dollface Odesláno 5. února 2010 Nahlásit Odesláno 5. února 2010 Tak jsem dnes dostal tyto Primky, daroval mi je děda. Už jako malý jsem je chtěl, udělal mi velkou radost. . Jsou v originálním stavu, ale potřebují návštěvu hodináře (na celkovou opravu), kde nebyly nejspíše od zakoupení. Fotky prosím neberte moc vážně, nikdy jsem hodinky nefotil, a vůbec, nejsem žádný fotograf . Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
skalis Odesláno 5. února 2010 Nahlásit Odesláno 5. února 2010 Paradni kousek v krasnem stavu, v jakem se tyhle moc casto nevidi! Navic, jestli se nepletu, originalni reminek. Jo, hezky ladi s Kingem .
dollface Odesláno 5. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 5. února 2010 skalis: Nepleteš se, mělo by na nich být vše originální, ten řemínek je pěkné tuhý. Ručičky na nich jsou trochu orezlé a sklíčko mírně škrábnuté, dalo by se to nějak opravit? Nebo to mám radši vše nechat na hodináři? Mockrát děkuji za pochvaly.
Biges Odesláno 5. února 2010 Nahlásit Odesláno 5. února 2010 skalis: Nepleteš se, mělo by na nich být vše originální, ten řemínek je pěkné tuhý. Ručičky na nich jsou trochu orezlé a sklíčko mírně škrábnuté, dalo by se to nějak opravit? Nebo to mám radši vše nechat na hodináři? Mockrát děkuji za pochvaly. Ručičky jsou tuhý oříšek, to nevím. Možná má nějaký hodinář ještě zásobu, ale to spíš menší města. Nicméně sklíčko není problém vyleš***. http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=7382 Pokud je to jen něco malého, jako vlasový šrábaneček, doporučuji pastu Displex nebo Polywatch.
skalis Odesláno 5. února 2010 Nahlásit Odesláno 5. února 2010 S ruckama je problem. Tyhle sporty dvojky jsou nejstarsi typ, takze ty Tvoje rucky vypadaji jeste dobre ve srovnani s vetsinou. Zatim bych je tam nechal a zkousel smejdit po mensich hodinarstvich vsude, kam se dostanes , jestli je nekdo nema jeste v supleti. Sance neni velka, ale treba se na Tebe stesti usmeje. Rozhodne bych je ale nemenil za jiny typ (treba novejsi barvene na bilo), to radsi nechat tyhle. A sklo, jak pise Biges, snadno rozlestis. Navodu je na foru vic, urcite je dohledas.
Honza.manta Odesláno 5. února 2010 Nahlásit Odesláno 5. února 2010 Každopádně gratuluji - kásný kousek! A doporučuji zubní pastu, flanelový hadřík a trpělivost. A ručky se občas objevují i na aukru, tak spíš vyčkat.
dollface Odesláno 5. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 5. února 2010 Mockrát Vám děkuji za všechny rady, na sklíčko se vrhnu zítra. Hodináře se zkusím optat, zda by nějaké nenalezl ve svém šupleti. Napadá mne, nešla by ta rez odstranit ultrazvukem? Je to skvělý pocit, mít na ruce tak malý stroj, který dokáže určit relativně přesně čas, prostě mechanika je mechanika a jemná mechanika je .
Biges Odesláno 5. února 2010 Nahlásit Odesláno 5. února 2010 Každopádně gratuluji - kásný kousek! A doporučuji zubní pastu, flanelový hadřík a trpělivost. A ručky se občas objevují i na aukru, tak spíš vyčkat. Na leštění mám šmirgl od 800 do 2000 podle hloubky rýh, potom leštící pasta tempoí a potom Displex, jak jsem napsal. Na tomhle bych asi začal šmirglem 1200, pak rovnou 2000 a pak obě pasty. Měl bych zjistit, co je s mýma broušenýma červenkama
Karlos Odesláno 5. února 2010 Nahlásit Odesláno 5. února 2010 Paradni kousek v krasnem stavu, v jakem se tyhle moc casto nevidi! Navic, jestli se nepletu, originalni reminek. Jo, hezky ladi s Kingem . Ano, hezky zachovalé primky. Já se jen chci zeptat - tenhle řemínek je vážně původní originál?
