Přejít na obsah

"Nepoužité" Prim Sport 2

Doporučené příspěvky

Když už řešíme Igeny - poraďte mi někdo: Některé lunety mají horní plochu hladkou skleněnou a některé obloukově vypouklou. Původně jsem si myslel, že ty vypouklé jsou bílé a ty hladké jsou černé, ale asi to tak není.

To je ošoupáním. Vložka v lunetě je jednoduchý plochý plastový kroužek s rovnými plochami. A tím, že malinko vystupuje nad lunetu, se časem prostě ošoupe dokulata.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je ošoupáním. Vložka v lunetě je jednoduchý plochý plastový kroužek s rovnými plochami. A tím, že malinko vystupuje nad lunetu, se časem prostě ošoupe dokulata.

Druhá možnost je, že se jedná o otočný kroužek s hliníkovou vložkou, jaká se používala pro vojenskou variantu 6ATM. U této varianty je minutová stupnice natisknuta na plochu ve tvaru mírného kužele.

Odkaz ke komentáři

Jestli jsi perfekcionalista, nech si je v eltonu dát do nerezu. Budou pak k nošení. To chromování se musí brousit a vyleze ti ocucanej bombón - vypadá naprosto neautenticky viz ty fotky a naprosto ztratí veškerou sběratelskou hodnotu. Ale bohužel korunka (to na Igenech nejcennější) už stejně není původní. Ale jestli je to pouzdro ošoupané jen v krajích, nech si ho, to je fakt škoda ničit , a jestli nutně toužíš po chromovaným, nech si pochromovat nějaký šrot, kterýmu není pomoci.

O možnosti výměny pouzdra v Eltonu vím. Nakonec jsem tam poslal na renovaci původně černé Igeny. Zvolil jsem okrový ciferník, zelenou lum. barvu, bílou lunetu, bílé ručičky a nerez pouzdro. Měly by dorazit někdy v březnu nebo o kousíček později. Už se na ně moc těším :thumbsup_anim: Žluté zrenovované hodlám nosit každodeně. Proto jsem je nechal dát do nerezu. Jen ty čekací lhůty to je hrůza. Ale s tou korunkou máš pravdu. Když jsem dával tátovi modré Igeny do renovace, pan hodinář mi korunku vyměnil za podobnou, která je na fotkách těch žlutých sportů z aukra. Když jsem se ptal, proč ji měnil, nebyl mi schopný odpovědět. Nu asi se mu hodila na vlastní Igeny. Holt je to nedostatkové zboží. Počítám s tím, že mi z Eltonu pošlou původní pouzdro i se starou korunkou. Takže pak zaskočím k jinému hodináři a nechám ji u těchto žlutých z aukra vyměnit. Tuhle neoriginální mu s radostí přenechám.

Odkaz ke komentáři

O možnosti výměny pouzdra v Eltonu vím. Nakonec jsem tam poslal na renovaci původně černé Igeny. Zvolil jsem okrový ciferník, zelenou lum. barvu, bílou lunetu, bílé ručičky a nerez pouzdro. Měly by dorazit někdy v březnu nebo o kousíček později. Už se na ně moc těším :thumbsup_anim: Žluté zrenovované hodlám nosit každodeně. Proto jsem je nechal dát do nerezu. Jen ty čekací lhůty to je hrůza. Ale s tou korunkou máš pravdu. Když jsem dával tátovi modré Igeny do renovace, pan hodinář mi korunku vyměnil za podobnou, která je na fotkách těch žlutých sportů z aukra. Když jsem se ptal, proč ji měnil, nebyl mi schopný odpovědět. Nu asi se mu hodila na vlastní Igeny. Holt je to nedostatkové zboží. Počítám s tím, že mi z Eltonu pošlou původní pouzdro i se starou korunkou. Takže pak zaskočím k jinému hodináři a nechám ji u těchto žlutých z aukra vyměnit. Tuhle neoriginální mu s radostí přenechám.

Nerad bych tě klamal, ale podle mně ti staré pouzdro nepošlou. To staré tam posíláš jako takový... hmmm... fant. Aby bylo jasné, že je to renovace. Protože jinak si můžeš nechat také PS1 vyrobit. Cena? Směšná, bratru nějakých 40K. Pravda, se safírovým sklíčkem a krabičkou atd. Tak třeba se pletu a špatně jsem to pochopil. Nicméně to byl důvod, proč jsem se snažil do Eltonu poslat fakt trosky.

Každopádně se pak nezapomeň pochlubit fotkama :)

Odkaz ke komentáři

Nerad bych tě klamal, ale podle mně ti staré pouzdro nepošlou. To staré tam posíláš jako takový... hmmm... fant. Aby bylo jasné, že je to renovace. Protože jinak si můžeš nechat také PS1 vyrobit. Cena? Směšná, bratru nějakých 40K. Pravda, se safírovým sklíčkem a krabičkou atd. Tak třeba se pletu a špatně jsem to pochopil. Nicméně to byl důvod, proč jsem se snažil do Eltonu poslat fakt trosky.

