Helex Odesláno 22. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 22. prosince 2009 Díkec, ale nebyl bych tak hrr Je fakt, že na cigáro si už nevzpomenu každej den (asi tak obden:)), ale jak se napiju, je to jen o vůli. Jak si začneš myslet, že sem tam jednu můžeš, je to na cestě zase začít. Znám lidi, co začali po 2, po 3 i po 7 letech! Holt je to odpírání na celej život, ale snad o to delší. Fakt si neumim představit, co zažívá takovej abstinující feťák! Osobně si myslim, že ty různý prostředky Ti můžou pomoct na začátku (asi každýmu jinak a asi ne každýmu), ale pak je to fakt o tý vůli. Ale třeba po roce to už není tak hrozný, dá se to. Začátek je nejhorší... Ale vlastně máš pravdu, momentálně si myslim, že kouření je už za mnou a že už nezačnu. Teď to jen dodržet EDIT: Dyk já to mám i v avataru, no to je hnus Já jsem přesně ten typ, co by si dal jedno a už běžel do trafiky pro krabku. Možná se to jednou změní, tátovi to po nějakejch 15 letech nekouření už nechutná. Ale je pravda, že znám taky lidi co po dvou letech začli doutníčky a za měsíc byli zpátky. Jinak když se napiju, tak větší chutě zatím nemám. Akorát mám častějc chutě se napít
luvalu Odesláno 23. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 23. prosince 2009 Všechno je to o vůli. Rok a čtvrt nekouřím, ale vyhráno ještě není. Nic z podpůrných věcí nepomáhalo, až vlastní rozhodnutí a snaha vydržet a nezapálit si při první příležitosti.
jorix Odesláno 27. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2009 Nic z podpůrných věcí nepomáhalo, až vlastní rozhodnutí a snaha vydržet a nezapálit si při první příležitosti. To určitě. Já když zjistil, že chci přestat kouřit, nešlo to. Když jsem zjistil, že nechci kouřit, bylo to všechno jinak.
Helex Odesláno 4. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 4. února 2010 Milý deníčku Tak a mám přes dva měsíce! Situace se pořád zlepšuje, už ani tolik nemluvim. Ovšem prvních pár týdnů jsem mluvil jak flašinet...člověk potřebuje "něco" Fyzický příznaky vůbec žádný. Ani se mi líp nedýchá, ani jsem nepřibral, ani nemám víc energie, ani nevykašlávám svinstvo z těla. Projevy chutí se pořád mění, ted zrovna si řikávám, jak to bylo všechno v klidu když jsem kouřil. Na nabídky cigaret s hrdostí řikám, že nekouřím. Zajímavý, že když jsem kouřil, nikdo mi nikdy nenabídl Víceméně to beru jako takovej fakt, že prostě nekouřim, ale občas se přistihnu, jak si řikám "třeba za rok si jednu dám" a pak si hned řikám že takhle nesmim uvažovat a tak. Takže, kromě zdraví je výhoda že nemusim pořád hlídat jestli mám dost cigaret, kdy a kde si koupim další, jestli se tu smí kouřit a tak. Prostě nejsem otrokem toho kouření, zase, nemůžu si v klidu zakouřit... A co vy ostatní, nějaké změny? Nebo se tu objevil nový abstinující? Aha?
klopy Odesláno 19. října 2010 Nahlásit Odesláno 19. října 2010 Ahoj. Já kouřím tak 15 let, tak 5 let krabku denně. Mám objednaný Champix a od pondělí jdu na to. Jsem vážně zvědavý co to se mnou provede. Držte palce.
foxik28 Odesláno 21. října 2010 Nahlásit Odesláno 21. října 2010 Moc ti přeji aby jsi neskončil na měsíc na psychiatrii jako jsem skončil po champixu já a dostával jsem se z toho přes půl roku. Ahoj. Já kouřím tak 15 let, tak 5 let krabku denně. Mám objednaný Champix a od pondělí jdu na to. Jsem vážně zvědavý co to se mnou provede. Držte palce.
Jay Doll Odesláno 21. října 2010 Nahlásit Odesláno 21. října 2010 Moc ti přeji aby jsi neskončil na měsíc na psychiatrii jako jsem skončil po champixu já a dostával jsem se z toho přes půl roku. Smím se zeptat, co se stalo? Čím odborněji, tím lépe. Díky
Helex Odesláno 21. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 21. října 2010 Champix má celkem velký vedlejší příznaky, proto je na předpis. Já osobně problémy neměl, kromě bolestí žaludku pokud jsem si ho vzal na lačno. Kamarád doktor mi říkal, že dlouhodobě nebrat, kvůli tomu, že zvyšuje hladinu dopaminu a to může nadělat víc paseky, než celý kouření. Říkal jsem mu, že jsem ho bral ke dvoum měsícům a v tom případě se prý bát nemám... Každopádně, zdravý to asi nebude.
