Přejít na obsah

PRIM "made in China"?

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 50
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Všechno zlé je k něčemu dobré! já se dostal k Primkám až poté co jsem narazil na podobný FAKE, ale bohužel jsem je nenašel na stránkách Prim - Elton a tak jsem kontaktoval p. Prokopa (Prima) a on mi vše vysvětlil na pravou míru. No a od té doby jsem vlastně posedlý hodinkami Prim, ale jen pravými :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

nechcel som zakladat novu temu, tak napisem to tu... dnes som sa strasne v hodinarstve pohadal s hodinarom (islo o najlepsie hodinarstvo v meste), ked mi ten smejd chcel do hlavy natlacit, ze ma primky, ze MPM Quality, ci ako sa volaju, vyrabaju hodinky, poskytol som mu nesmierne mnozstvo argumentov, ze predava obycajne smejdy a ze ho vlastne lutujem, ze nemoze predavat original... nikdy nezhodim predavajuce a nekazim mu biznis, ale dnes sa to uz nedalo vydrzat, tak sa zakaznici obzerali a prizerali sa nasej hadke...

Odkaz ke komentáři

Pochybuju, že lidi masově kupují "staré dobré Primky" :-)

Většina lidí si koupí nějaké hodinky, protože intuitivně tuší, že mají dobrý poměr cena/výkon. Kdysi byly primky jediné dobře dostupné hodinky, dnes to jsou všechny ty Casia a spol. - a mají docela dobrý poměr cena/výkon, pořád doma jedny úplně obyčejné mám (než jsem objevil svět mechanických hodinek) a pořád jdou a pořád jsou připraveny převzít zpět svou roli mého hlavního časoměru.

Dnes je naopak "starý dobrý Prim" velmi drahá až předražená značka, kterou si koupí jenom někdo kdo na to má a vysloveně chce Primky a kromě několika celebrit a zájmových kroužků o jiné zákazníky Prim ani nestojí. Takže MPM vlastně oslovuje úplně jinou skupinu zákazníků než MPM...

A dohadování o de iure a de facto opravdu nemá smysl; stejně tak se dá říct, že Prim de facto firmě MPM svou obchodní politikou její činnost umožňuje. Smiřte se s tím, že legální držitelé jména Prim jsou podle všeho až do rozhodnutí soudu dva, akorát jeden je vám tu sympatický a druhý ne.

(Kdyby to někoho zajímalo, mně není sympatický ani jeden.)

Odkaz ke komentáři

Prim je jedina Ceska(Ceskoslovenska :) ) hodinarska firma,preto ma moj respekt a sympatie.Moje prve hodinky boli Prim,moj otec mal Prim a k narodkam si chystam zakupit u Prima indiviluzaciu,mozno aj soliter.Bohuzial s tvrdenim o drahej az predrazenej znacke musim suhlasit.Ono aby to bol stary dobry Prim by museli spravit nieco ako kolekciu "Prvacik",mozno "Prva trieda" :) ,aby im nevyhynula klientela.

Odkaz ke komentáři

Pochybuju, že lidi masově kupují "staré dobré Primky" :-)

Většina lidí si koupí nějaké hodinky, protože intuitivně tuší, že mají dobrý poměr cena/výkon. Kdysi byly primky jediné dobře dostupné hodinky, dnes to jsou všechny ty Casia a spol. - a mají docela dobrý poměr cena/výkon, pořád doma jedny úplně obyčejné mám (než jsem objevil svět mechanických hodinek) a pořád jdou a pořád jsou připraveny převzít zpět svou roli mého hlavního časoměru.

Dnes je naopak "starý dobrý Prim" velmi drahá až předražená značka, kterou si koupí jenom někdo kdo na to má a vysloveně chce Primky a kromě několika celebrit a zájmových kroužků o jiné zákazníky Prim ani nestojí. Takže MPM vlastně oslovuje úplně jinou skupinu zákazníků než MPM...

A dohadování o de iure a de facto opravdu nemá smysl; stejně tak se dá říct, že Prim de facto firmě MPM svou obchodní politikou její činnost umožňuje. Smiřte se s tím, že legální držitelé jména Prim jsou podle všeho až do rozhodnutí soudu dva, akorát jeden je vám tu sympatický a druhý ne.

(Kdyby to někoho zajímalo, mně není sympatický ani jeden.)

Nemohl bys rozvést tu myšlenku o tom koho vlastně kdo oslovuje trochu šířeji ? :lol: Už jsem se dlouho tak nezasmál.

Odkaz ke komentáři

babaqu, prosím, potřeboval bych to rozvést celé a vysvětlivky po stranách. :)

spiderman, taky mi to vůbec není jasný - co považuješ za starý primky, který už nebudou co bývaly?

bunny - máš pravdu, ale slovensko bude asi právní stát - a tedy de jure platí, bohužel. Slováci navíc logicky nepovažují primky za svojí značku, tak se nediv, že je jim to buřt.

souhlasím s watchem, většina prodejců hodinek v Praze taky (už nelogicky) vidí pod značkou Prim jen MPM. Ono to tak napůl je - MPM je údajně legálním pokračovatelem chronotechny a na značku prim má nárok, ale nikoli na náramkové hodinky , jen na nástěnné a budíky. Taky mají jiné logo - to hezčí bochánkové (potud informace od prima). Je to logické a právně v pořádku - stejnou značku může mít spoustu firem, ale pro různé výrobky (nova například - tu má kde kdo). Ono to ale pokud vím, tak jednoduché není, protože to komouši ještě víc promíchali a udělali další bordel.

