Přejít na obsah

SuperQuartz x "obyčejný" Quartz

Návštěvník SukHoi

Doporučené příspěvky

Návštěvník SukHoi

mohl by mi někdo kompetentní vysvětlit rozdíl ? Zdá se mi, že SuperQuartz je jenom taková bublina pro hejly

našel jsem pouze tohle:

"Od chvíle, kdy Breitling uvedl na světlo světa SuperQuartzTM, jsou jeho hodinové strojky desetkrát přesnější než běžné quarzové časomíry. Tímto počinem značka Breitling stanovila v této oblasti nová měřítka a její elektronické strojky splňují jako jediné předpisy COSC."

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

DreamLife:

"... jeho odchylka činí maximálně 15 sekund ročně, zatímco konkurenční značky dosahují výsledku 150 sekund za rok. Celé tajemství tkví v mikročipu, který dokáže vypočítat korekci chyby v chodu hodinek způsobenou změnou okolní teploty."

No každopádně je tam stále baterka :thumbsdown_anim: a tu je třeba měnit

Odkaz ke komentáři

Ja nasel toto:

What is SuperQuartz?

SuperQuartz was introduced in Breitling's 2002 quartz models and is according to the company 10 times more accurate than standard quartz movements. It is a thermocompensated movement. According to the company, SuperQuartz is proprietary to Breitling.

Takze takovy lepsi quartz s termokompenzaci - vetsi presnosti.

The base caliber for the B78 is the ETA E20.341 (in the ETA Thermoline series), which uses a single 32 kHz crystal adjusted with a thermistor. It runs with a CR 2320 lithium battery.

post-6982-1265654930.jpg post-6982-1265654935.jpg

Upraveno uživatelem Dantechno
Odkaz ke komentáři

Návštěvník SukHoi
Navíc strojky využívá i Sinn, ale to všichni víme.

takže v Sinn je strojek breitling ? nebo to prostě takhle umí vyprsknout ETA a breitling z toho dělá aféru :)

Odkaz ke komentáři

takže v Sinn je strojek breitling ? nebo to prostě takhle umí vyprsknout ETA a breitling z toho dělá aféru :)

Myslím, že za "B" je správně. ;) Viděl bych to následovně... Esli voni to neuvařili spolem a vod Ety to může koupit, kdo bude chtít. Šlo by to? Něco jako ElPrimero.

Odkaz ke komentáři

mohl by mi někdo kompetentní vysvětlit rozdíl ? Zdá se mi, že SuperQuartz je jenom taková bublina pro hejly

našel jsem pouze tohle:

"Od chvíle, kdy Breitling uvedl na světlo světa SuperQuartzTM, jsou jeho hodinové strojky desetkrát přesnější než běžné quarzové časomíry. Tímto počinem značka Breitling stanovila v této oblasti nová měřítka a její elektronické strojky splňují jako jediné předpisy COSC."

V recenzi Seiko SBQJ015 je problematice termokompenzace věnováno několik řádků. Dále je vhodné navšívit speciální sekci na WUS fóru, kde v záhlaví se o této problematice rozsáhle hovoří. Odkaz je umístěn v článku.

http://www.chronomag.cz/clanek/2009-01-31/...end-quartz.html

Redakce

Odkaz ke komentáři

Návštěvník SukHoi
V recenzi Seiko SBQJ015 je problematice termokompenzace věnováno několik řádků. Dále je vhodné navšívit speciální sekci na WUS fóru, kde v záhlaví se o této problematice rozsáhle hovoří. Odkaz je umístěn v článku.

http://www.chronomag.cz/clanek/2009-01-31/...end-quartz.html

Redakce

článek na WUS jsem louskal už před půl rokem - stejně z toho nejsem moudrý :)

tvoje citace ze článku: "Super přesné quartz kalibry vyrábí Breitling na základě kalibrů švýcarského výrobce ETA"

tak a tohle je kalibr z Breitling Aeromarine Colt Quartz SQ (Breitling caliber B74), stejný kalibr používá i Sinn, ale nazývá ho jednodušeji a neokázale ETA 955.652

Caliber: ETA 955.652 (ETA Thermoline)

Technology: single 32 kHz crystal (digital count adjustment method with thermistor)

Annual accuracy: ?10 seconds

1.co tam Breitling ještě upravuje, aby to bylo ještě víc SuperQ, kromě zmíněného plechu s logem ?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...