Přejít na obsah

hodinky dle mých představ a taky finančních možností.

Doporučené příspěvky

Odesláno
tak ty Orienty CET0B001W jsem našel v USA za 119 dolarů. Neví někdo, kolik stojí poštovný z USA?

Je to dost rozdílný. Občas si prodejci na ebay neúčtujou žádný poštovný, jindy vyjde i na 35 doláčů. Je to fakt individuální.

Kde jsi to našel?

• Odpovědi 47
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
http://www.watchmann.com/proddetail.asp?prod=CET0B001W

A jak to je se clem? Dá se těm amíkům věřit? abych nezaplatil a pak se nedočkal.

Těm obchodům se dá věřit. Přesnou kalkulaci poštovnýho tam nikde nevidím, ale odhdoval bych to na 20-30 dolarů. Clo a DPH se platí u zboží neobchodní hodnoty nad 150 EUR. Tak jim do poznámky napiš ať ti to označí jako Gift a je to v pohodě, dolar je nízko, takže to může být do celkové ceny cca. 200 dolarů a nemusíš nic doplácet, jen to můou celníci pozdržet a budeš jim muset doložit hodnotu, pokud budou pohcybovat o tom co je napsaný na krabici. Pak stačí z internetovýho bankovnictví udělat printscreen dané platby a poslat jim to mejlem jako jpg nebo pdf.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Moje požadavky na hodinky bych shrnul, kulaté, automaty, stříbrné, hladká luneta bez čísel a znaků, bílý ciferník, co nejpodrobnější datum, subciferníky, kovový tah, odolnost, cena kterou by akceptovala manželka, nepřítel hodinek

kandidáti na užší výběr:

Seiko military,

+ prověřená značka, cena

- nemají subciferníky, nejdou natáhnout korunkou

Orient CET0B001W

+ prověřená značka, moc se mi líbí, vodovzdornost 100m

- pravděpodobně nejdou natáhnout korunkou, neprosklené dýnko, cena

Sea-Gull

+ cena, mají nátah korunkou

- kožený tah a malá rozteč nožiček komplikující jeho výměnu, slabší voděodolnost, trochu pouťový vzhled s hůř čitelným datumem.

PS nic není definitivní, stále mi to tu rozšiřuje obzory.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Tak opět trochu změna, rozhoduju se mezi těmito Orienty, CET0B001W v e-shopu v USA za 119 dolarů + pošta, CFM00001B se na e-bay prodávají 100-120 dolarů + pošta. Čili stejný peníze. CFM00001B neodpovídají plně mým požadavkům, očíslovaná luneta a černý ciferník, ale názory na vzhled se může měnit, že? :whistling:

Prakticky vybírám mezi komplikacema a rozmýšlím se, co je praktičtější, jestli rezerva nátahu, nebo názvy dní a 24hodinový ukazatel. Na ponorku ani do podzemí se nechystám, a hodinky chci nosit "furt". Tak prosím o vaše názory ohledně praktičnosti komplikací. Dík.

Odesláno

Tak a je konec, už nevybírám. Už jsem koupil a teď budu vyhlížet pošťačku. Nakonec jsem vybral Orienty CET06001D.

Přemýšlel jsem o komplikacích, rezerva nátahu je pěkná vychytávka, ale pokud je budu mít na pazouře 16 hodin denně, tak mi budou ukazovat jen plno a o jednu noc míň plno, což jaksi nebude mít smysl. Radši jsem vybral názvy dnů, ušetřím si nemilé rozčarování, které mi často vzniká, když si v pracovním týdnu vsugeruji, že není středa, ale čtvrtek. (zajímavé, že obráceně se mi to stává velmi zřídka)

CET06001D se mi oproti původně zvažovaným CET0B001W zalíbili víc, nemají tak výstřední ciferník, mají pěkný tah a líbí se mi relativně malý ciferník oproti mohutnému plášti. Prostě to tlustý železo okolo ciferníku se mi líbí. Modrý ciferník vyhrál nad bílým, ten vypadal ta nějak fádně. 50m voděodolnosti mi jako nemilovníku vody stačí, zmoknutí a pád do potoka cestou z hospody vydrží. No a nakonec těch 90 dolarů taky rozhodlo.

:thumbsup_anim:

Odesláno
Tak a je konec, už nevybírám. Už jsem koupil a teď budu vyhlížet pošťačku. Nakonec jsem vybral Orienty CET06001D.

Přemýšlel jsem o komplikacích, rezerva nátahu je pěkná vychytávka, ale pokud je budu mít na pazouře 16 hodin denně, tak mi budou ukazovat jen plno a o jednu noc míň plno, což jaksi nebude mít smysl. Radši jsem vybral názvy dnů, ušetřím si nemilé rozčarování, které mi často vzniká, když si v pracovním týdnu vsugeruji, že není středa, ale čtvrtek. (zajímavé, že obráceně se mi to stává velmi zřídka)

CET06001D se mi oproti původně zvažovaným CET0B001W zalíbili víc, nemají tak výstřední ciferník, mají pěkný tah a líbí se mi relativně malý ciferník oproti mohutnému plášti. Prostě to tlustý železo okolo ciferníku se mi líbí. Modrý ciferník vyhrál nad bílým, ten vypadal ta nějak fádně. 50m voděodolnosti mi jako nemilovníku vody stačí, zmoknutí a pád do potoka cestou z hospody vydrží. No a nakonec těch 90 dolarů taky rozhodlo.

:thumbsup_anim:

No vidíš, a je to. A když si představíš, že u nás stojej 3600, tak musíš mít radost dvojnásobnou...

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...