Já už dlouho navrhuju primovi, aby změnil značku - podle mě na to už má - je v jiném segmentu, než původní primky, historii značky a továrny eltonu v Novém Městě mu vzít nemůžou, vzory původních modelů taky ne. Bude mít právní jistotu a může přilákat investory, ale on je paličák... :).

Ještě k těm prodejcům - chápu potíže začátku podnikání, ale absolutní nezájem většiny z nich o svůj obor je zarážející - připadají mi totálně rezignovaní, odevzdaní osudu úpadkového řemesla, čekající na pomalou smrt z číny. Vždycky, když se s nějakým setkám, mám postkomunistickou depresi. Je fakt, že s takovou mentalitou a v teplákách to je do evropy odkudkoli daleko....

Odkaz ke komentáři

Já už dlouho navrhuju primovi, aby změnil značku - podle mě na to už má - je v jiném segmentu, než původní primky, historii značky a továrny eltonu v Novém Městě mu vzít nemůžou, vzory původních modelů taky ne. Bude mít právní jistotu a může přilákat investory, ale on je paličák... :).

nebol by som si tak isty.. pri hodinkach mas podla mna tri zakladne parametre: kvalita, historia a dizajn. co ma stoho prim? no hlavne tu historiu, nech uz je hocijaka, ale nejaka je. az to budu hodinky "jan novak" zalozene v 2006, koho to uz bude zajimat (pokial nebude vedet ze to je "stary prim"). na novu znacku potrebujes poriadny dizajn - roger dubius, dewitt, hublot, atd. inac podla mna nemas co ponuknut..

Odkaz ke komentáři

jurgene - čeče, ještě nedávno jsi mi za upozornění na dewitt, hublot nebo dubois vynadal. Taky to nejsou nové značky, myslím.

Ale jinak, začněme:

Kvalita - tu prim má (má ji ostatně skoro každá mechanická hodinářská firma). Pouzdra dělá špica. Má i vlastní kalibry, staré, ale prověřené časem. :)

Historie - tu má továrna elton ještě o pár let starší, než značka prim - je zanesená komunismem, ale tady by prim přechodem na jinou značku nic netratil.

Dizajn - tady je podle mě druhá silná stránka primu - cílevědomně kultivuje svoje staré vzory.

Nic z toho přechodem na novou značku netratí. Jen ztratí tu auru pro nás, pár fandů, ale mi mu to hravě prominem! Podle většiny fora ho stejně nikdo jiný neuznává, snad ani nezná.

nemůžeš od něj ale (zatím) čekat věci přesahující jeho třídu (střední) a srovnávat ho třeba s AP, to je jasné. Ani ho nemůžeš srovnávat s těmi nejúspěšnějšími v jeho třídě (fortis, oris napadá mě) tam samosebou taky ještě není - to bude ještě dřina. :)

Odkaz ke komentáři

jurgene - čeče, ještě nedávno jsi mi za upozornění na dewitt, hublot nebo dubois vynadal.  Taky to nejsou nové značky, myslím.

vynadal som ti za hublot (ten sa mi nelubi a ma obycajne strojky za ceny neobycajnych hodiniek, ale dizajnovo je urcite vynimocny - rok zalozenia 1980). to druhe nebol dubius (1995) ale dubey&schaldenbrand :) a to je docela smejd, aspon voci top znackam. za dewitt (1999) som ti podakoval :) , ten dizajn sa mi paci.

Kvalita - tu prim má (má ji ostatně  skoro každá mechanická hodinářská firma). Pouzdra dělá špica. Má i vlastní kalibry, staré, ale prověřené časem. :)

myslim taku kvalitu aby si niecim vycnieval - za lepsi prim si mozes kupit jlc, to ze to je limitovana seria este neznamena ze je kvalitna. cim netvrdim ze stredne modeli su nejake smejdy, len o co su lepsie jak napr. cenovo podobne swiss made znacky?

Historie - tu má továrna elton ještě o pár let starší, než značka prim - je zanesená komunismem, ale tady by prim přechodem na jinou značku nic netratil.

no musela by ta znacka byt nejak "napojena" na tu staru, potom ano. ak si dokazes zmenit nazov znacky tak, ze sa o tom hned dozvedia vsetci potencialny (byvali) zakaznici, potom to az tak zle nebude, ale na "prilakanie investorov" a naku velku expanziu.. nevim ci to zrovna staci.

Dizajn - tady je podle mě druhá silná stránka primu - cílevědomně kultivuje svoje staré vzory.

to je viacej o historii ako dizajne. ten dizajn neni spatny, to urcite ne, ale je niecim vynimocny? nemyslim, nepripada mi tak.

Ani ho nemůžeš srovnávat s těmi nejúspěšnějšími v jeho třídě (fortis, oris napadá mě) tam samosebou taky ještě není - to bude ještě dřina. :)

to prave robim.. pokial si tu poznamku o investoroch myslel aspon trocha vazne. (pokial to bola len sranda tak sa samozrejme bavime o nicom)

neviem jaka je dlhodoba vizia primu, ale pokial by sa chcel presadit aj vonku, myslim ze stym co ma, to az tak lahke nebude.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...