Smartinius Odesláno 11. března 2010 Nahlásit Odesláno 11. března 2010 Byla to fuška - po víc jak půl roce vybírání, rozhodování a porovnávání jsem se konečně rozhoupal. A musím říct, že rozhodování nebylo snadné. Již od začátku jsem si říkal, že hodinky budu nosit pořád a podle toho zřejmě budou po pár měsících/letech vypadat. Proto jsem volil kompromis mezi kvalitou a cenou. Jako vůbec první mi tady na fóru padly do oka Seika. Po asi měsíci čtení a prohlížení mě upoutal vojenský vzhled hodinek. Ještě před měsícem jsem byl přesvědčený, že si koupím Traser Classic Automatic. Pak jsem si to nechal projít hlavou a když jsem zjistil, že by mě zřejmě DPH neminulo, tak jsem se rozhodl pro Seika. První volba byla SNZG17 - tmavá PVD úprava a krásná červená sekundová ručička. Měl jsem ale obavy jak bude po delší době PVD vypadat (škrábance budou asi pěkně svítit). Nedávno jsem navíc někde zahlídnul vojenské hodinky na surovém koženém řemenu a bylo rozhodnuto, že půjdu do nerezu. Jenže nerezová verze SNZG13 nebyla tak nějak to pravé ořechové. A v tom jsem narazil na upravované hodinky od Harolda "yobokies". Po asi 20 mailech jsme se domluvili, jak bych si představoval, aby moje budoucí hodinky vypadaly. Základem je SNZG13, vnitřní ciferník je asi Haroldův "vlastní" (nenarazil jsem z jakých hodinek je) - moc mě neoslovoval nápis Sport 5 na originálech. Vnější číslicový ciferník (nebo vnitřní korunka?) je z modelu SNZG05 a celočervená ručička je samozřejmě z SNZG17. Harold odvedl svou práci dobře a rychle (cca 2 dny). Hodinky vyšli cca o 50% dráž než originál, ale vzhledem k nízké ceně hodinek je to zanedbatelné. Navíc doprava byla v ceně a jako dárek přibalil Nato strap, který je na některých fotkách. Můžete posoudit, jak tenhle mix dopadl. Mě osobně se výsledek docela dost líbí. Navíc je docela pravděpodobné, že takovéto hodinky jsou jediné na světě a to mě opravdu těší.
little_w Odesláno 11. března 2010 Nahlásit Odesláno 11. března 2010 pekny. zakladem jsou seiko 5, takze pocitam prumer bude tak 39mm?
Dantechno Odesláno 11. března 2010 Nahlásit Odesláno 11. března 2010 (upraveno) Prumer je 44 mm , bohuzel korunka neni sroubovaci. Take mam vyhlednuty jeden mod techto hodinek u Harolda..... Jinak bych rekl ze dial se inspiroval u BR. Upraveno 11. března 2010 uživatelem Dantechno
Smartinius Odesláno 11. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 11. března 2010 Teď jsem to vzal šuplerou - bez korunky 41,8 mm s korunkou 44,5 mm.
Dantechno Odesláno 11. března 2010 Nahlásit Odesláno 11. března 2010 Smartinius napsal: Teď jsem to vzal šuplerou - bez korunky 41,8 mm s korunkou 44,5 mm. Diky , mel jsem informaci ze je 44 mm , viz. vyse.
Návštěvník Exaybachay Odesláno 5. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2011 zdravim vsetkych nadsencov jemnej mechaniky... hoci toto forum navstevujem uz dlhsiu dobu, zaregistroval som sa len nedavno, takze som tu uplne novy... no dnes tuto vymozenost vyuzijem... rad by som sa opytal par otazok... vsimol som si ze existuje moznost upravy hodiniek (momentalne mam na mysli zn.Seiko), dokonca tu pisete o ludoch ktori sa takymito upravami zaoberaju... spominate tu osobu menom "Harold" resp. "yobokies"... domnievam sa spravne ze ide o jednu a tu istu osobu? rad by som vedel ci je tento clovek clenom fora a ci existuje nejaka moznost nakontaktovat sa nanho za ucelom objednavky konkretnej upravy hodiniek? alebo je ten sikovny majster zo zahranicia? niekto tu zavesil odkaz na Photobucket s kolekciou dotycneho "upravcu" konkretne zrejme teda ide o "Harolda yobokies" a nasiel som tam niekolko vskutku zaujimavych a originalnych uprav... ako to vlastne cele funguje? je potrebne kupit hodinky a tie si potom nechat upravit, alebo existuje moznost vybrat si napr. konkretny, uz hotovy model ktory ma na svojom profile na Photobuckete? a na zaver dolezita drobnost... kolko takato uprava-kupa stoji? na uvod snad trochu viac otazok, no vopred dakujem trpezlivej persone ktora sa podujme mi na ne odpovedat... vdaka za ochotu a ustretovost... s pozdravom a prianim pekneho dna "Exaybachay"
Leviathan Odesláno 5. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2011 (upraveno) Blahozelam. moc pekne. Mam tiez jeden mod od Harolda. Mozem doprucit. Sikovny chlapik a super komunikacia. Ten Oyster tah ma srobovane clanky? inak aktualne uvazujem nad niecim ...potapky, super compressor case...len zatial som nenasiel vhodne telo. Nic od Seika ma zatial neoslovilo. Upraveno 5. ledna 2011 uživatelem Leviathan
