Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Sláva všem Slavařům!

Nedávno jsem se také přidružil do party koupí tohoto Monster/Tank 'day date' stroje s kalibrem 2427. Omluva za foto, je z inzerátu. Ještě nebyl čas si je po očistě a přeleštění nafotit...

s-l1600.jpg

Chtěl bych zkonzultovat zkušenosti s nastavováním dne a data. Kvituji funkci rychlého přetáčení data postranním knoflíkem pro snadný posun 30 -> 1 a zachování dne, ale úplně jsem nepochopil logiku nastavování dne. Proč se den při otáčení ručkami pozpátku (už slyším to spílání, že se to nesmí dělat...;-) vrací zas o den zpátky a nepřeskočí jen západka a nezůstane ten samý den připravený pro přehození na další otáčením ruček opět po směru (stejně jako např. u Primek u datumu). Takhle člověk točí ručkama jak pako i 6x o 24 h, aby to posunul třeba ze špatného úterka na správný pondělek...

Asi konstruktéři strojku v letech minulých nepočítali s tím, že bude chronomag-or v 21. století vlastnit několikero (desítek) hodinek a chtít po čase jejich odložení bez natahování rychle nastavit i den+datum, když si je rozhodne zase na chvíli vzít na ruku.

Btw stejně mi fungují i Rakety s 2628.H kalibrem.

Jsem sám, nebo to tak funguje všem??? ;-)

Odesláno (upraveno)

Sláva všem Slavařům!

s-l1600.jpg

Tak přesně tyto byly kdysi moje první hodinky. Ale ve zlatě a hnědo-červeným cifrem. A teď ve stáří je marně už 3 roky sháním. Tak kdyby někdo o nějakém kousku věděl, budu fakt rád, když mi dá avízo...

Upraveno uživatelem JaRooN
Odesláno

Někam zabudovat odpruženou západku je mnohem větší problém, než přidat prostý kolíček na otáčejícím se kole.

V Eltonu si na tom vylámali zuby.

A určitě při konstrukci strojku kromě požadavku na jednoduchost a spolehlivost brali v úvahu i to, co jsi zmínil - že v té době se hodinky nosily, takže to až tak nevadilo.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...