niko Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Odesláno 21. března 2010 Tímto bych chtěl oslovit zdejší majitele hodinek. Nějak mě to focení hodinek chytlo, ale bohužel dochazejí hodinky Pokud by chtěl nějaky hrdý majitel nafotit své skvosty, rád se toho ujmu. Tato nabídka je spíš pro okolí Karviná - Ostrava - Havířov apod. Pochybuji, že by se někomu chtělo posílat hodinky poštou. Když se domluvíme, hodinky mi stačí zapujčit max na 1-2 hodiny. V případě velkých obav majitele o ně, se může účastnit i focení Jde do toho někdo? Můžete i SZ
Návštěvník Kamil Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Odesláno 21. března 2010 Nevím jak ostatní, ale já do budoucna nikomu, kdo si na fotky zveřejněné tady mezi námi na Chronomagu dává nějaký copyright, hodinky nikdy půjčovat nebudu.
niko Odesláno 21. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 21. března 2010 Nevím jak ostatní, ale já do budoucna nikomu, kdo si na fotky zveřejněné tady mezi námi na Chronomagu dává nějaký copyright, hodinky nikdy půjčovat nebudu. Jasne v pohodě Můžu se jen zeptat proč, docela by mě to zajimalo.
niko Odesláno 21. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 21. března 2010 Jinak, mě o to nejde, aby na přímo na fotografii byl copyright, klidně tam může být jméno a nebo nic Dávám to tam, aby bylo jasné, že jsem to fotil já.
Návštěvník Kamil Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Odesláno 21. března 2010 Můžu se jen zeptat proč... Už jsi tu dost dlouho, takže jsi určitě zaregistroval, co se dělo kolem kibiho a jeho fotek. Už si nepamatuju, jestli s tím začal on nebo někdo jiný, ale něco takového se předtím u fotek zde zveřejněných nikdy nedělo. Když chtěl někdo použít cizí fotku, většinou se slušně zeptal (nebo také ne ) a tím to bylo vyřízené. Já ještě pořád považuji fórum za "klub gentlemenů" a dělat si tady mezi námi nějaké ochrany, copyrighty, podpisy, rámečky, atd. mi nepřijde košer. A když někdo použije mou fotku bez zeptání, nic se neděje, naopak budu rád, že se líbí. Tak nějak mi to připadá podobné, jako bych si doma v rodině podepisoval rohlíky nebo bychom měli každý vlastní hajzlpapír. Je to samozřejmě můj osobní názor a nikomu nezazlívám, pokud to má nastavené jinak. Jen ty hodinky mu půjčovat nikdy a ze zásady nebudu...
Návštěvník SukHoi Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Odesláno 21. března 2010 ... nezacal jsem s tim ja, zacal s tim YPO... YPO začal s čím ? .......... rozviń tu myšlenku víc
Návštěvník Kamil Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Odesláno 21. března 2010 ... a svoje fotky na pozadani rad poskytuju... jen o tom moc nemluvim... Jen nekecej! Právě tvou fotku mých hodinek jsem jednou použil při vlastním prodeji. A protože jsem z ní ořezal ten hnusný rámeček a nějaké logo, hned jsi se přes SZ čertil, tak jsem je tenkrát radši smazal všechny. To je přesně to, co se mi nelíbílo. Proto jsem si z počítače taky smazal VŠECHNY tvé fotky mých hodinek, abych je náhodou někdy někde nepoužil. Ale nebudu to zbytečně pitvat, tyhle diskuse už máme za sebou, doufám. Ale třeba Cybera jsem v životě nezažil, aby si na fotky na Chronomagu dával nějaká céčka, asi by mu to bylo trapné.
niko Odesláno 21. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 21. března 2010 Všimnul jsem si toho... Jak říkám, všechno je na domluvě Pokud by někdo měl zájem zapůjčit mi své hodinky k focení, budu rád. Samozřejmě, že jejich majitel se může učastnit focení...dáme kafe pokecáme, nafotíme. Pokud se nedomluvíme jinak, majitel hodinek mi dává souhlas k použití fotografií jako autorovi k prezentaci bez komerčního využití (tzn. že nemůžu použít fotografii, abych ji prodal apod. Já jakožto, autor díla dávám pořízene fotografie majiteli na CD. Může si je použivat, tisknout atd. Zase nesměji být využity ke komerčním účelů. Tohle se netýká samozřejmě třeba prodeje hodinek Myslím, že na tom nic není a je to v pořádku. To jestli je na fotografii copyright nebo neni, je v podstatě jedno. Nabídku jsem udělal, protože se chci naučit fotit hodinky a kdo bude ochoten nějaké zapujčit a domluvíme se na focení, získá prostě fotky. Jde mi o oboustrannou spokojenost Taky to tady vnímám jako forum gentlemanu.
Návštěvník Kamil Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Odesláno 21. března 2010 .... To jestli je na fotografii copyright nebo neni, je v podstatě jedno....Tak proč to tam dáváš? Pokud se nedomluvíme jinak, majitel hodinek mi dává souhlas k použití fotografií jako autorovi k prezentaci bez komerčního využití (tzn. že nemůžu použít fotografii, abych ji prodal apod. Já jakožto, autor díla dávám pořízene fotografie majiteli na CD. Může si je použivat, tisknout atd. Zase nesměji být využity ke komerčním účelů. Tohle se netýká samozřejmě třeba prodeje hodinek To je zajímavé. Spadá pod komerční využití třeba publikovaný článek o hodinkách někde na internetu nebo v tištěném médiu? Pokud ano a píšu článek zadarmo (jako doposud vždy), ty bys chtěl za fotky nějaké peníze?