xoslic Odesláno 5. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2011 V 5. 1. 2011 v 17:27, 'Exaybachay' napsal: zdravim vsetkych nadsencov jemnej mechaniky... hoci toto forum navstevujem uz dlhsiu dobu, zaregistroval som sa len nedavno, takze som tu uplne novy... no dnes tuto vymozenost vyuzijem... rad by som sa opytal par otazok... vsimol som si ze existuje moznost upravy hodiniek (momentalne mam na mysli zn.Seiko), dokonca tu pisete o ludoch ktori sa takymito upravami zaoberaju... spominate tu osobu menom "Harold" resp. "yobokies"... domnievam sa spravne ze ide o jednu a tu istu osobu? rad by som vedel ci je tento clovek clenom fora a ci existuje nejaka moznost nakontaktovat sa nanho za ucelom objednavky konkretnej upravy hodiniek? alebo je ten sikovny majster zo zahranicia? niekto tu zavesil odkaz na Photobucket s kolekciou dotycneho "upravcu" konkretne zrejme teda ide o "Harolda yobokies" a nasiel som tam niekolko vskutku zaujimavych a originalnych uprav... ako to vlastne cele funguje? je potrebne kupit hodinky a tie si potom nechat upravit, alebo existuje moznost vybrat si napr. konkretny, uz hotovy model ktory ma na svojom profile na Photobuckete? a na zaver dolezita drobnost... kolko takato uprava-kupa stoji? na uvod snad trochu viac otazok, no vopred dakujem trpezlivej persone ktora sa podujme mi na ne odpovedat... vdaka za ochotu a ustretovost... s pozdravom a prianim pekneho dna "Exaybachay" citaj toto: Thanks all for the kind words regarding my work/products. My email is indeed: yobokies@yahoo.com.hk I don't have any web site and don't want to set one up (up to this moment) for a reason. Those who know me well do know the reason why. If you have any question regarding my work or products, please do send me an email or a pm and I'll reply in no time! Best, Harold PS - velmi pekne customky od Seika. Decentne, elegantne a malo vulgarne, +++
Leviathan Odesláno 5. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2011 Asi zmenil nazor:-) Ale ten mail je platny http://www.yobokies.com/
Návštěvník Exaybachay Odesláno 5. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2011 vdaka za odpoved Xoslic :-) aj ked, pokial to spravne chapem, tadialto zrejme cesta nevedie :-) takze Leviathan to v podstate vystihol :-) ano, trochu som "pozmenil" svoj nazor... tak ci onak, Mr.Harold je sikovny "upravca" casostrojov... nuz, ale ved su aj ine znacky ako Seiko, no nie? :-) a nemusime mat hned vsetci upravovane kusovky :-) :-) clovek by mal byt aspon trochu skromny :-) tak pekny vecer pani, tesilo ma prvykrat si tu vymenit par viet... E.
kexx Odesláno 5. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2011 Hezké :-) Že bych si taky nechal spíchnout nějaký originál?
Martz Odesláno 6. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2011 Mně se to líbí, taky bych je nosil Pěkná práce.
ggrand Odesláno 15. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2011 Těžko říct, o jaké označení jde, jde to překopané SNK809 od Yobokies(on sám je označuje jako military). Průměr 36,5mm, 30m WR, calibr 7s26, prosklené dýnko, s tahem 102g. Takže malé hodinky, které vodu nerady, ale na můj obvod 16,5cm padnou jako ulité. Úpravy spočívají ve výměně ciferníku s datumem na pozici 4,5hodiny(den neukazují), ten původní se mi ani trošku nelíbil; dále ve výměně ručiček-speciálně jsem chtěl tyto ohraničené, nelíbí se mi ty, co nabízí ve stejném tvaru, ale jsou 1 barevné až po okraj. K tomu všemu jsem si ještě řekl o tah+nylonový řemínek. Celé to vyšlo na 158dolarů,což je 100% nárust oproti původním s nylonem.Hodinky mají z venku matnou šedou barvu,která se mi děsně líbí. Stejný povrch má i tah, který je jinak fujtajbl hnus plechový(pro mě peklo nasazovat na hodinky).Ve spod jsou hodinky leštěné. Tah je pocitově děsně laciný,jsem zhýčkaný z Monster. Díky tahu jsou hodinky asi tak o 50% pěknější, než jsem čekal, takže peněz navrch za tah nelituju. Až se sám divím, jak jsem s hodinkama co se týče vzhledu a pocitu z nich spokojený.Jsou lehounké, přehledné a rád se občas kuknu do strojovny. Kvalita luminiscence na ručkách je srovnatelná s monstrama,ale ciferník je o dost slabší,ale i tak není problém přečíst čas ve tmě.
Návštěvník Tada Odesláno 18. února 2011 Nahlásit Odesláno 18. února 2011 ggrand: Kde se dají takováhle sejka sehnat? Marně hledám
chlumak Odesláno 18. února 2011 Nahlásit Odesláno 18. února 2011 Gratuluju, nádhera, čistota, ty vteřiny jsou pěkný
Dantechno Odesláno 18. února 2011 Nahlásit Odesláno 18. února 2011 V 18. 2. 2011 v 17:45, 'Tada' napsal: ggrand: Kde se dají takováhle sejka sehnat? Marně hledám TADYTADO
Návštěvník Tada Odesláno 19. února 2011 Nahlásit Odesláno 19. února 2011 Dantecho: Díky. Paráda. Hned si tak patery koupím
Onisau Odesláno 19. února 2011 Nahlásit Odesláno 19. února 2011 Fakt pěkný !!! To se líbí i mě a díky absenci nápisu SEIKO bych toklidně nosil
ggrand Odesláno 19. února 2011 Nahlásit Odesláno 19. února 2011 Přesně z toho odkazu jsem to řešil, potom přes několik mailů.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se