jjjj Odesláno 6. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2010 Po předcích jsem podědil špindlovky, které se tváří jako Breguet. Vím že se v dávných časech ve velkém padělaly , nedokázal by někdo odhadnout , zda nemají náhodou skutečně něco společného s Breguetem ? Případně uvítám jakékoliv další informace, předem moc děkuji. Hlavně by mě zajímalo, kdy zhruba mohly být vyrobeny. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Karlos Odesláno 6. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2010 (upraveno) Já naprosto netuším jak to mohlo být tenkrát s tím názvem, třeba to bylo podobně jak to dnes máme my se značkou Prim Ale hodinky jsou to moc zajímavé a je na nich krásně vidět ta starodávná, ruční práce. Paráda. A můj odhad je první polovina 19. století (ale to je údaj k ničemu). Upraveno 6. ledna 2010 uživatelem Karlos
mechano Odesláno 7. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2010 Kdo a kdy ty hodinky vyrobil se asi určit nedá. Vypadají jako konec 18. století, ale problém je, že drobní výrobci měli velkou setrvačnost. Mohli je tedy vyrábět klidně v první půli 19. sloletí. Velice pravděpodobně nebyly vyrobeny ve Francii, spíš někde východněji. Takže jediné, co se dá tvrdit s určitostí, je, že je nevyrobil Bréguet.
Ciferník Odesláno 7. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2010 Já bych jenom doplnil: Pokud by ty hodinky byly vyrobené Abrahamem Louisem Breguetem (1747-1823, tedy zakladatelem firmy a TÍM Breguetem, který se obvykle myslí, když se řekne jen 'Breguet'), tak by nemohly mít takhle vysoké výrobní číslo - Breguet po dosažení čísla 5999 začal číslovat znovu od jedničky, takže neexistují pravé Breguety s číslem 6000 a více. Kdyby vznikly později (kolem r. 1807 přibral do firmy jako společníka svého syna), tak by zase nebyly označené jen 'Breguet', ale 'Breguet et Fils'. Jinak všem, kdo vládnou angličtinou nebo francouzštinou a zajímají se o Breguetovy hodinky (resp. o hodinky z této éry obecně), doporučuju k přečtení toto: http://www.archive.org/stream/breguet01salo#page/n0/mode/2up Je to pěkné čtení o pěkných hodinkách, na konci je i dost obrázků.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se