niko Odesláno 21. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 21. března 2010 (upraveno) Tak proč to tam dáváš? To je zajímavé. Spadá pod komerční využití třeba publikovaný článek o hodinkách někde na internetu nebo v tištěném médiu? Pokud ano a píšu článek zadarmo (jako doposud vždy), ty bys chtěl za fotky nějaké peníze? Protože jsem koukal na galerie a na hodně fotkách to tam bylo, dal jsem to tam taky v domění, že to tak je. Nemusím to tam a nebudu to tam dávat. Ne, děkuji V takovém případě, je slušnost se zaptat, že bys chtěl použít fotografii...si myslím. A pokud možno, pod fotku napsat autora jak se to všude dělá. Já myslel tím komerčním využitím prodej samotne fotografie k reklamě atd. Mluvím samozřejmě všeobecne. Upraveno 21. března 2010 uživatelem niko
Návštěvník SukHoi Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Odesláno 21. března 2010 myslim cervene logo uprostred fotky... jen to umisteni a napadnost mi pripadalo moc... to je fajn - do mých log ti zhola nic není a nezatahuj mě do diskuze o něčem jiném - pokud to správně chápu tak Kamil na kterého jsi regoval hovoří primárně o divadelním představení které pojednává o autorských právech versus tvá osoba = s tím nemám nic společného, tak mě laskavě vynech
Návštěvník Kamil Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Odesláno 21. března 2010 Hele Šuhaji - ten útočný tón jsi mohl vynechat, doufám že kibi bude mít tolik rozumu, aby dále nereagoval. Ať s tím začal kdo chtěl, nelíbí se mi to. Myslím u fotek zveřejňovaných tady. Rozhodně je dobře, že jsme si to s nikem vyjasnili a kdyby nebyl tak daleko, klidně mu nějaké půjčím, pokud platí následující:Nemusím to tam a nebudu to tam dávat.
Harry Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Odesláno 21. března 2010 Podpis na fotky (a na hodinkové obrázky už je teď dávám taky, prostě už na všechny...) jsem začal dávat až nedávno, po jistém incidentu. Jeden internetový borec okopíroval některé fotky a vydával je za vlastní, stejně tak jako článek co jsem psal před lety. Dokonce vydával za vlastní i fotky, na kterých byla moje maličkost - a to už mi teda přetekl kyblík... Dnes už je to stažené, ale zhnusení nad počínáním některých lidí na internetu mi zůstane asi dlouho... Co se týká focení "pro někoho" - pokud je to pro zábavu a koníček, je podle mého logické a přirozené dát majiteli hodinek originály a pokuj je nebude vydávat za své, prodávat je, nebo dávat do soutěží a podobně - tak ať si s nima dělá co chce... Ale k tématu - svoje hodinky bych asi nedával nikomu k nafocení, byť vím že by z toho byly lepší obrázky než si udělám sám... Ale za ty obštrukce tady, to mi teda fakt nestojí...
Návštěvník SukHoi Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Odesláno 21. března 2010 Hele Šuhaji - ten útočný tón jsi mohl vynechat, doufám že kibi bude mít tolik rozumu, aby dále nereagoval. Ať s tím začal kdo chtěl, nelíbí se mi to. Myslím u fotek zveřejňovaných tady. Rozhodně je dobře, že jsme si to s nikem vyjasnili a kdyby nebyl tak daleko, klidně mu nějaké půjčím, pokud platí následující: to je bezva v celém kontextu tedy vypadám jako debil, který si dával na fotky loga a dělal s nima cavyky = super to se ti povedlo
Návštěvník Kamil Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Odesláno 21. března 2010 ... ale zhnusení nad počínáním některých lidí na internetu mi zůstane asi dlouho....No vidíš a to si lidi dokonce stahují muziku nebo filmy. to je bezva v celém kontextu tedy vypadám jako debil, který si dával na fotky loga a dělal s nima cavyky = super to se ti povedloAle tak jsem to přece nemyslel.
niko Odesláno 21. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 21. března 2010 Kamile: platí to tak jak jsem to napsal i do SZ. Je mi líto, že se tahle diskuze ubrala trošku jiným směrem než jsem chtěl. Má nabídka stále platí. Momentálně mi pujčil MarcelG svoje nové hodinky na nafocení tak jdu na to Snad se mi to podaří, je to trošku oříšek...brzy uvidíte. A k těm copyrightum. To, že jsem si ho daval na fotky stejně není žádná ochrana proti zneužití, to by musel byt přes celé hodinky a to by byl uplný hnus. Vždycky byl v místě ve kterém se dá lehce odstranit, takže žádná zábrana. Když to vezmu všeobecně....autorské práva má vždy autor, nebo autoři díla, pokud není uvedeno jinak a práva nejsou předány atd, je jedno jestli tam je copyright nebo není. Jste tady gentlemani, tak se přece domluvíme.
Baker Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Odesláno 21. března 2010 Prijed ve stredu na sraz, urcite se domluvime.
niko Odesláno 21. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 21. března 2010 Prijed ve stredu na sraz, urcite se domluvime. Pokud to bylo pro mě Díky za pozvaní, rád bych přijel, ale uvidím jestli to zvladnu časově. Snad jo.
Baker Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Odesláno 21. března 2010 Pokud to bylo pro mě Díky za pozvaní, rád bych přijel, ale uvidím jestli to zvladnu časově. Snad jo. Ano na Tebe, zkus to, budeme tam dlouho.
Návštěvník Kamil Odesláno 21. března 2010 Nahlásit Odesláno 21. března 2010 Ano na Tebe, zkus to, budeme tam dlouho. Nezapomeňte si dát tatarák.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se