Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Takze chronomagori, chcel by som si urobit prehlad o hodinkach na sport, konkretne na beh a fitness, vedeli by ste nieco poradit ? Jedna sa mi o to,aby mi merali puls, pripadne ine funkcie, ako napr spalene kalorie,alebo nieco podobne ak je, proste to naj co sa za tu cenu da kupit :)Co viem,tak poznam akurat tak Suunto znacky,co pouziva par kamosov na treningoch na hokej. Chcel by som ich v hodnote okolo cca 150?, max 200?. Jedna sa ale len o prieskum,kupovat budem na jar asi az, dakujem za kazdu radu ;)

Odesláno
Zkus se podivat na modely od Polaru. Mam od nich AXN 300. Hodi se jak na beh, tak i na outdoor.

Mam taky Polar AXN 300 a spokojenost. Chtel jsem neco co má tepák a výškoměr, na kolo, bežky, behačku sou fajn

Odesláno (upraveno)

ak nechces investovat viac ako 200 EUR, nemusis dalej ani citat, ale ak s behom to myslis vazne, vrele odporucam Garmin Forerunner 310XT.

pouzivam ich vyhradne na trening - beh. Kludne zmaknu aj fitnes. Ale su trochu velke, ale lahke, co ma aj inu vyhodu, das si ich na bike a ides. Velky display, krasne citatelne, s mnozstvom nastavovani.

vyber funkcii:

- meranie spalenych kalorii

- tep, hrudny pas

- nabehane km, jednotlivo podla druhu sportu, celkovo.

- frekvencia, tempo min/km

- virtual partner - uzitocne ak behavas sam, kontrolujes si takto tempo ake si nastavis, alebo ake si mal v predoslom behu.

- GPS- realna vydrz 19h - osobne vyskusane.

- vodotesne, kludne mozes v nich plavat, nie vsak potapat.

- garmin agent - moznost staihnut data do compu - google map - profil trate, prevysenie atd atd a analyzujes a analyzujes a....

- vyuzitie - beh, plavanie (GPS tu ale straca signal), bike, bezky, nordic walking, alebo len tak chodza.

Ma to jeden hacik, v podstate to nie su hodinky, i ked samozrejme denny cas tam je....je to sporttester, preto tak aj vyzeraju.

Polar AXN 300 ale i 500 - tiez su dobre hodinky, tie uz vyzeraju ako hodinky vhodne aj na outdoor a mnohym sa pacia viac ako tieto Garminy, no AXN

su ABC hodinky.

viac najdes na behej.com - forum, dcrainmaker.blogsport.com - vyborna recenzia na Garmin 310XT

fotky zdroj - www.fitsense.co.uk, dcrainmaker.blogspot.com

edit - doplnenie vyuzitia 310XT

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem StanoBare
Odesláno
Mam taky Polar AXN 300 a spokojenost. Chtel jsem neco co má tepák a výškoměr, na kolo, bežky, behačku sou fajn

S funkcema jsem spokojenej taky, akorat mi vadi jedna vec, kvuli ktere bych si je asi podruhe nekoupil. Cca po 4 letech noseni se zacal odchlipovat pasek. Bohuzel u techto hodinek není lehce vymenitelny za novy, takze jsem to vyresil vterinovym lepidlem :)

Odesláno
super,diky moc :) ked aj niekto mate hodinky,tak kludne napiste aj ako ste spokojny napr s vydrzou baterie, a pod :)

Baterie mi vydrží cca 1 až 1,5 roku. Ale už moc nepoužívám pulsomer. Za 5 let jsem menil 3x. Nevyhoda hrudniho pasu je, ze je tam zabudovana baterie a kdyz se ti vybije, tak si musis koupit novy. Prodavaji i hrudni pasy s vymenitelnou baterii, ale jsou drazsi.

