Přejít na obsah

IWC Ingenieur

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 112
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Zajímá mi, jak dlouho bude trvat, než se začneš poohlížet po dalším modelu... Normálně jsi mi dal brouka do hlavy s těma ingenieurama :unsure:

Samozřejmě nemůžu vědět, za jak dlouho to ze mě vyprchá, ale tyhle ingenieury byly můj sen od roku asi 2005, co se tahle nová řada dělá, a nyní mám ten pocit, jako že jsem na vrcholu. Po Omegách P.O. se tenhle pocit nedostavil ( a po jiných taky ne).

Jinak značka IWC je moje srdcová záležitost už asi 12 let, sbírám kapesní a jiné hodinky téhle značky, prospekty, katalogy a pod.

Jo a asi by už taky hrozilo, že se se mnou žena rozvede, zase ji nemůžu tak dráždit. :sad01_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pardon, právě jsem koukal na net, pravda. Oslovila mi ta limitka pro Zidana, proto mi to zmátlo. V podstatě jsme kolegové ve zbrani, jen každý od jiné značky, já sáhnul po Milgaussech :)

Edit: fantastické opravdu jsou :smile_anim:

Ty Milgaussy jsou taky parádní, taky jsem je obhlížel, mám rád robustní a odolné hodinky, ale nakonec jsem si uvědomil, že chci IWC.

Odkaz ke komentáři

Ty Milgaussy jsou taky parádní, taky jsem je obhlížel, mám rád robustní a odolné hodinky, ale nakonec jsem si uvědomil, že chci IWC.

Milgaussy jsou nádhera, já po nich koukal rok, tak jsem si je objednal a nelituji. IWC je pecka, měl jsem fliegerchrona, opravdu hodně mi táhne BP, ale je mi zatím líto těch peněz, ve hře jsou pochopitelně sedmidenní portugaly, ale ještě uvidím. Ingenieur mi nikdy moc nezaujal, až poslední dobou. Ale oprpoti milgaussům je o dost robusnější, co vidím jako velkou výhodu ingenieurů a nevýhodu milgaussů je datum...

Když jsi zkoušel další IWC, jaký z modelů ti ještě sednul?

Odkaz ke komentáři

Gratuluji ke krasným hodinkám! Patří k mým obdivovaným již hodně dlouho. Líbili se mi i předešlé generace...např. cifernik jako milimetrový papír, či luneta, která byla u minulého modelu šroubovací a tak otvory zůstaly v nahodilé pozici (nekorespondovaly po datažení s ciferníkem). Možná ne až tak estetické, ale u IWC Ingenieur to nejen toleruji, ale oceňuji. Jednoduše ty pravé hodinky pro inženýrý - techniky!

Odkaz ke komentáři

IWC je dle mého názoru jednoznačný TOP! Ať si všechny pyramidy značek říkají co chtějí, ať je středa , nebo patek, IWC je pro mně No.1 .. Provedení jejich modelů je bezchybné, modelová řada dostatečně pestrá, ale přitom mají jednoznačný rukopis... a Inženýry? No prostě paráda v kategorii "technicistní design" ... Gratuluji a ještě jednou gratuluji :)

Upraveno uživatelem Onion
Odkaz ke komentáři

Já jsem fakt zmagořil už je honím u prodejců na netu... IWCmannovi prý hrozil rozvod, já jsem svobodný, tak co mi brání? Zajedu si je někam do Prahy vyzkoušet (nejspíš Dušák), ať mam jasno, po čem pást. Ale mám jako vždy, když se chystám něco pořídit šílený chrono guláš, je až neuvěřitelné nad čím vším přemýšlím :suicide_anim:

Odkaz ke komentáři

Milgaussy jsou nádhera, já po nich koukal rok, tak jsem si je objednal a nelituji. IWC je pecka, měl jsem fliegerchrona, opravdu hodně mi táhne BP, ale je mi zatím líto těch peněz, ve hře jsou pochopitelně sedmidenní portugaly, ale ještě uvidím. Ingenieur mi nikdy moc nezaujal, až poslední dobou. Ale oprpoti milgaussům je o dost robusnější, co vidím jako velkou výhodu ingenieurů a nevýhodu milgaussů je datum...

Když jsi zkoušel další IWC, jaký z modelů ti ještě sednul?

