Z. Odesláno 16. března 2010 Nahlásit Odesláno 16. března 2010 Z.: Kolik stoji ty Radomiry 8 days? Jsou skvele. Moc by se mi libily u me na levacce. retail price 7,900.00 ? (Tak doufám, že je nebudeš mít dřív než já... )
M916 Odesláno 16. března 2010 Nahlásit Odesláno 16. března 2010 Lidi, kterým ohledně hodinek věřím (a že jich není moc), prosazují jako (vůči strojku) nejšetrnější způsob rozejití stojících automatů s možnosti ručního dotažení přesně tolik otáček korunkou, aby začaly tikat. Pak se dotřepává. No právě, proto o tom píšu. Tohle já taky uznávám jako zcela logické a to, co píšou v záručáku Zenithů, mě hodně překvapilo. Na druhou stranu se mi nezdá, že by v oficiálním dokumentu Zenith psal blbosti, to by je ostatní vlčáci rychle rozcupovali. Leda že by šlo o nějaký marketingový trik ;-)
skalis Odesláno 16. března 2010 Nahlásit Odesláno 16. března 2010 No právě, proto o tom píšu. Tohle já taky uznávám jako zcela logické a to, co píšou v záručáku Zenithů, mě hodně překvapilo. Na druhou stranu se mi nezdá, že by v oficiálním dokumentu Zenith psal blbosti, to by je ostatní vlčáci rychle rozcupovali. Leda že by šlo o nějaký marketingový trik ;-) Spis v te dobe vyrobci pocitali, ze hodinky vetsinu casu budou slapat a zastavi se (a bude tedy potreba je natahnout) jen vyjimecne. V nejakem starsim materialu jsem taky cetl o moznosti rucniho natahu automatu, ale tam byl dokonce explicitne zminen priklad, ze k tomu muze napr. dojit, kdyz je uzivatel hodinek upoutan na luzko (nemoc, zraneni) a hodinky tedy nema na ruce. Trosku extremni priklad, ale spis jde o to, ze nikdo nepredpokladal, ze clovek bude stridat desatery automaty, ktere se nebudou stihat dotahovat samy.
Chrochtal Odesláno 16. března 2010 Nahlásit Odesláno 16. března 2010 .....ti co byli na vojně tak jsou "Staří kusi" od druhého roku vojny Já preferuji automaty s ručním nátahem, jednak jsem zapomnětlivý a jednak při mém vlastnictví jednoho kusu tikátek se nemusím starat o každodenní natahování. I když věřím, že rituál to může být parádní. Zanedlouho to bude rok co ty své nosím a ještě se mi nezastavily. Přesnost neřeším, pár vteřin sem nebo tam..pokud to nejde do minut a to nejde. Jednou za čas, cca pět dnů je seřídím a v tom je můj rituál sakra, tak to ja budu porad vlcak :-D
M916 Odesláno 16. března 2010 Nahlásit Odesláno 16. března 2010 Spis v te dobe vyrobci pocitali, ze hodinky vetsinu casu budou slapat a zastavi se (a bude tedy potreba je natahnout) jen vyjimecne. V nejakem starsim materialu jsem taky cetl o moznosti rucniho natahu automatu, ale tam byl dokonce explicitne zminen priklad, ze k tomu muze napr. dojit, kdyz je uzivatel hodinek upoutan na luzko (nemoc, zraneni) a hodinky tedy nema na ruce. Trosku extremni priklad, ale spis jde o to, ze nikdo nepredpokladal, ze clovek bude stridat desatery automaty, ktere se nebudou stihat dotahovat samy. To všechno beru, ale ten návod je z nových Defy El Primero, loňský rok, žádné minulé století...
skalis Odesláno 16. března 2010 Nahlásit Odesláno 16. března 2010 To všechno beru, ale ten návod je z nových Defy El Primero, loňský rok, žádné minulé století... Tak to je jasny. Mysli si, ze kdyz si poridis, takovej spek jako Defy El Primero, tak ostatni podradny hodinky zahodis do kose a tim padem plati vyse uvedene .
