mmuf Odesláno 1. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2009 Mám hodinky Timex expedition, quartz, ručičkové s ručičkovým kompasem. Kompas zprvu pracoval s vyhovující přesností a spolehlivostí (případná odhylka pár stupňů mě nezajímá). Nyní, asi po měsíi užívání se kompas zbláznil - ukazuje co chce a jak chce (klidně i o 180° jinak, případně se otáčí spolu s hodinkami atd). Použití kompasu je samozřejmě mimo vliv počítačů a jiných možných zdrojů el.mag. smogu, ve vodorovné poloze. Hodinky také nebyly vystaveny hubšímu zacházení (než by odpovídalo outdoorovému zaměření) ani silnému zdroji magnetismu (maximálně byly na ruce při práci na PC). Hodinky budu muset reklamovat. Protože jsem ale měl dosud s timexy jen dobré zkušenosti tak se ptám: Napadá někoho v čem může být problém? Máte někdo zkušenosti s dlouhodobým ovlivněním (či zrušením) funkce kompasu na jiných hodinkách, např Casio Protrek? Máte někdo zkušenosti s průběhem reklamace u Timexu ČR? Dík
Gilius Odesláno 1. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2009 asi tak...kalibrace je popsána v návodu. Než bych reklamoval,radím nejdříve provést kalibraci.
mmuf Odesláno 1. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 1. prosince 2009 (upraveno) asi tak...kalibrace je popsána v návodu. Než bych reklamoval,radím nejdříve provést kalibraci. Kalibroval jsem podle návodu, ale zkusím ještě znova.. Teď mi došlo, že jsem vlastně prováděl jen tu kalibraci deklinace a ne celkovou s tím točením.. Doufám, že to bude ono.. Dík za nakopnutí ... naštěstí se nemusí točit člověkem, stačí hodinkama Upraveno 1. prosince 2009 uživatelem mmuf
vito Odesláno 1. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2009 Mám hodinky Timex expedition, quartz, ručičkové s ručičkovým kompasem. Kompas zprvu pracoval s vyhovující přesností a spolehlivostí (případná odhylka pár stupňů mě nezajímá). Nyní, asi po měsíi užívání se kompas zbláznil - ukazuje co chce a jak chce (klidně i o 180° jinak, případně se otáčí spolu s hodinkami atd). Použití kompasu je samozřejmě mimo vliv počítačů a jiných možných zdrojů el.mag. smogu, ve vodorovné poloze. Hodinky také nebyly vystaveny hubšímu zacházení (než by odpovídalo outdoorovému zaměření) ani silnému zdroji magnetismu (maximálně byly na ruce při práci na PC). Hodinky budu muset reklamovat. Protože jsem ale měl dosud s timexy jen dobré zkušenosti tak se ptám: Napadá někoho v čem může být problém? Máte někdo zkušenosti s dlouhodobým ovlivněním (či zrušením) funkce kompasu na jiných hodinkách, např Casio Protrek? Máte někdo zkušenosti s průběhem reklamace u Timexu ČR? Dík Jojo, mám ty samé potíže s Casio SGW 100. Kompas se najednou taky zbláznil a ukazuje nesmysly. Pokusy o kalibraci podle čského "překladu" návodu jsou k ničemu. Já ovšem kompas k ničemu nepotřebuji a protože s hodinkami jsem maximálně spokojen, je mi to jedno.
mmuf Odesláno 1. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 1. prosince 2009 Jojo, mám ty samé potíže s Casio SGW 100. Kompas se najednou taky zbláznil a ukazuje nesmysly. Pokusy o kalibraci podle čského "překladu" návodu jsou k ničemu. Já ovšem kompas k ničemu nepotřebuji a protože s hodinkami jsem maximálně spokojen, je mi to jedno. Tak už jsem kalibroval asi desetkrát, musím říct, že se to znatelně zlepšilo. Místo naprosto libovolného chování střelky je to teď maximálně +/- 30° a střední hodnota se už místy dá vypozorovat. Ještě to není zcela ono - ale už se pomalu dostávám na přesnost reklamních hračičkových kompásků. Pokud se dostanu na +/- 5° ve volném terénu, bude to good.
mmuf Odesláno 1. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 1. prosince 2009 tocit clovekem je ale vetsi sranda...? good luck, mr. brown! točit člověkem je sranda pokud točíš (nebo vytáčíš), méně už pokud jsi točen nebo vytočen..