Líbily se mi asi všechny, ale přesvědčením tíhnu spíše k technickým hodinkám. Měl jsem vyhlídnuté nějaké letecké (preferoval jsem spíše Mark XV než XVI, u těch se mi nepozdává absence čísel na 6 a 9) a nebo Big pilot, to je paráda. Ale na inženýrech se mi líbí větší vodotěsnost a antimagnetičnost i když je asi nikdy skutečně nevyužiji. Navíc inženýry oproti Markům mají manufakturní strojek, nemusím ho vidět, stačí když vím, že tam je.

Odkaz ke komentáři

Gratuluji ke krasným hodinkám! Patří k mým obdivovaným již hodně dlouho. Líbili se mi i předešlé generace...např. cifernik jako milimetrový papír, či luneta, která byla u minulého modelu šroubovací a tak otvory zůstaly v nahodilé pozici (nekorespondovaly po datažení s ciferníkem). Možná ne až tak estetické, ale u IWC Ingenieur to nejen toleruji, ale oceňuji. Jednoduše ty pravé hodinky pro inženýrý - techniky!

Myslím, že luneta je na inženýrech šroubovací i teď, pouzdro je rozhodně z více kusů, i luneta je extra, tak jako výčnělky u korunky, ty jsou taky nějak přidělané. Rozhodně nemají pouzdro lisované z jednoho kusu. Konzultoval jsem to i s prodejcem, pod lupou je to vidět, že s pouzdrem si v Šaffu opravdu hodně pohráli.

Odkaz ke komentáři

Líbily se mi asi všechny, ale přesvědčením tíhnu spíše k technickým hodinkám. Měl jsem vyhlídnuté nějaké letecké (preferoval jsem spíše Mark XV než XVI, u těch se mi nepozdává absence čísel na 6 a 9) a nebo Big pilot, to je paráda. Ale na inženýrech se mi líbí větší vodotěsnost a antimagnetičnost i když je asi nikdy skutečně nevyužiji. Navíc inženýry oproti Markům mají manufakturní strojek, nemusím ho vidět, stačí když vím, že tam je.

S tím souhlsím, in-house je pro mě také při výběru hodnek důležitý, nedávno jsem zde rozpoutal diskuzi, ze které vyplynulo, že ty ety jsou stejně natolik upravené, že jsou skoro in-house, ale pro mě je pellaton pellaton, vidět ten rotor, to je žrádlo :smile_anim: Pokud máš iPhone, stáhni si do něj tu IWC aplikaci ;)

Odkaz ke komentáři

Já jsem fakt zmagořil už je honím u prodejců na netu... IWCmannovi prý hrozil rozvod, já jsem svobodný, tak co mi brání? Zajedu si je někam do Prahy vyzkoušet (nejspíš Dušák), ať mam jasno, po čem pást. Ale mám jako vždy, když se chystám něco pořídit šílený chrono guláš, je až neuvěřitelné nad čím vším přemýšlím :suicide_anim:

Jak je vyzkoušíš, už je nebudeš chtít sundat, věř mi! :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

S tím souhlsím, in-house je pro mě také při výběru hodnek důležitý, nedávno jsem zde rozpoutal diskuzi, ze které vyplynulo, že ty ety jsou stejně natolik upravené, že jsou skoro in-house, ale pro mě je pellaton pellaton, vidět ten rotor, to je žrádlo :smile_anim: Pokud máš iPhone, stáhni si do něj tu IWC aplikaci ;)

Nemusím ho vidět, já nemám rád průhledná dýnka, ale stačí mi slyšet ten cvakot při pohybu rotoru, zkrátka Pellaton je Pellaton.

Odkaz ke komentáři

Já po inženýrec také už delší dobu koukám :) A jsou fakt parádní.... Ale IWC BP jsou lepší :)

Na Big pilotech je parádní ta sedmidenní rezerva chodu, navíc to, že se nesnaží jen předstírat, že jsou letecké. Je to totální letecká klasika a nedostižný vzor všech rádoby pilotek.

Odkaz ke komentáři

Na Big pilotech je parádní ta sedmidenní rezerva chodu, navíc to, že se nesnaží jen předstírat, že jsou letecké. Je to totální letecká klasika a nedostižný vzor všech rádoby pilotek.

Vím jedno, když si vezmu BP, budou to definitivky, větší leteckou klasiku na světě opravdu nekoupím :) Ale lákají mi ty Zidanovké Ingenieury...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...