Odesláno
S funkcema jsem spokojenej taky, akorat mi vadi jedna vec, kvuli ktere bych si je asi podruhe nekoupil. Cca po 4 letech noseni se zacal odchlipovat pasek. Bohuzel u techto hodinek není lehce vymenitelny za novy, takze jsem to vyresil vterinovym lepidlem :)

Mam je asi 3 roky a pásek porad v pohode. Ikdyž já je mám skoro porád na držáku na řidítkách, sundávám jen zřídka.

Hruďák jsem jeste nemenil, baterku v hodinkách uz 2x. Výmena vzdy v Polaru na letné za cca 250Kč

Odesláno

diky moc chlapi,kludne davajte aj ine tipy :)

Ten hrudny pas ma trochu sklamal, som si myslel,ze je vymenitelna bateria :/ co stoji taky hrudny pas ?

Stanobare diky za tip, ale cca tych 200? je fakt max ;)

Odesláno
diky moc chlapi,kludne davajte aj ine tipy :)

Ten hrudny pas ma trochu sklamal, som si myslel,ze je vymenitelna bateria :/ co stoji taky hrudny pas ?

Stanobare diky za tip, ale cca tych 200? je fakt max ;)

Výmena hrudního pásu za starý stojí myslim 650Kč.

Odesláno
Výmena vzdy v Polaru na letné za cca 250Kč

A neni to zbytečné vyhazování peněz? Dýnko je šroubovací a baterie se nachází přímo pod ním a jde lehce vyměnit. Stačí větší šroubovák.

Odesláno
A neni to zbytečné vyhazování peněz? Dýnko je šroubovací a baterie se nachází přímo pod ním a jde lehce vyměnit. Stačí větší šroubovák.

Výmenu baterky radsi necham odbornikum, dat jednou za 2roky 250kč neni tak hrozný a mam jistotu že zustanou hodinky vodotěsný.

Odesláno
Výmenu baterky radsi necham odbornikum, dat jednou za 2roky 250kč neni tak hrozný a mam jistotu že zustanou hodinky vodotěsný.

A vymenil to ten odbornik pred tebou nebo zasel s tim sroubovakem za roh? :)

Fakt se na tom neda nic zkazit. Staci zpatky poradne utahnout zavit. Tot vse.

Odesláno (upraveno)

Polar S625X. K výdrži pouzdra a pásku bez připomínek, za 4 roky jsou jenom adekvátně poškrábané. Kamarádovi na Letné měnili prasklé pouzdro, už ani nwm, za kolik. Baterku chodím měnit taky tam do servisu, jednak kvůli záruce na vodotěsnost, druhak že pouzdro a vnější i vnitřní kontakty očistí. Hodinky jezdí na kole, běhají, jezdí na běžkách, výjimečně jdou do vody.

Nové hrudní pásy, textilní s vysílačem nacvakávacím na patentky, mají baterku výměnnou. Podle mne vydrží celkem dost dlouho, ale řídím se radami z Letné, po tréninku hned sundat a odepnout (u starších gumových sundat a usušit).

Ve vlastních hodinkách taky žádný problém, navíc tam to dobíhající baterku signalizuje.

Jediné, kde mne výdrž baterky štve, je snímač na nohu, u dobíjecích NiMH baterek je v zimě rychlá smrt, takže zpravidla přijdu o kus tréninku. S obyč alkalickými pokles napětí stihne zavčasu signalizovat.

Edit: U starého hrudního pásu se dřív vytahala a roztřepila pryž, ještě před tím, než došla baterka.

Upraveno uživatelem sery.vlk
Odesláno
A vymenil to ten odbornik pred tebou nebo zasel s tim sroubovakem za roh? :)

Fakt se na tom neda nic zkazit. Staci zpatky poradne utahnout zavit. Tot vse.

Co s hodinkama delaj v zákulisí je mi jedno, hlavne ze je nová baterka a zaruka na vodotesnost :-)

Pri výmene baterky si necham premeřit i hrudní pás, takže mam pak jistotu, že obojí min sezonu vydrží.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...