Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Někde tady proběhla informace kolik hodinek vybavených tourbillonem se vyrobilo od jeho vynálezu do nějaké doby. Děsně málo a myslím, že to bylo právě v nějakém redakčním článku.

A k tomuhle dotazu bych jako laik řekl jen to, že pořádání této soutěže nijak neznamená, že se jí zúčastnily úplně všechny tehdy vyrobené tourbillony, takže to jistě možné je.

Odesláno
Dotaz na odborníky: Je skutečně možné, že od roku cca 1860 až do roku 1911 bylo přihlášeno k chronometr soutěžím necelých 70 hodinek s tourbillonem, z toho cca 55 od Girard Perregaux?

Je to docela dobře možné, hlavně asi proto, že v té době bylo pro hodinářské firmy nemyslitelné si představit, že by někdo zaplatil za hodinky tak ohromné sumy jako dnes.

Jubilejní model Lange (250g zlata/všechny možné komplikace) se prodával myslím nějak přes 3 tisíce marek.

Návštěvník Tada
Odesláno
Je to docela dobře možné, hlavně asi proto, že v té době bylo pro hodinářské firmy nemyslitelné si představit, že by někdo zaplatil za hodinky tak ohromné sumy jako dnes.

Jubilejní model Lange (250g zlata/všechny možné komplikace) se prodával myslím nějak přes 3 tisíce marek.

Ve kterém roce? :)

Návštěvník Tada
Odesláno
Nevím, někdy po roce 1904.

Nejsou to ty hodinky, jak tu proběhl odkaz na článek o jejich renovaci u Lange?

Navíc, nebylo tenkrát 3tis marek částka za kterou se kupoval dům? :)

Odesláno (upraveno)
Nejsou to ty hodinky, jak tu proběhl odkaz na článek o jejich renovaci u Lange?

Navíc, nebylo tenkrát 3tis marek částka za kterou se kupoval dům? :)

Nemám ponětí, co by na nich někdo renovoval.

Tři tisíce asi bylo hodně.

Upraveno uživatelem mechano
Návštěvník Tada
Odesláno

Mě by nejspíš stačily obyč kapesní chronografy ve zlatě, kdyby byla repetice nezlobil bych se :D Nad jedněmi takovými jsem slintal v jednom starožitnictví, ale protože nejsem ruský turista, tak byla cena naprosto mimo mé možnost (což u takových hodinek už bývá :( )...

Odesláno

Nejlevnější čtvrťovou repetici koupíš ve zlatě za cca 400 EUR, pěkné kolem 1000 a když to má chrono, tak kolem 1500. Na lunár si také dost připlatíš. Jestli se jedná o hodinky renomované značky, počítej dvou až třínásobek ceny. Minutová repetice se pak zaplatit nedá.....

Návštěvník Tada
Odesláno
Nejlevnější čtvrťovou repetici koupíš ve zlatě za cca 400 EUR, pěkné kolem 1000 a když to má chrono, tak kolem 1500. Na lunár si také dost připlatíš. Jestli se jedná o hodinky renomované značky, počítej dvou až třínásobek ceny. Minutová repetice se pak zaplatit nedá.....

Ok :) Tak jdu brouzdat po netu :D

Odesláno

David Penney je anglický technický ilustrátor a sběratel hodinek. Od něj jsou ty nádherné ilustrace v knihách George Danielse. Má webovky http://www.antiquewatchshop.co.uk/, kde mimo jiné prodává i svoje grafické listy s výkresy kroků a další mechanismů.

EARNSHAW-sp-detent1L.jpg

Pokud je někdo i filatelista tak se tam teď nedávno objevily k prodeji aršíky známek s ilustracemi námořních chronometrů právě od něj.

UNICOVER-fdc_33L.jpg

HARRISON-qtr_39L.jpg

Mimo to tam jsou i knížky o anglických hodinách a chronometrech

STAEGER-L.jpg

a v neposlední řadě se tam objevují přímo samotné chronometry na prodej, jak celké námořní tak kapesní.

Třebe tenhle UN za pouhých (a to myslím vážně) 1 150 GBP (sakra, musím zaplatit daně,někdo ho vemte,ať se na něj můžu aspoň přijít podívat).

NARDIN_1L.jpg

A tady nějaké kapesni

PLAYER-22753_2L.jpg

ANON-38579_2L.jpg

A jsou tam i několikery teď diskutované repetice, né teda úplně nejlevnější, ale parádní.

VULLIAMY-28650_2L.jpg

Odesláno
Ok :) Tak jdu brouzdat po netu :D

Brouzdej, to vyjde bezkonkurenčně nejlevněji :)

Když na ebay zadáš repeater, tak to vyskočí hodinek hromada. V téhle době je větší nabídka, než poptávka.

Koukni třeba na tyhle krásné IWC s fakt parádním strojkem (ale zdá se mi, že ten není jejich, podle mě je to nějaký Meylan)

http://cgi.ebay.com/IWC-pocket-watch-minut...=item20afd500f4

post-291-1268234233.jpg

Návštěvník Tada
Odesláno
Brouzdej, brouzdej, a až budeš mít jasno, co chceš, ozvi se. :thumbsup_anim:

Tož to já bych věděl, ale musel bych prodat buď 14 z 15 svých hodinek a možná ještě auto. :(

Odesláno
Opravdu povedené. A kolik to tak si stojí? Asi to bude darda, že...

Podle informací co jsem našel tak řádu stovek tisíc USD. Ale Klings jich zatím udělal jen pár (jednotky kusů), a nečím se živit musí, takže to je celkem slušná cena, pokud si to někdo koupí. Letos připravuje malé serie, tak schválně jaká bude cena.

Návštěvník Tada
Odesláno
No právě, psal jsem "až budeš mít jasno, co chceš", a to ty právě evidentně nemáš. :thumbsup_anim:

Jo takhle :) Nojo, když ono to je těžké... Až na pár kousků nemám žádné velké vzácnosti, takže by nebyla zas taková škoda je prodat, ale už jsem na srazech několikrát veřejně prohlašoval, že nic neprodám, takže kdybych prodal abych si mohl koupit nějakej kapesní skvost (a věř tomu, že mě to láká čím dál tím víc), tak bych byl za blbce :(

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...