Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,

prosím, abych nebyl okamžitě napaden vzteklým znalcem za blbou otázku, ale opravdu jsem se pokoušel

to najít a moc jsem z toho nezmoudřel.

Hlavně bych rád věděl, proč na některých vintage typech je logo IWC psáno jako I-W-C. Má to nějakou příčinu, je to z jiné továrny a nebo co? Stačí stručná odpověď.

Š.

Odesláno (upraveno)

Pokud vím, tak firma IWC nikdy pomlčky nedávala, takže jestli je to s pomlčkou, tak je příčina v parazitování jiného výrobce na slavnější značce :)

A jaké značky firma IWC používala najdeš tady: http://www.mikrolisk.de/show.php/280/letter_I

EDIT: a jestli chceš být konkrétní, tak sem plácni nějakou fotku (jen prosím ať nemá velikost fotbalového hřiště, jak sem stále někteří zkoušejí dávat - nechápu důvod)

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Řekl bych, že jediná příčina je vývoj. Kdysi ještě firma používala "Intenational Watch Co." Jako jiný příklad mohu použít např. vývoj loga firmy INTERSPAR, které v průbehu let také měnilo svou podobu. Je to jako se vším. I u automobilů by se našel ekvivalent.

Odesláno

No asi máte pravdu oba a ty pomlčky asi nejsou pomlčky, ale nejspíš nějaké spojovací můstky odlitku,

neboť se to vyskytuje jen u plasticky odlitých nápisů a nejspíš si tím jen ulehčili práci, aby nemuseli

jednotlivá písmenka lepit zvlášť. Pak to začali tisknout a bylo po pomlčkách. Musel jsem si to při své

slepotě hodně nazvětšovat, ale je to asi už jasné. Tak dík za nakopnutí.

Š.

• po 2 týdnech...
Odesláno

posilam jeden obrazek postarších IWC, ještě tehdy International Watch Co. Schaffhausen

a k tomu jeden dotaz, neví odborníci, co je to za model a z jakeho roku, našel jsem ho při stěhovaní..

david

Ahoj,

prosím, abych nebyl okamžitě napaden vzteklým znalcem za blbou otázku, ale opravdu jsem se pokoušel

to najít a moc jsem z toho nezmoudřel.

Hlavně bych rád věděl, proč na některých vintage typech je logo IWC psáno jako I-W-C. Má to nějakou příčinu, je to z jiné továrny a nebo co? Stačí stručná odpověď.

Š.

Odesláno

Jsou to určitě pomlčky?? Mě to připadá jen jako součást výlisku písmen IWC. Stejné "ošklivosti" se dají vidět na každém druhém osobním autě.

Odesláno
Jsou to určitě pomlčky?? Mě to připadá jen jako součást výlisku písmen IWC. Stejné "ošklivosti" se dají vidět na každém druhém osobním autě.

No vždyť už jsem se taky výše opravil. Máš pravdu.

Š.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...