Jay Doll Odesláno 21. října 2010 Nahlásit Odesláno 21. října 2010 Hladinu dopaminu nezvyšuje, protože je to antagonista ?4?2 acetylcholinových receptorů. Vedlejší příznaky samozřejmě známé jsou a ve studiích, které předcházely uvedení na trh byla expozice tomuto přípravku okolo 12ti týdnů, takže delší doba léčby není nutná. Efektivita se prokázala i během této doby. To však nic nemění na tom, že by mne zajímal mechanismus toho, co se tady kolegovi foxikovi28 stalo.
Helex Odesláno 21. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 21. října 2010 (upraveno) Hladinu dopaminu nezvyšuje, protože je to antagonista ?4?2 acetylcholinových receptorů. Vedlejší příznaky samozřejmě známé jsou a ve studiích, které předcházely uvedení na trh byla expozice tomuto přípravku okolo 12ti týdnů, takže delší doba léčby není nutná. Efektivita se prokázala i během této doby. To však nic nemění na tom, že by mne zajímal mechanismus toho, co se tady kolegovi foxikovi28 stalo. "Vareniklin je nový, vysoce selektivní parciální agonista nikotin-acetylcholinových receptorů ?4?2. Brání nikotinu navázat se na nikotinové receptory ?4?2 a zároveň vyvolá uvolnění určitého množství dopaminu." Pro mě, jako laika je "vyvolá uvolnění určitého množství dopaminu" dost stejný jako "zvýší hladinu dopaminu".. Navíc léčba má být údajně minimálně 12 týdnů Každopádně, spíš jsem nechtěl, aby byl Klopy z foxikova případu moc skeptickej nebo vystrašenej, než začne Champix brát, já v podstatě žádné vedlejší účinky nezaznamenal. Pro zájemce více zde http://www.champix.cz Upraveno 21. října 2010 uživatelem Helex
klopy Odesláno 22. října 2010 Nahlásit Odesláno 22. října 2010 Tak dnes jsem polknul první prášek, před tím se pořádně nasnídal, zapil ho pulitrem vody. No cítím se tak nějak zblble. Trochu jako po propité noci, ale jinak ok. Uvidíme co nastane s dalšími prášky. Depky a deprese jsem nikdy neměl, jsem optimista, takže snad mě snad něco takového nepřepadne. Taky by mě zajímalo co se stalo, že s Tebou ty prášky tak zacvičily. jak hodně jsi kouřil nebo kouříš? 1
Jay Doll Odesláno 22. října 2010 Nahlásit Odesláno 22. října 2010 "Vareniklin je nový, vysoce selektivní parciální agonista nikotin-acetylcholinových receptorů ?4?2. Brání nikotinu navázat se na nikotinové receptory ?4?2 a zároveň vyvolá uvolnění určitého množství dopaminu." Pro mě, jako laika je "vyvolá uvolnění určitého množství dopaminu" dost stejný jako "zvýší hladinu dopaminu".. Navíc léčba má být údajně minimálně 12 týdnů Stránky výrobce málokdy obsahují všechny a relevantní informace. Je nutno čerpat zaprvé ze stránek státního ústavu pro kontrolu léčiv (www.sukl.cz) a zadruhé tě to stejně odkáže sem na tento dokument. Když se nějakým způsobem moderuje neurotransmise ACh (konkrétně tedy Nn a Nm receptorů, což jsou receptory nikotinové, které krom muskarinových patří k receptorům Acetylcholinových neurotransmitterů) jaký to může mít efekt na katecholaminy? Možná nepřímý, nevím, už je to dlouho, co jsem to studoval. Ale podle mne to pro účinnost tohodle léku nemá podstatný význam. Podstatné je právě to, že má afinitu k receptorům ACh a funguje dvojím způsobem - jako částečný agonista, tedy nahrazuje svým způsobem účinek nikotinu z cigaret a zároveň jako antagonista účinku nikotinu. Jednoduše se naváže na receptory Nm a Nn a zaprvé supluje hlavní účinek nikotinu a zadruhé zabrání tomu, aby když kouříš, to mělo nějaký pozitivní efekt. Zjednodušeně řečeno to jakoby ucpe ty receptory, takže nikotin z cigaret se tam už nevejde a nemá na to žádný účinek. Dle mého názoru je hlavní problém právě v reakci na vliv Vareniclinu na ACh receptory. Acetylcholin jak možná někteří z vás vědí, je velmi podstatný neurotransmitter, který má vliv kompletně na celé tělo, ne pouze psychiku. Důkazem toho je i mechanizmus účinku nervových plynů jako je Sarin a Soman, které nejsou vlastně ničím jiným, než irreverzibilními inhibitory ACh. Edit: Už jsem na to přišel. Nm a Nn receptory jsou v mozku dost rozšířené. Nacházejí se i na presynapticých terminálech dopamin-, acetylcholin- a glutamin vylučujících neuronů. Aktivací nikotinových receptorů se tak zároveň facilituje i vylučování ACh, DA a Glu. Vlastně to dává smysl, proto se člověk po cigaretě někdy cítí o dost líp a v pohodě. Ale podle mne to stejně nemá podstatný vliv na vedlejší účinky toho léku. Čerpal jsem převážně z knihy "A primer of drug action" od pánů C. D. Advocat a J. E. Comaty, koho to zajímá, je to tam myslím docela zevrubně vysvětleno.
