KGrob Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 Inu jak výše zmínili Chronomag - kapacity, páni hodináři. Kolíčkový krok anóbrž budík. Politika stranou,jde o Roskopfky
valentino30 Odesláno 18. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 Inu jak výše zmínili Chronomag - kapacity, páni hodináři. Kolíčkový krok anóbrž budík. Politika stranou,jde o Roskopfky Tak proč ten název IWC????
dknespl Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 Tak proč ten název IWC???? Asi, že to tam někdo napsal. Již dávno, nebo nedávno :-) Je pravda, že patent Roskopf dělalo více firem, ale IWC mezi nimi asi nebylo.
Karlos Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 Tak proč ten název IWC???? Prostě jen velice podobný název. Za písmenem C už není tečka, čili J.W., takže někdo buď nechtěl, aby se to zaměňovalo s IWC, nebo naopak (a to je pravděpodobnější) chtěl využít podobu se slavnou značkou. Něco jako Abidas na teplákách
valentino30 Odesláno 18. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 Prostě jen velice podobný název. Za písmenem C už není tečka, čili J.W., takže někdo buď nechtěl, aby se to zaměňovalo s IWC, nebo naopak (a to je pravděpodobnější) chtěl využít podobu se slavnou značkou. Něco jako Abidas na teplákách Má ještě cenu tu dávat ty fotografie???? Když už jste došli k takovému názoru???
Karlos Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 Dobré fotky se hodí vždy. Pro identifikaci, rozšíření obzorů a znalostí, nebo jen pro pokochání. Sem s nima.
KGrob Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 Má ještě cenu tu dávat ty fotografie???? Když už jste došli k takovému názoru??? Ale určitě. IWC to sice nejsou,ale jak psal Mechano, zajímavej a rozhodně ne běžnej Roskopf strojek to je. To taky není málo
valentino30 Odesláno 19. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 Dobré fotky se hodí vždy. Pro identifikaci, rozšíření obzorů a znalostí, nebo jen pro pokochání. Sem s nima. Dobrá, dám je tady. Třeba ještě na něco zajímavého příjdete (ja su naprostý amatér) a rád vyslechnu Vaše názory, rady, prostě cokoliv o těchto chodinkách. Jen ještě prosím vydržte. Foták nevlastním ( pouze na tel....šit = mínus 5 Mpx ), takže proto to spoždění. A ještě něco. Jsem koukal na ten název IWC a tečka je i za písmenem C! Nejde to z té fotky vidět, ale lupa nelže
mechano Odesláno 19. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 Dobrá, dám je tady. Třeba ještě na něco zajímavého příjdete (ja su naprostý amatér) a rád vyslechnu Vaše názory, rady, prostě cokoliv o těchto chodinkách. Jen ještě prosím vydržte. Foták nevlastním ( pouze na tel....šit = mínus 5 Mpx ), takže proto to spoždění. A ještě něco. Jsem koukal na ten název IWC a tečka je i za písmenem C! Nejde to z té fotky vidět, ale lupa nelže No, a u značky IWC žádný tečky nejsou. Je to marný.
valentino30 Odesláno 19. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 19. prosince 2009 No, a u značky IWC žádný tečky nejsou. Je to marný. Tak to myšleno nebylo ( jsem smířen s tím, že jde o nějaké dobové falzum....si myslím, nebo jen o pokus typu made i China - čím víc pruhu, tím víc ADIDAS ), jen odpovídám na Vaše postřehy a připomínky.
gunhead Odesláno 27. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2009 Dobrá, dám je tady. Třeba ještě na něco zajímavého příjdete (ja su naprostý amatér) a rád vyslechnu Vaše názory, rady, prostě cokoliv o těchto chodinkách. Jen ještě prosím vydržte. Foták nevlastním ( pouze na tel....šit = mínus 5 Mpx ), takže proto to spoždění. A ještě něco. Jsem koukal na ten název IWC a tečka je i za písmenem C! Nejde to z té fotky vidět, ale lupa nelže Amatér jsem asi stejného typu, takže informace nemám, ale o vlákno výš jsem dal podobné hodinky, tak se podívejte na obrázky i tam, ačkoli kvalita taky nic moc. Nechť odborníci odpoví oběma
valentino30 Odesláno 28. prosince 2009 Autor Nahlásit Odesláno 28. prosince 2009 Amatér jsem asi stejného typu, takže informace nemám, ale o vlákno výš jsem dal podobné hodinky, tak se podívejte na obrázky i tam, ačkoli kvalita taky nic moc. Nechť odborníci odpoví oběma A hele....že by další rytec amatér s lupínkovou pilkou . Ber to jako žert . Asi jsi četl mé vlákno a víš moc dobře, že rytec určitě nejsi a ja taktéž. Tvé hodinky jsou uplně stejné jako mám já. Uvidíme, co na to odborníci odpoví.......
dknespl Odesláno 28. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2009 Co je na tom divného? Strojek je konstrukce Roskopf. Takové strojky dělalo více firem, obcházely patenty, které měla firma p. Roskopfa. Nevím zda, přímo Roskopf sám dodával také strojky jiným firmám. No a jedna z těch firem je značila J.W.C. patrně, aby došlo k záměně s IWC, která se v té době psala s I typograficky podobným J. To bych viděl jako celou záhadu. Zajímavé je, že se možná jedná o dvojnásobný fake :-), kopie Roskopfu ve nápodobě IWC. IWC hodinky se strojky systému Roskopf nikdy nědělalal. Samotné Roskopfky jsou Swatchky své doby. Hodinky pro masy. Dělaly se i celkem kvalitní s kamenovými ložisky. Dělaly se s vteřinovkou i bez. Samotný systém, umožňoval jak použití kolíčkového kroku, tak případně jiného kroku. Setrvačka s krokem je v samostatném modulu, který se dá nahradit. Celá historie roskopf hodinek, konstrukce atd v pdf knížce http://www.watkinsr.id.au/Buffat.pdf
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se