Přejít na obsah

vostok mriya

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

Návštěvník milosklikar
Odesláno

Tak jsem si pořídil nové Mriye, mám číslo 940, takže bude možná brzy konec limitované série (alespoň u nás). Jelikož na ruském webu mají Mriye i s kovovým tahem, žádal jsem je i po místním dovozci. Žel bohu, odpověď zněla, kovový tah k Mriyím neexistuje. Tak jsem si musel pomoci neznačkovým, ale jsem i tak moc spokojen. Je to kus železa na ruce.

Návštěvník milosklikar
Odesláno

tah byl dost drahý, i když není značkový, je dost masivní. Dají se sehnat i obyčejné kolem dvou set korun ale tyto hodinky bych jím degradoval. Tento stál 1000,-

Návštěvník milosklikar
Odesláno

v Kolíně, hodinářství Hora, mají ještě jeden, ale má větší články

Odesláno

Mám stejné, číslo 252/999. Ale pokud jsou na plno natáhlé, tak v nich při určitých pohybech a při ručním nátahu celkem dost křupe. Nedělám si z toho velkou hlavu, protože vím, že skřípe většina vostoků. Zajímalo by mě, zda-li to dělají i tvoje Mriye?

Odesláno
Ten 24hodinový čas (v té výseči) je pevně synchronizovaný s velkou ručkou nebo je možné si tam nastavit nějaký offset? A jak se to dělá?

Synchronizuje se napevno.

Škoda, pak to tak trošku ztrácí smysl. Dík.

Odesláno
Smysl to ma jako ukazatel je - li odpoledne ci dopoledne

Samozřejmě. Já jsem to na minulých hodinkách měl a za sedm let se mi nějak nestalo, že bych se neorientoval, je-li odpoledne nebo dopoledne. A to jsem chlastal dost :)

Jako zobrazení jiné časové zóny bych to ale využil.

Odesláno

Pěkná je scéna z filmu THE SALTON SEA, kdy jsou pikaři po tahu, nemajíce pojem o čase, nemile zaskočeni denním sluncem. A mohli by tomu předejít, kdyby měli VOSTOKY s touto "komplikací". :-)

Návštěvník Kamil
Odesláno
Dobrá, tak já tedy budu první kdo se přizná ;) Ten pojem neznám a prosím vysvětlit. Dík!

piko, péčko, peří, psaníčko, perník, pervitin

Ještě mám jeden vtip:

Jsou spolu hulič, tripař a pikař na jedné cele a přemýšlejí, jak by zdrhli.

Tripař říká:"Dáme trip, prorazíme hlavou zeď a utečem."

Pikař říká:"Sjedem lajnu a budem rychle utíkat, tak jim zdrhnem:"

Hulič říká:"Zahulíme a uvidíme."

Odesláno

Jejda, prožil jsem léta šedesátá, sedmdesáta i osmdesátá. Osobně jsem znal pražského populárního homosexuálního vařiče této dobroty. Ale takhle jsme tomu neříkali. Vidím, že nestárneš a jsi in ;) Dík za vysvětlení! Za mě se ještě vykrádaly lékárny kvůli "téčku" :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...