Přejít na obsah

"Nepoužité" Prim Sport 2

Doporučené příspěvky

Tak konečně dorazily. Mám dvojnásobnou radost, protože mají originální korunku (pokud se mílím určitě mě opravte) Pani z aukra hodinky nafotila zhora, takže korunka vypadala jako neoriginál.

Nechci se hádat, ale korunka k Igen vypadá takhle. Jinak moc pěkné.

post-5320-1266259855.jpg

post-5320-1266259861.jpg

Ok moje chyba, ale nejde mi do hlavy, že je neoriginální. Na Igenech, které nosil děda je uplně totožná jako na těchto. Myslím, že je nedal ani k hodináři, protože když se mu hodinky rozbily, většinou je nenechal opravovat a koupil si hodinky nové. Ale 100% originalitu nemůžu zaručit, protože se nemohu dědy zeptat, protože je bohužel po smrti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Není to mezera (naštěstí), ale sedžená výplň lunety až na plast.

Tomu nějak nerozumím a to sklíčko podle fotek prostě vypadá zvláštně malý. Vevnitř sklíčka po jeho obvodu (a tím i po obvodu ciferníku) má být tenký kovový kroužek. Je tam?

Odkaz ke komentáři

Tomu nějak nerozumím a to sklíčko podle fotek prostě vypadá zvláštně malý. Vevnitř sklíčka po jeho obvodu (a tím i po obvodu ciferníku) má být tenký kovový kroužek. Je tam?

Nu tenký kroužek tam je. Sklíčko mi připadá v normě (tedy když si ho okem přerovnám s ostatními PS1 ze sbírky).

Odkaz ke komentáři

Hezké hodinky, gratulace. Zvláště ručičky vypadají výborně a číselník je také bez chyb. Pravda, indexy by chtěly trochu oživit. Možná by se vyplatilo trošku setřít tu vrchní zašlou vrstvu, ale opatrně.

Korunka je z Prim Sport 2, pravděpodobně. Ale dost možná namontované už v Eltonu, když jim docházely zásoby těch švýcarských originálů.

Chceš je na nošení, nebo jen do sbírky?

Odkaz ke komentáři

Hezké hodinky, gratulace. Zvláště ručičky vypadají výborně a číselník je také bez chyb. Pravda, indexy by chtěly trochu oživit. Možná by se vyplatilo trošku setřít tu vrchní zašlou vrstvu, ale opatrně.

Korunka je z Prim Sport 2, pravděpodobně. Ale dost možná namontované už v Eltonu, když jim docházely zásoby těch švýcarských originálů.

Chceš je na nošení, nebo jen do sbírky?

No jsou spíš to sbírky, ale občas je určitě protáhnu. Ale zrovna teď je mám na ruce a je to fakt hezkej pohled :thumbsup_anim: Spíš mě zajímá srovnání této barvy a barvy ciferníku nově renovovaných v eltonu na které čekám. Hned jak přijdou, tak srovnání nafotím. Doufám, že používají podobné barvy, jako tehdy, takže noví žluťásci budou věrnou kopií těchto čtyřicátnic. Ještě k těm indexům, osobně do toho šťourat nebudu, holt nemám štěstí jako ty, tak šikovná přítelkyně se moc často nevidí. Gratuluji.

Odkaz ke komentáři

No jsou spíš to sbírky, ale občas je určitě protáhnu. Ale zrovna teď je mám na ruce a je to fakt hezkej pohled :thumbsup_anim: Spíš mě zajímá srovnání této barvy a barvy ciferníku nově renovovaných v eltonu na které čekám. Hned jak přijdou, tak srovnání nafotím. Doufám, že používají podobné barvy, jako tehdy, takže noví žluťásci budou věrnou kopií těchto čtyřicátnic. Ještě k těm indexům, osobně do toho šťourat nebudu, holt nemám štěstí jako ty, tak šikovná přítelkyně se moc často nevidí. Gratuluji.

Čtyři roky restaurování se neztratí :) Ale já myslel jen jen otřít, ne přemalovat. Ta původní žlutá by se totiž sháněla často a nová bílá či světle zelená by byla jako pěst na oko. Tak každopádně dej pak vědět to srovnání. Tipuju, že bude o něco tmavší, ten nový.

Odkaz ke komentáři

:huh:

Já jsem zase slyšel od jednoho člena, že se dělaly ve Švýcarsku.

Koukám, že občas si zprávy zde mohou protiřečit.

Hm. Když je to tak obyčejná korunka, proč se na renovované Prim Sport I dává ta současná?

A jak je to s číselníky na Prim Sport 1 a jejich barvou? Také se pletu, že byly ze Švýcarska?

Upraveno uživatelem Biges
Odkaz ke komentáři

Hm. Když je to tak obyčejná korunka, proč se na renovované Prim Sport I dává ta současná?

A jak je to s číselníky na Prim Sport 1 a jejich barvou? Také se pletu, že byly ze Švýcarska?

Také by mě zajímalo, proč se montují na renovované Sporty 1 tyto současné korunky. Dle mého názoru tato korunka hodinky celkem hyzdí. Zajímavé je, že se na vývozní Igeny dle mích informací montoval jiný typ korunek než na hodinky pro domácí trh. Zahraniční spotřebitelé si prý stěžovali na malý tvar korunky. Špatně se jim hodinky natahovaly.

Odkaz ke komentáři

Ta současná korunka se tam dává proto, že i pouzdro je současné a holt korunky originálního tvaru nejsou k dispozici. Vnitřní uspořádání korunky je stejné jako u původních Igenu.

Číselníky do Igenů jsou rovněž originál z Nového Města nad Metují. Švýcarsko nikdy neviděly. Jedině na ruce majitele, který získal devizový příslib :-)

Odkaz ke komentáři

Ta současná korunka se tam dává proto, že i pouzdro je současné a holt korunky originálního tvaru nejsou k dispozici. Vnitřní uspořádání korunky je stejné jako u původních Igenu.

Číselníky do Igenů jsou rovněž originál z Nového Města nad Metují. Švýcarsko nikdy neviděly. Jedině na ruce majitele, který získal devizový příslib :-)

Neříkej mi, že pro Elton je tak obtížné vyrobit korunku původního tvaru :) To se mi nějak nechce zdát. Když to vyrobil i dávné paměti národní podnik nedisponující tak sofistikovaně programovatelnými stroji ;) Njn, co naplat, třeba se jich přeci jen nakonec dočkáme...

Každopádně díky za info.

Odkaz ke komentáři

Teda s prominutím, mít vousy, tak se pod nima usmívám. Firma, která dokáže sama vyrobit kompletní nerezové pouzdro libovolného tvaru, dokonce i celý hodinkový strojek a nedokáže vyrobit obyčejnou korunku?

A v nejhorším případě - proč by jako nemělo jít tuhle "moderní" korunku malinko tvarově doupravit?

EDIT: rozhodně v rámci renovací by se ta korunka měla vylepšit. Takhle to vypadá prostě blbě.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři

Na mě se dneska usmálo štěstí a podařilo se mi pořídit jedny prim sport 2 s modrým číselníkem, který je v moc krásném stavu. Pouzdro je shora pěkné ale zespoda je už ometené ale tak nějak hezky, patří to k tomu. Navíc mají celkem slušnou lunetu, trochu odrbané sklíčko ale jinak k světu, dokonce i hezky svítí. Sporty dvojky mě nikdy nebraly, mám jenom ty pozdější, spíše do počtu ale tyhle mají moc pěknou barvu toho číselníku, to mě překvapilo.

post-4049-1266432611.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...