Helex Odesláno 22. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 22. října 2010 Stránky výrobce málokdy obsahují všechny a relevantní informace. Je nutno čerpat zaprvé ze stránek státního ústavu pro kontrolu léčiv (www.sukl.cz) a zadruhé tě to stejně odkáže sem na tento dokument. Když se nějakým způsobem moderuje neurotransmise ACh (konkrétně tedy Nn a Nm receptorů, což jsou receptory nikotinové, které krom muskarinových patří k receptorům Acetylcholinových neurotransmitterů) jaký to může mít efekt na katecholaminy? Možná nepřímý, nevím, už je to dlouho, co jsem to studoval. Ale podle mne to pro účinnost tohodle léku nemá podstatný význam. Podstatné je právě to, že má afinitu k receptorům ACh a funguje dvojím způsobem - jako částečný agonista, tedy nahrazuje svým způsobem účinek nikotinu z cigaret a zároveň jako antagonista účinku nikotinu. Jednoduše se naváže na receptory Nm a Nn a zaprvé supluje hlavní účinek nikotinu a zadruhé zabrání tomu, aby když kouříš, to mělo nějaký pozitivní efekt. Zjednodušeně řečeno to jakoby ucpe ty receptory, takže nikotin z cigaret se tam už nevejde a nemá na to žádný účinek. Dle mého názoru je hlavní problém právě v reakci na vliv Vareniclinu na ACh receptory. Acetylcholin jak možná někteří z vás vědí, je velmi podstatný neurotransmitter, který má vliv kompletně na celé tělo, ne pouze psychiku. Důkazem toho je i mechanizmus účinku nervových plynů jako je Sarin a Soman, které nejsou vlastně ničím jiným, než irreverzibilními inhibitory ACh. Edit: Už jsem na to přišel. Nm a Nn receptory jsou v mozku dost rozšířené. Nacházejí se i na presynapticých terminálech dopamin-, acetylcholin- a glutamin vylučujících neuronů. Aktivací nikotinových receptorů se tak zároveň facilituje i vylučování ACh, DA a Glu. Vlastně to dává smysl, proto se člověk po cigaretě někdy cítí o dost líp a v pohodě. Ale podle mne to stejně nemá podstatný vliv na vedlejší účinky toho léku. Čerpal jsem převážně z knihy "A primer of drug action" od pánů C. D. Advocat a J. E. Comaty, koho to zajímá, je to tam myslím docela zevrubně vysvětleno. Prostě Ti to odblokuje receptory nikotinu a současně mírně zvýší hladinu dopaminu čímž nemáš takový absťáky...vždyť to řikám Subjektivně jsi po tom celkem příjemně nablblej..
Jay Doll Odesláno 22. října 2010 Nahlásit Odesláno 22. října 2010 Tak jestli jsi po tom příjemně nablblej a ještě navíc nemáš potřebu kouřit, tak to je docela fajn účinek v tvém případě. Bohužel jak se liší lidé, liší se i účinky podobných léků no. Takže někomu to ublíží a někdo se po tom má fajn.Já to na sobě zkoušet nehodlám. Zaprvé vůbec nechci přestat kouřit , no a zadruhé je tu pořád substituční terapie - žvýkačky, náplasti, inhalátory.
Helex Odesláno 22. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 22. října 2010 (upraveno) Přesně tak, foxik tenkrát psal, že hned zkolaboval, je to na první stránce myslim... Bohužel, já taky v podstatě přestat nechci, akorát bych chtěl být nekuřák. Po půl roce jsem si jedno dal a teď kombinuju tak 4, 5 denně s nikotinovým inhalátorem Ale nevzdávám to Upraveno 22. října 2010 uživatelem Helex
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se