PepaSFI Odesláno 1. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2009 viděl jsi Piráty z karibiku? :-)
Dingo Odesláno 1. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2009 Tak už jsem kalibroval asi desetkrát, musím říct, že se to znatelně zlepšilo. Místo naprosto libovolného chování střelky je to teď maximálně +/- 30° a střední hodnota se už místy dá vypozorovat. Ještě to není zcela ono - ale už se pomalu dostávám na přesnost reklamních hračičkových kompásků. Pokud se dostanu na +/- 5° ve volném terénu, bude to good. Jen poznámka: děláš tu kalibraci venku? To je dost zásadní. Mám zkušenosti se Sunnto Observer. Kalibraci venku na otevřeném prostoru, tzn. ne mezi mrakodrapy. Pak dobře fungují i v místnosti.
mmuf Odesláno 2. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 2. prosince 2009 Jen poznámka: děláš tu kalibraci venku? To je dost zásadní. Mám zkušenosti se Sunnto Observer. Kalibraci venku na otevřeném prostoru, tzn. ne mezi mrakodrapy. Pak dobře fungují i v místnosti. Kalibraci provádím v horním patře dřevostavby. Pokud provedu kalibraci, tak první měření je OK (s přijatelnou odchylkou). Za čtvrt hodiny je to ale už špatné - ručička ukáže sever +- třeba 15°, po otočení hodinek s aktivovaným kompasem se ručička ustálí na hodnotě klidně o 90° jiné. Další měření je mimo mísu. Nějak se mi zdá, že před každým měřením musím kalibrovat - zpočátku to tak určitě nebylo. Kompas užívám mimo jiné, když přijdu na novou stavební parcelu, abych se rychle a s přiměřenou přesností zorientoval z hlediska světových stran a oslunění atd. Pokud budu muset mezitím vyjet na pole a tam kalibrovat, ztrácí pro mě tato funkce smysl. Tím spíš, že požadované zvládnou reklamní kompásky úplně v pohodě. Zrovna tak si neumím představit použití kompasu, který po čtvrt hodině potřebuje novou kalibraci při turistice.. Dnes odesílám hodinky na reklamaci a uvidím. Možná, že jsem od této funkce čekal něco nemožné, ale důvěra v tyto hodinky už je poněkud nahlodaná
mmuf Odesláno 2. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 2. prosince 2009 Docela mě to mrzí, protože jinak jsem si ty hodinky maximálně užíval..
mmuf Odesláno 2. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 2. prosince 2009 Jen poznámka: děláš tu kalibraci venku? To je dost zásadní. Mám zkušenosti se Sunnto Observer. Kalibraci venku na otevřeném prostoru, tzn. ne mezi mrakodrapy. Pak dobře fungují i v místnosti. Jak dlouho ti po té kalibraci venku vydrží kompas korektně fungovat, myšleno pokud se pohybuješ ve stejné lokalitě? Je ta doba v hodinách, nebo ve dnech?
Petr_P Odesláno 2. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2009 Mám hodinky Timex expedition, quartz, ručičkové s ručičkovým kompasem. Kompas zprvu pracoval s vyhovující přesností a spolehlivostí (případná odhylka pár stupňů mě nezajímá). Nyní, asi po měsíi užívání se kompas zbláznil - ukazuje co chce a jak chce (klidně i o 180° jinak, případně se otáčí spolu s hodinkami atd). Použití kompasu je samozřejmě mimo vliv počítačů a jiných možných zdrojů el.mag. smogu, ve vodorovné poloze. Hodinky také nebyly vystaveny hubšímu zacházení (než by odpovídalo outdoorovému zaměření) ani silnému zdroji magnetismu (maximálně byly na ruce při práci na PC). Hodinky budu muset reklamovat. Protože jsem ale měl dosud s timexy jen dobré zkušenosti tak se ptám: Napadá někoho v čem může být problém? Máte někdo zkušenosti s dlouhodobým ovlivněním (či zrušením) funkce kompasu na jiných hodinkách, např Casio Protrek? Máte někdo zkušenosti s průběhem reklamace u Timexu ČR? Dík Předmět: Timex Expedition Compass - Svět outdooru Komu: mmuf Kopie: všichni Nevím jestli Ti to pomůže, ale zkus se podívat na starší recenzi (z roku 2002) na http://www.svetoutdooru.cz/clanek/?106982-...edition-compass. Protože je to web věnovaný outdoorovým aktivitám, tak se autor "vyřádil" hlavně na testováním funkce elektronického kompasu.
Dingo Odesláno 2. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2009 Jak dlouho ti po té kalibraci venku vydrží kompas korektně fungovat, myšleno pokud se pohybuješ ve stejné lokalitě? Je ta doba v hodinách, nebo ve dnech? Dobře funguje až rok, nebo spíš do výměny baterie. Tedy tak, že kalibroval jsem vždycky po výměně baterie a funguje to potom stále OK. Dokonce jsem s nimi chodil turistiku azimutem dle mapy a vždycky jsem se trefil Ale kolega v práci měl nějaké Timexy, nevím typ, barometr-výškoměr (možná kompas, nevím) a asi 2x to dal na reklamaci kvůli výškoměru, tak od té doby nemám k outdoor Timex důvěru.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se