Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Já jen pro svou informaci - opravdu vadí seřizování ručiček v době, kdy je v záběru datový mechanizmus? Nějak se mi to nezdá a nevidím důvod. Ale protože nevím jak to vevnitř "chodí", tak poprosím o vysvětlení.

Chápu, že vadí samostatné seřizování data korunkou (u strojků, které to umí) v době, kdy je datum v záběru, tam bych se o seřizovací mechanizmus přetahoval s hodinkami. Ale normální seřizování ručiček má taky nějaký vliv? Vždyť jen hýbu ručičkami stejně jako by to dělal strojek, tak nerozumím tomu, co tam vadí?

Tak jak to tedy je?

Návštěvník Kamil
Odesláno
Tak jak to tedy je?

Po směru to nevadí, proti by mohl být problém, řekl bych.

Odesláno
A proč?

Ted samozrejme jen tak placam, ale mohlo by to byt napriklad tvarem kolecek uzpusobenych pro pohyb do predu. Tohle bych ale opravdu neresil, neserizovat v tomto rozmezi neni zas az takova tragedie, ani dopredu ani dozadu

Odesláno
A proč?

Můj laický názor /tak se prosím nesmějte/. Představ si stroj, který jede jenom jedním směrem a ty se ho snažíš přetlačit směrem opačným. I když u hodinek povytažením korunky ručičky od náhonu, nebo vlastně motorku odpojíš /to je u hackingu/..U tohodle pseudo hackingu by to bylo jako kdyby jsi tlačil auto se zařazeným prvním rychlostním stupněm místo dopředu dozadu. Asi blbost co? :-)

Odesláno (upraveno)

Právě proto je tam třecí spojka, aby vůbec bylo možné seřizovat ručičky. Můžu seřizovat ručičky i když strojek pořád jde.

To ale s datovým mechaizmem podle mě nijak nesouvisí. Myslím si, že překlápění data bude nějak napojené přímo na soukolí hned pod ciferníkem (co já vím jak se jmenuje) a tudíž je podle mě úplně stejné, jestli ručkami (a tím i datovým věncem) točí strojek, nebo já přes korunku. Navíc třeba u Primek je naprosto běžné "zrychlené" seřizování data tak, že ručkami přejedu půlnoc, vrátím je zpět a znovu.

EDIT: a hacking je podle mě "násilné" zastavení setrvačky, ne odpojení od pohonu.

Upraveno uživatelem Karlos
  • po měsících...
Odesláno (upraveno)

jedna zaujimavost na temu pseudo hackingu... na 7S36 mi nefunguje :)... takze nejaky rozdiel medzi 7S26 a 7S36 asi predsa len je... ( model hodiniek: SKZ229K1 - 73S6-02K0)

Upraveno uživatelem Pixelator

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...