Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj.

Mám úplně nové Seiko Sportura SNDZ85P1 a hodinová ručička je na pozici jedna až v půl druhé. Chtěl bych se zeptat, do jakého hodinářství v Plzni mi doporučujete, abych je dal a kolik bude cca stát oprava a za jak dlouho by mohla být hotová?

post-9202-1262080174.jpg

Odesláno

Nevím kolik to může stát. S testem vodotěsnosti, tak okolo 300,- Kč? Střílím. Mělo by to být na počkání a odkud máš hodinky je tvoje věc, serioznímu servisu do toho nic není.

Odesláno
Nevím kolik to může stát. S testem vodotěsnosti, tak okolo 300,- Kč? Střílím. Mělo by to být na počkání a odkud máš hodinky je tvoje věc, serioznímu servisu do toho nic není.

Tak jsem byl tady http://www.zhejl.cz/ a řekl mi, že mi poslali nějakého zmetka a že on by to spravil za nějakejch 480 i s prací, protože to těsnění je drahý a muselo by se to znovu otestovat na vodotěsnost a tak. Tak mi řek, ať zavolám do altra, jestli by mi to neopravili záručně, abych to u něj nemusel platit, protože on záruční opravy neposkytuje. A když to ani tam neudělají, tak to budu muset poslat zpět do bodying.de. Radost z toho nemám vůbec a kočička bude minimálně měsíc bez hodinek :(.

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)
rozhodne nedavej svoje hodinky do hodinarstvi ve Frantiskanske ulici, uz jsem o tom psal tady

http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...mega&st=220

Jo, dobře, díky :).

Jinak nechal jsem je opravit u pana Hejla, za 480 Kč, ok. Ale pak si kočička všimla, že na spodním chronografu je ta menší ručička pořád na pětce, ikdyž chronograf vynulujem. Tak jsme tam za ním dnes šli, proč to tak je, že to před tím bylo na 12 když sme to vynulovali.

Tak nebyl zrovna vřelý, že to je budík, že nevíme, co ty hodinky vůbec umí a že si máme pořádně přečíst návod a že nemá čas a taaak a přitom sem se mu snažil asi 4x říct, že tyto hodinky alarm dle mého názoru nemají. To by vypadalo takhle že jo? http://seikowatches.com/products/sportura/...c/snad23p2.html Bylo by tam jasně napsáno ALARM, že?

Nevíte někdo co s tím? Mám tam zajít znovu a přesvědčit ho, že to opravdu alarm není? Nebo to opravdu alarm je, jen to tam není napsáno a ani na oficiálních stránkách to není?

Vypůjčil jsem si fotku od Klaucze, páč já tak pěkně ostré fotky nemám, tak snad nevadí :worried_anim:.

post-9202-1263585270.jpg

Upraveno uživatelem Jikoun
Odesláno

Internet používat umíš, tak proč si nenajdeš sám co které ručičky ukazují? Taky mě to zajímalo a zabralo mi to asi dvě minuty (napsat tenhle příspěvek mi trvá dýl). Podle modelu tvých hodinek mi to našlo, že je v nich strojek typ 7T92, manuál k němu je na netu mockrát.

Odesláno (upraveno)

Já vím, co které ručičky ukazují. Když to poštelujem podle návodu, tak se všechny ty ručičky stopek protočí, ale u toho dolního se to zastaví vždy na pětce. Jak si to mám vysvětlit?

EDIT: Tak už se to kočičce po mé dálkové instruktáží podařilo. Zapomeňme na tenhle problém, jsou to naše první hodinky, které mají víc tlačítek :thumbsup_anim:.

Odesláno (upraveno)

Tak proč ses ptal na co je ten spodní ciferník?

EDIT: jinak pokud nefunguje jak má, je to závada.

EDIT: aha. A jsem rád, že je vše v pořádku.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno (upraveno)
Tak proč ses ptal na co je ten spodní ciferník?

EDIT: jinak pokud nefunguje jak má, je to závada.

Já jsem se neptal na co je spodní ciferník :). Vím, že mé vyjadřování není nejšťastnější, ale ptal jsem se na to, proč když vynulujem chronograf (stopky), tak že ta hodinová ručička na spodním budíku skončí vždycky na pětce a ne na dvanáctce.

EDIT: Jo, já jsem taky rád :). Chce to nastavit pomocí toho dolního tlačítka, nechápu proč to tak je, proč to není automaticky na dvanáctce po vynulování...

Odesláno

Neptal, jo? :)

Cituju: Nevíte někdo co s tím? Mám tam zajít znovu a přesvědčit ho, že to opravdu alarm není? Nebo to opravdu alarm je, jen to tam není napsáno a ani na oficiálních stránkách to není?

Odesláno (upraveno)
Neptal, jo? :)

Cituju: Nevíte někdo co s tím? Mám tam zajít znovu a přesvědčit ho, že to opravdu alarm není? Nebo to opravdu alarm je, jen to tam není napsáno a ani na oficiálních stránkách to není?

:) Já vím, že to jsou stopky, ale pan hodinář mi říkal, že to má i funkci budíku, což jsem se mu snažil říct, že nikoliv, ale neúspěšně, tak jsem se chtěl zeptat zdejších odborníků :sweatdrop:.

No což, hlavně že jsme to vyřešili a jsme zas o něco chytřejší :thumbsup_anim:.

EDIT: Hlavně kočička je prej moc šikovná :whistling:.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...