Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Tada
Odesláno
Nějak se mi nedaří nají automaty, které by odbíjely. Poradíte?

Ještě by mohly být za rozumnou cenu a mít decentní vzhled - nechci chronograf.

A jsi připraven zaplatit řekněme víc jak čtvrt milionu?

Teď si totiž nějak nedovedu představit mechanické náramkové hodinky s repeticí, které by byly pod tuhle hranici.

Odesláno

Repetice za lacinku určitě nebude....stačil by budík? Pak bych šel asi do Ruska...

Návštěvník salamio
Odesláno (upraveno)

Myslím, že Kelek má jeden pětiminutový model za cca šest tisíc franků (to je asi nejlevnější repetice, co znám).

Edit: typo.

Upraveno uživatelem salamio
Odesláno

Nevím, jestli víš, o čem mluvíš, pokud ano, omlouvám se a ozvi se mi, něco seženem.

Odesláno
Nevím, jestli víš, o čem mluvíš, pokud ano, omlouvám se a ozvi se mi, něco seženem.

Vím, o čem mluvím, mám na mysli repetici. Po pravdě řečeno to nemusí být ani klasická repetice. Úplně pro začátek by mi možná stačilo, aby v celou udělaly CINK a v půl cink.

Co se týká ceny, tak zatím nejsem chronomagor a nejdřív si dodělám jezero a další věci, kam chci investovat dřív, takže akceptovaná cena v příštím roce jsou desítky tisíc.

Návštěvník Tada
Odesláno
Vím, o čem mluvím, mám na mysli repetici. Po pravdě řečeno to nemusí být ani klasická repetice. Úplně pro začátek by mi možná stačilo, aby v celou udělaly CINK a v půl cink.

Co se týká ceny, tak zatím nejsem chronomagor a nejdřív si dodělám jezero a další věci, kam chci investovat dřív, takže akceptovaná cena v příštím roce jsou desítky tisíc.

Za desítky tisíc seženeš možná tak kapesní...

Odesláno

Pokud se vydáš cestou vintage kousků, pak seženeš repetici za rozumné peníze.

Myslím, že většinu lidí asi dost překvapí tenhle kousek - žádnej extra strojek a slovutná značka, jak bývá obvyklé. Prostě vcelku obyčejný hodinky v chromovaným pouzdře, ale repetici mají pětiminutovou. Základem strojku je úplně obyčejná ETA 2801 (kterou tady mají kluci v té své letecké limitce), pro Angelus ji upravil Dubois-Depraz. Hodinky jsou z roku 1974.

(zdroj Joseph Watches)

post-1118-1266392571.jpg

post-1118-1266392585.jpg

Odesláno
Vím, o čem mluvím, mám na mysli repetici. Po pravdě řečeno to nemusí být ani klasická repetice.

Toho jsem se obával, nevíš. Pro tvoji informaci tedy "repetice" je to, co na přání odbije stav, ale není to "automat". Ten "automat", jak jsi původně požadoval, je krapítko složitější a dražší než repetice.

Odesláno
Toho jsem se obával, nevíš. Pro tvoji informaci tedy "repetice" je to, co na přání odbije stav, ale není to "automat". Ten "automat", jak jsi původně požadoval, je krapítko složitější a dražší než repetice.

Tak to jsme se zamotali v pojmech, chtěl jsem automat, jakože samonatahovací. Vím, že "repetice" na přání odbije stav, ale mě by stačilo, aby to jen tak cinklo v celou a v půl a třeba i na požádání. Vlastně jako digitálky, ty to taky umí v celou pípnout. Je něco takového?

Odesláno (upraveno)

Hodinky co bijou samy, bez stlačení tlačítka se nazývaji anglicky (nevím jak česky) clockwatch. To je patrně ještě o něco složitější komplikace, protože u klasické repetice se při spouštění natáhne péro, tady to musí být uděláno automaticky. U samonátahu dotahovat dva perovníky atd. V dnešních náramkových hodinkách jich bude asi ještě méně než repetic. Co já vím tak F.P. Journe Sonnerie Souveraine.

Upraveno uživatelem dknespl
Odesláno (upraveno)
Tak to jsme se zamotali v pojmech, chtěl jsem automat, jakože samonatahovací. Vím, že "repetice" na přání odbije stav, ale mě by stačilo, aby to jen tak cinklo v celou a v půl a třeba i na požádání. Vlastně jako digitálky, ty to taky umí v celou pípnout. Je něco takového?

Tak se už pomalu domlouváme. Nemám ponětí, jestli existuje to, co hledáš v hodinkách. Vyskytovalo se to v takových laciných "pouťových" hodinách. Rozhodně je to ale zajímavý námět na relativně levný přídavný modul.

Upraveno uživatelem mechano
Odesláno
Tak se už pomalu domlouváme. Nemám ponětí, jestli existuje to, co hledáš v hodinkách. Vyskytovalo se to v takových laciných "pouťových" hodinách. Rozhodně je to ale zajímavý námět na relativně levný přídavný modul.

Pokud mají vždycky jenom cinknout tak to jo, ty FPJ odbíjejí jako velký bicí.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...