Každopádně se pak nezapomeň pochlubit fotkama :)

Jak hodinky dorazí, hned sem fotky nahraju. Ikdyž, na velmistry ve focení na tomto foru fakt nemam :crying_anim: No já to pochopil tak, že ti veškeré součástky pošlou zpět. Alespoň toto tvrdila slečna, se kterou jsem jednal přes email.

Odkaz ke komentáři

Jak hodinky dorazí, hned sem fotky nahraju. Ikdyž, na velmistry ve focení na tomto foru fakt nemam :crying_anim: No já to pochopil tak, že ti veškeré součástky pošlou zpět. Alespoň toto tvrdila slečna, se kterou jsem jednal přes email.

Tak to by jsme tam mohli posílat všichni postupně jedny putovní Igeny. Vždycky si každý koupí strojek a zbytek dodá "levně" Elton. To se mi nezdá. :taz:

Upraveno uživatelem Honza.manta
Odkaz ke komentáři

Jak jsem starej, tak jsem blbej. Tohle řešení mne nenapadlo. Tak jsem si teď ty lunety sundal a porovnal a asi je to tak. Dík.

Odkaz ke komentáři

S fotkami si hlavu nelam, žádné fotka s hodinkama beztak nepřekoná ani průměrnou fotku s dobře udělanou děvou ;)

Jinak zkus zjistit, jestli ti je tedy pošlou zpátky, jestli ne a je to hezké pouzdro/součástky, zkus sehnat a poslat nějakou větší trosku.

Tak to by jsme tam mohli posílat všichni postupně jedny putovní Igeny. Vždycky si každý koupí strojek a zbytek dodá "levně" Elton. To se mi nezdá. :taz:

Přesně! :D

Odkaz ke komentáři

Tak to mně by se zase vůbec nelíbilo, že bych něco někam poslal na "renovaci", třeba svoje památeční hodinky a tam by půlku hodinek vyměnili a původní díly si nechali a nevrátili mi je. Takovýhle postup je mi silně proti srsti.

Odkaz ke komentáři

Tak to mně by se zase vůbec nelíbilo, že bych něco někam poslal na "renovaci", třeba svoje památeční hodinky a tam by půlku hodinek vyměnili a původní díly si nechali a nevrátili mi je. Takovýhle postup je mi silně proti srsti.

Já to bohužel asi chápu. Je to návaznost na starý zoůsob oprav hodinek Prim. Buď jsi si je nechal opravit a zaplatil jsi konkrétní opravu a nebo to bylo "výměnným systémem" - dal jsi jim nefunkční hodinky a oni ti dali jiné "nové", ale podle nich takzvaně opravené a bylo. Mám pocit, že to je stejná politika - máš Igeny - my ti je za polovinu ceny nových od nás zrenovujem - ale tobě a pro tebe - takže v rámci pojištění naší firmy nedostaneš pouzdro zpátky.

Upraveno uživatelem Honza.manta
Odkaz ke komentáři

Pamatuju se, že výměnným způsobem se dělaly generálky motorů u Trabantů. Vypadá to, že místy doba moc nepokročila.

:D

Hele, lidi, možná kecám! Našel jsem na fóru nějaké příspěvky, kde lidi tvrdí, že prý Elton staré díly vrací. No já to z telefonátu pochopil jinak. A už se mi to nechce zase zjišťovat, hlavně protože mi ty staré díly ani nebudou chybět.

Upraveno uživatelem Biges
Odkaz ke komentáři

A já se sháním s troskama! Tak jsem té paní z Eltonu poslal znovu mail, ať v tom mám jasno. To jsem mohl klidně poslat něco lepšího a ne dumat, co z těch krámů jsou nejhorší krámy :D

Každopádně dík ostatním za info.

Odkaz ke komentáři

Díky za odpověď. Odřené jsou okraje. Jsem tak trochu perfecionalista takže jsem to chtěl mít ťip ťop :thumbsup_anim: Zatím použiji fotky z aukce.

Tak konečně dorazily. Mám dvojnásobnou radost, protože mají originální korunku (pokud se mílím určitě mě opravte) Pani z aukra hodinky nafotila zhora, takže korunka vypadala jako neoriginál.

post-8495-1266258526.jpg

post-8495-1266258546.jpg

post-8495-1266258570.jpg

post-8495-1266258697.jpg

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Vím že je velice nepěkné kazit někomu radost, ale stejně se zeptám co je to za divnou mezeru mezi lunetou a sklíčkem? Nebo je to jen fotkou?

EDIT: na prvních dvou fotkách.

Bohužel pro majitele asi trefa. Sklíčko asi bude neoriginální, ale stejného průměru. Mám to samé na svých pokusných skládačkách.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...