Návštěvník Matterhorn Odesláno 16. března 2010 Nahlásit Odesláno 16. března 2010 Měl jsem mnoho hodinek a z 99% to byly automaty, natahovací byly jen jedny i když vlastně ještě jedny natahovací mám, ale ty se nepočítají. Jsou to památeční po dědečkovi a proto je šetřím. Automaty mi vyhovují, nemusím se o nic starat, každodenní ranní rituál s natahováním hodinek je hezký, ale brzy mě omrzel, stačí jen několikrát zapomenout a neštěstí je hotovo, na domluvené schůzky se člověk tak nějak nedostaví .
M916 Odesláno 16. března 2010 Nahlásit Odesláno 16. března 2010 Tak to je jasny. Mysli si, ze kdyz si poridis, takovej spek jako Defy El Primero, tak ostatni podradny hodinky zahodis do kose a tim padem plati vyse uvedene . To ale neřeší problém, jestli se můžou natahovat korunkou nebo ne Ale obecně: denně ručně natahuju čtvery hodinky. Nechápu, jak je možné je zapomenout natáhnout. Stejně jako odejít z domova bez hodinek. Ranní rituál je jasný. Vstanu z postele, nevidím, neslyším. Jdu k hodinkám, natáhnu postupně jedny, druhý, ... Až pak jdu do koupelny a pomalu procitám. Krásné ráno... Vlastně to není ještě konec, když usednu k televizi, natáhnu poslední hodinky, Zenith Speciál z roku 1930. Mám je vedle sedačky na svislém trámu coby nástěnné hodiny. Ale musím se přiznat, že za poslední tři roky, co je mám, už jsem je taky dvakrát zapomněl natáhnout.
griga Odesláno 16. března 2010 Nahlásit Odesláno 16. března 2010 To ale neřeší problém, jestli se můžou natahovat korunkou nebo ne Ale obecně: denně ručně natahuju čtvery hodinky. Nechápu, jak je možné je zapomenout natáhnout. Stejně jako odejít z domova bez hodinek. Ranní rituál je jasný. Vstanu z postele, nevidím, neslyším. Jdu k hodinkám, natáhnu postupně jedny, druhý, ... Až pak jdu do koupelny a pomalu procitám. Krásné ráno... Vlastně to není ještě konec, když usednu k televizi, natáhnu poslední hodinky, Zenith Speciál z roku 1930. Mám je vedle sedačky na svislém trámu coby nástěnné hodiny. Ale musím se přiznat, že za poslední tři roky, co je mám, už jsem je taky dvakrát zapomněl natáhnout. A kdyz jedes na dovolenou tak je vsechny beres s sebou? Nebo pozadas souseda, aby ti je chodil natahovat? :-)
M916 Odesláno 16. března 2010 Nahlásit Odesláno 16. března 2010 A kdyz jedes na dovolenou tak je vsechny beres s sebou? Nebo pozadas souseda, aby ti je chodil natahovat? :-) Dobrý postřeh Když jedu na dovolenou, některé beru s sebou a některé na pár dnů dotikají. Sousedovi bych pracky urazil, kdyby na ně šáhnul Z tohoto pohledu, pravda, je lepší automat a winder. Pokud doma nemáš mnoho desítek hodinek. Já mám, bohužel, winder jen na šest hodinek
Gryll16 Odesláno 16. března 2010 Nahlásit Odesláno 16. března 2010 Teraz nosím Orienty automaty s ukazovateľom rezervy chodu. Veľmi praktická vec, najmä cez víkend - viem, koľko ešte pôjdu a kedy ich mám trochu potriasť, aby vydržali do pondelka. Inak, cez týždeň počas bežného nosenia, keď ich dám ráno (po 14 hod. odpočinku na poličke) na ruku, tak max. okolo 10:00 sú už naplno natiahnuté... Mám aj manuálne Aviatory a úplne bez problémov som si vypestoval zvyk každé ráno okolo 06:30 ich natiahnuť.