dollface Odesláno 5. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 5. února 2010 Karlos: Ano, opravdu je původní, pokud by byl zájem, tak se ho budu snažit nafotit detailněji. Dnes jsem je měl celý den na ruce, ale ten řemínek mi moc nesedí, je docela tuhý a moc se mu nelíbí na mé ruce.
twinsfather Odesláno 5. února 2010 Nahlásit Odesláno 5. února 2010 Tak Ti je musím pochválit, na to jak jsou starý jsou v krásnym stavu....je to zkrátka srdcovka!
docent_tecka Odesláno 5. února 2010 Nahlásit Odesláno 5. února 2010 (upraveno) Ano, hezky zachovalé primky. Já se jen chci zeptat - tenhle řemínek je vážně původní originál? predevsim gratuluji ke krasnym hodinkám. reminek si myslim, ze origo neni, jde o novodoby vyrobek.... nez budes sklicko smirglovat, doporucuji pouzdro okolo sklicka olepit nejakou paskou, jinak muze dojit k odreni! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 5. února 2010 uživatelem docent_tecka
dollface Odesláno 5. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 5. února 2010 docent tecka: Nechci se hádat, nebo vyvolávat konflikty. Jen si opravdu myslím, že na nich nic nebylo měněno, protože je děda moc nenosil. Ten řemínek, co si tady postnul vypadá hodně podobně, ale ten můj se mi zdá trošičku jiný. Např. ty díry u stěžejek(snad jsem dobře porozuměl z fóra tomuto výrazu:) nejsou tak hluboké, nebo ty vodorovné pruhy u zapínání jsou na mých h. širší (mají odhadem cca 0,5mm). Mohl bys prosím Tě poslat nějakou větší fotku toho řemínku?
docent_tecka Odesláno 5. února 2010 Nahlásit Odesláno 5. února 2010 ja taky netvrdim, ze mam patent na rozum na fotce je reminek sire 14mm, takze predpokladam, ze pri 18mm bude ty mezery sirsi atd atd atd.
dollface Odesláno 5. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 5. února 2010 (upraveno) Rozumím, opravdu jsem si myslel, že je vše 100% origo, nahlodal si mě . Velmi by mne zajímalo, jest-li někdo neví, jaké řemínky se k těmto hodinkám dodávaly? Upraveno 5. února 2010 uživatelem dollface
Honza.manta Odesláno 5. února 2010 Nahlásit Odesláno 5. února 2010 Na leštění mám šmirgl od 800 do 2000 podle hloubky rýh, potom leštící pasta tempoí a potom Displex, jak jsem napsal. Na tomhle bych asi začal šmirglem 1200, pak rovnou 2000 a pak obě pasty. Máš pravdu s broušením. Ze mne mluví trpká zkušenost. Já si je v práci štrejchnu každou chvíli. Kdybych pokaždé brousil, tak už jsem dávno skrz. Tak jen leštím a leštím, až se hrany toho vrypu zakulatí a tím pádem jsou skoro neviditelné. A pak sklíčko stříknu čistým silikonem ve spreji, nechám asi minutu zaschnout a ještě doleštím a jsou redy až do dalšího škrábnutí. A silikon ve spreji mohu doporučit vůbec - já si je s ním konzervuji komplet abych předešel otěru chromu a oxidaci. Silikon je zlatá věc.
Karlos Odesláno 5. února 2010 Nahlásit Odesláno 5. února 2010 (upraveno) Dollface: Nejspíš takový ten klasický, gumový, s několika zmenšujícími se otvory... Upraveno 5. února 2010 uživatelem Karlos
dollface Odesláno 5. února 2010 Autor Nahlásit Odesláno 5. února 2010 (upraveno) Karlos: Ale právě mi příjde divné, že by byl měněn, když se moc nenosily. Zkusím se ještě optat, pak bude vše jasné . Upraveno 5. února 2010 uživatelem dollface
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se