Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Je mi jasné, že naťahovanie hodiniek je ranný rituál asi každého z nás. Mám jedny staré "vyťahané" primky, ktoré pretáčam trošku viac ako by bolo treba, lebo by nič nevydržali. Nedávno som ale zaobstaral fungl nové.

A teda otázka znie koľko otočení korunkou doprajete svojim hodinkám? (vpred-vzad) Niekto natiahnutia počíta takto: 1 natiahnutie= pohyb korunkou vpred a vzad

iný zas 1 natiahnutie = len vpred, alebo len vzad :D

Je to dosť dementne napísané, ale snád sa chápeme. Nerád by som vysilil perko na nových hodinkách len preto, že už niesom z generácie, ktorej by to bolo úplne jasné. :suicide_anim:

Za reakcie díky! . prípadný mail jur.valent@gmail.com

Odesláno

PRIM cal. 50 a 66, teda nie automatiky. Problém naťahovania na doraz je ten, že keď robí človek celý deň so železom tak moc toho citu nemá, takže otázne je čo je to "nadoraz" :D

jake primky...? MPM Prim nebo Elton? jsou na rucni natah nebo automat? nejak nevidim duvod, proc je nenatahovat "nadoraz"...? :o

• po měsících...
Odesláno

Hodinky sa majú naťahovať na doraz, to preto, že na plné naťahnutie idú viac ako 30 hodín, to znamená, že  ak si ich naťahujeme pravidelne, tak sa nemusíme báť, že nám zastavia a potrebujeme zisťovať presný čassss. 

Odesláno

Mám troje PS1 a natahuji je každý večer, manželka si ze mě dělá sradu, že je to můj každodenní obřad a že utírám prach jen kolem nich :notworthy:

• Dát hlas 1
Odesláno

Trochu se přikrmím a zeptám se:

Jak je lepší Primky natahovat 1X denně,2x denně,nebo je to fuk,šumák,prostě jedno.?

Proč bys je natahoval 2x denně?! Samozrejme jednou denně stačí a pokud možno ve stejnou dobu.

Odesláno

Proč bys je natahoval 2x denně?! Samozrejme jednou denně stačí a pokud možno ve stejnou dobu.

No myslel jsem třeba,aby se nepřetahovalo perko.

Tak víckrát a míň....

No alespoň jsem zase chytřejší.:)

Odesláno

Mám troje PS1 a natahuji je každý večer, manželka si ze mě dělá sradu, že je to můj každodenní obřad a že utírám prach jen kolem nich :notworthy:

Nejsi sám, ale moje manželka se zachmuřila, když jsem jí řekl, že přijde doba, kdy už dávno šukat nebudu, ale hodinky stále natahovat ano /samozřejmě, řekl jsem jí to truchu poetičtěji, ne tak, jak to opravdu je/.

• Dát hlas 1
Odesláno

Trochu se přikrmím a zeptám se:

Jak je lepší Primky natahovat 1X denně,2x denně,nebo je to fuk,šumák,prostě jedno.?

Niektoré hodinky majú chod na plné natiahnutie až 48 hodín, ak sa natiahnu pravidelne npr.  ráno odbúra sa tam ta hnacia sila pera, ktorá je  už na konci slabá ... 

• po 4 týdnech...
Odesláno

Hojda, po dlouhé době co čtu tohle forum jsem se osmělil a dovolil bych se zeptat vás zkušenějších na téma natahování automatických Primek.

Respektive jakým způsobem natahujete automaty ať už letecké,bauhausy či jiné s primáckým strojkem kalibru 96.

Hledal jsem na celém foru ,ale nenašel jsem odpověď na to ,jestli se automaty natahují ručně (jestli se to smí či ne) nebo prostě jen samovolně pohybem ruky.

Pokud by měl i někdo originální "manuál" k automatům či stať z něj, jak se správně o automaty v tomto ohledu starat bylo by to super.

Jsem tu nový a zatím sbírám zkušenosti, tak mě plz neukamenujte pokud to už někdo někde napsal.Předem dík.

Odesláno (upraveno)

Zdravím. Dle výrobce se nedoporučuje manuální natahování. Tady je i návod na letecké

Dík za reakci a odkaz , nějak jsem to přehlídl. Můj dotaz pramenil z toho , že všechny automaty Prim co jsem si porůznu nakoupil vydávají při ručním natahování podivné zvuky, které ,jak jsem si myslel, asi nebyly to pravé ořechové. Navíc jdou všechny porůznu ztuha ,tak jsem se bál abych něco nepokazil. Asi je to tedy normální. Jak jsem se díval po foru ,tak se to různě probíralo i u jiných značek ,ale můj dotaz byl konkrétně mířený na praktické zkušenosti s natahováním u typu 96 a těch lidí co je používají a nezlobil bych se i kdyby se ozval někdo přímo z Eltonáckých řad ;). Každopádně díky za jakékoli další přínosné info.

Upraveno uživatelem Georgino

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...