Chumpus Odesláno 16. března 2010 Nahlásit Odesláno 16. března 2010 To ale neřeší problém, jestli se můžou natahovat korunkou nebo ne Ale obecně: denně ručně natahuju čtvery hodinky. Nechápu, jak je možné je zapomenout natáhnout. Stejně jako odejít z domova bez hodinek. Ranní rituál je jasný. Vstanu z postele, nevidím, neslyším. Jdu k hodinkám, natáhnu postupně jedny, druhý, ... Až pak jdu do koupelny a pomalu procitám. Krásné ráno... Vlastně to není ještě konec, když usednu k televizi, natáhnu poslední hodinky, Zenith Speciál z roku 1930. Mám je vedle sedačky na svislém trámu coby nástěnné hodiny. Ale musím se přiznat, že za poslední tři roky, co je mám, už jsem je taky dvakrát zapomněl natáhnout. Tak takhle daleko jsem ještě nedošel, a to mám natahovací troje A vzhledem k mým ránům asi tak daleko ani nedojdu, budu to muset přesunout na večer Je mi celkem jedno jestli automaty nebo manuál...Když nestíhám nařídit, tak vemu kineticy, ty jdou furt Pro mě je to ideální kombinace, mít k ostatním kinetic nebo quartz. A je pravdou, že bez hodinek neodejdu.
mischa Odesláno 16. března 2010 Nahlásit Odesláno 16. března 2010 Moje první (slušné) hodinky byly automaty - neb jsem chtěl mít něco s 7750. Pak následovaly s ručním nátahem - 8 denní, ale zase mi chybělo denní natahování. Tak přibyly další s ručním nátahem, ale pak jsem zjistil, že mě nebaví je denně natahovat. No a ty automaty se musí furt hýbat, jinak se zastaví - no ale co když je chci střídat s jinými? Další investice do winderu. Tak jsem dal automaty manželce a nosím ty 8 denní. Pokud budu mít další hodinky, tak jedině s dlouhou rezervou chodu - aspoň 4 dny (a pak mi bude fuk, zda to budou automaty nebo ruční). Týden půstu a těšení, to musí bejt bomba orgasmus, když po týdnu můžeš vzít korunku a točit a točit.....
Traveller Odesláno 17. března 2010 Nahlásit Odesláno 17. března 2010 Týden půstu a těšení, to musí bejt bomba orgasmus, když po týdnu můžeš vzít korunku a točit a točit..... No já to tak neprožívám - a někdy si vzpomenu i během týdne
Flashman Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Odesláno 24. května 2010 Tak nevím,až do teďka jsem byl přesvědčenej,že automaty se při zastavení můžou normálně natáhnout.Tak mi to nedalo a kouknul jsem do návodu Orisek a tam se píše: Aby hodinky znovu začaly pracovat,otočte asi desetkrát korunkou po směru hodinových ručiček.Tak jak to teda je? Může někdo zkušenej to vysvětlit.Dík
skalis Odesláno 25. května 2010 Nahlásit Odesláno 25. května 2010 Tak nevím,až do teďka jsem byl přesvědčenej,že automaty se při zastavení můžou normálně natáhnout.Tak mi to nedalo a kouknul jsem do návodu Orisek a tam se píše: Aby hodinky znovu začaly pracovat,otočte asi desetkrát korunkou po směru hodinových ručiček.Tak jak to teda je? Může někdo zkušenej to vysvětlit.Dík Vzdyt jo. Nejdou, tak parkrat otoc korunkou, aby se rozesly, nasad na ruku a je to, ony se uz dotahnou. Tech 10 (proste cislo) otocek je kvuli tomu, ze pri natahovani se opotrebovava odlucovac, takze je lepsi zbytecne je korunkou nenatahovat.
Flashman Odesláno 25. května 2010 Nahlásit Odesláno 25. května 2010 Vzdyt jo. Nejdou, tak parkrat otoc korunkou, aby se rozesly, nasad na ruku a je to, ony se uz dotahnou. Tech 10 (proste cislo) otocek je kvuli tomu, ze pri natahovani se opotrebovava odlucovac, takze je lepsi zbytecne je korunkou nenatahovat. Dík za vysvětlení,nerad bych svou neznalostí hodinkám ubližoval.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se