř nováček musím pochválit Tvou nabídku. Postnul jsi pěkné Orienty a Tissoty.

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři

Víc kvality  :eek: :eek: ? Měl jsem je a vím o čem mluvím, kvalitu jsem nepostřehl. Viděl jsem téměř samé nedostatky, od nepřesného zpracování po smutný tah. Už jsem to několkrát psal, jediné plus se skrývá v perfektní luminiscenci, to ano.

Navíc Karlosin poptával hodinky, které by se podobali Carrerám, nabídl si na prvním místě Monstra, neznám hodinky, které by se od jeho přání tak odlišovaly.

Vzhledem k tomu, že jsi téměř nováček musím pochválit Tvou nabídku. Postnul jsi pěkné Orienty a Tissoty.

Vídím, že na tomhle se stejně neshodneme...no ale co :) Nepřesného zpracování jsem si u Monster nevšiml - opravdu ne. Tah se mi smutný vůbec nezdá, ale přiznávám, že sponu by mohl mít lepší. Na druhou stranu tah z Monster si spousta lidí dává i na MNOHEM dražší hodinky. Ostatně mohl by jsi poradit nějaké jiné v ceně kolem 3000 Kč, které mají lepší tah.

Karlosin předně poptával hodinky, které by mohl nosit do práce a nemusel se bát, že se hned odřou. Taky bylo poznat, že by rád mechaniku, ale o žádný slušný v týhle ceně neví...takže jako první většinu lidí napadnou Monstra. A co se týče Tag Heuer Carrera, tak psal, že podobnost uvítá, ne že je nutná.

Nemá cenu to asi dál rozebírat - stejně by to k ničemu nevedlo. I když jsem v podstatě nováček, tak jsem si dal trochu práce a hodil jsem mu pár tipů. Možná si nic z toho nevybere, ale aspoň se pak nebude litovat, že o nich nevěděl dřív.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

to Heky - máš pravdu, kašlem na to. V Monstech se neshodnu asi s nikým. Zdá se, že jsem asi jediný, který k nim má odpor. Kdybych byl v Karlosinově roli volil bych buďto mechanické Orienty, našel si krásný model nebo bohužel quartzové hodinky, které se svým designem Carrerám hodně podobají, tedy Seiko.

Mimochodem z japonských továren mi je milejší Orient, jeho hodinky mě oslovují víc. Mám pocit, že bych si někdy v nouzi u Orientů s klidem vybral. Mrknu na ně a třeba mě také něco napadne. Na jedny si matně vzpomínám, ale zatím jsem si je nevybavil.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO?
a design :(

souhlasím, ale to je se vším - někdo má rád holky (lolohh) někdo kluky (spiderer) a to prostě dohromady nejde že jo ? :D

Upraveno uživatelem YPO?
Odkaz ke komentáři

Heky: souhlasím - jediné o čem by se na monstrech dalo diskutovat je strojek - vše ostatní je v dané relaci na jedničku

Jasně, že by tam mohl být místo 7S26 třeba 6R15, ale vzhledem k ceně by to bylo asi dost nereálný. A hodně by si snížili prodej ostatních modelů (třeba Sumo). Ale samozřejmě by to bylo fajn ;)

Snow:

Vždyť v pohodě, jen jsem mu chtěl ukázat i jiný možnosti. Mně se třeba na Orientech hnusí to logo a taky jsem mu je tam hodil :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...