Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 28. 7. 2010 v 10:35, neon napsal:

zataľ najkrajšie "inžiniery" ktoré som videl. tá keramická luneta je skvelá!

Jo, na tyhle jsem se koukal na Uhrenhandel.de, jsou fakt dobrý a mají je tam za super cenu (nebo měli, nevím, už jsem tam dlouho nebyl). Mě na nich ale odrazuje to prosklené dýnko, tím pádem odpadá antimagnetičnost a jiné nezbytné a u těchto hodinek obdivované vlastnosti. A i na zdejším fóru se diskutovala křehkost keramického materiálu, což mi u expedičních a prvoplánovitě odolných hodinek nepřijde jako nějak výhodné.

• Odpovědi 112
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po 4 týdnech...
Odesláno

Tak jsem si pro dočasné ukojení touhy po "něčem" dopřál na Inga origo kaučuk. A opět se dostavilo to známé nadšení z něčeho nového. Moc příjemný materiál, ten kaučuk. A líbí se mi, že můžu obtažení na ruce regulovat i za pochodu, což u kovového tahu, zkracovatelného pouze po celých článcích, nelze. Přikládám pár snímků současného stavu, můžete srovnat s tahem, co na nich byl. A předem prosím skalní vyznavače tahů, aby mě nechali ještě chvíli žít a neukamenovali mě. :guitar:

post-1842-003817400 1282836131.jpg

post-1842-089604800 1282836141.jpg

post-1842-059994500 1282836151.jpg

Odesláno
  V 26. 8. 2010 v 15:56, 'Hasňa' napsal:

IWC Inzenyr nema na tahu mikroregulaci?

Nemá, délka se dá měnit pouze vyjmutím či vložením celého článku, což se někde venku dá udělat těžko.
  • po 2 týdnech...
Odesláno

bol som ich skusat v sherone..absolutna nadhera...mal som na ruke tie plastiki v oranzovo modrom...uplny ulet nieco co ma chytilo za srdiecko len na denne nosenie nemusia k vsetkemu nejako velmi pasovat...tie co ma iwcman tam nemali ale mam velku potrebu ich vyskusat :wallbash: osobne mne na tieto fakt velke a masivne hodinky kovovy tah nepasuje...s tym kaucukom su dokonale vyvazene a o dost lahsie...iwcman ake mas ty skusenosti stymto remenom?ja mam neriesitelnu dilemu ci ingenieur alebo aquatimer chrono v oranzovomodrom na kove ktore sedia na ruke ako uliate ale zase len 7750 modifikovana :sad01_anim: co vy na to po ktorych siahnut radsej lebo ja sam fakt netusim :suicide_anim:

Odesláno

Kaučuk jsem vyměnil na zkoušku, zajímalo mě, jak se hodinky na tomto materiálu nosí. Je to můj první kaučuk, jsem z něho celkem nadšený, ale tah nezavrhuji, určitě se k němu zase vrátím. Doporučuji držet se zde již několikráte citované rady, kupovat hodinky na tahu a časem raději dokoupit kaučuk než obráceně. Nevím přesně, kolik stojí tah na Ingy, ale vzhledem k tomu, co stál kaučuk, to bude asi dost síla. Takže tah na těchto hodinkách nezavrhuji, i když jsou s ním hoďky těžší, sedí na ruce naprosto perfektně a příjemně se nosí. Navíc je ten tah famózně dopasovaný k pouzdru hodinek. S tím kaučukem mám zase pocitově dvoje hodinky, navíc můžu s ním regulovat obepnutí zápěstí, což u kovového tahu se dá jen po celých článcích a ne vždy to ideálně vyhovuje - buď moc volné nebo moc přitáhlé. Ty Inženýry jsou i proti Aquatimerům pořádný špalek železa, doporučuji výběr pořádně zvážit. Se strojkem v Aquatimerech chrono bych problém neměl, i když je to modifikovaná ETA, přeci jen je to IWC, strojky si kompletují a zušlechťují sami a některé díly do strojku i sami vyrábějí takže v pohodě. Ale samozřejmě Pellaton to není a manufaktura je manufaktura. Zase ale na druhou stranu díky modifikované Etě jsou Aquatimery téměř o polovinu levnější než např. Yachtcluby s manufakturním chronografem. Pokud ti sedí na ruce Aquatimery perfektně,(a to věřím,že sedí, také jsem je zkoušel), pak do nich klidně jdi, chybu určitě neuděláš a pořád to budou IWCéčka. Já osobně preferuji hodinky jednoduché, jako jedinou smysluplnou komplikaci pro sebe vidím jen datum, po stopkách jsem nikdy netoužil. Takže mou příští akvizicí budou možná Aquatimery 2000 nebo něco leteckého, uvidíme, teď tomu dám nějaký čas.

Doufám, že to dává nějaký smysl, přeci jen je značně pokročilá doba.

Odesláno

Iwcman vo vsetkom s tebou suhlasim aj ja na hodinkach nepotrebujem stopky...na svojich terajsich som to vyuzil asi tak dva krat a k tomu ked sa hybe velka sekundovka na automatoch je to velka lahado pre oko:Dproblem je len s tym ze na celoocelove by som musel este dosetrit a to riadny kus a na tom kaucuku mi sedia perfektne aj ked je pravda ze na oceli som ich este na zivo nevidel...viem ze ocel na aquatimeri stoji 1320eur...co dodat ta suma je skutocne nehorazna a predpokladam ze na ingenieur to bude este viac...sam neviem ci cakat a nieco odlozit alebo ist do tych na kaucuku a mat radost cim skor :happybday:

Odesláno
  V 17. 9. 2010 v 0:42, 'yegor' napsal:

Iwcman vo vsetkom s tebou suhlasim aj ja na hodinkach nepotrebujem stopky...na svojich terajsich som to vyuzil asi tak dva krat a k tomu ked sa hybe velka sekundovka na automatoch je to velka lahado pre oko:Dproblem je len s tym ze na celoocelove by som musel este dosetrit a to riadny kus a na tom kaucuku mi sedia perfektne aj ked je pravda ze na oceli som ich este na zivo nevidel...viem ze ocel na aquatimeri stoji 1320eur...co dodat ta suma je skutocne nehorazna a predpokladam ze na ingenieur to bude este viac...sam neviem ci cakat a nieco odlozit alebo ist do tych na kaucuku a mat radost cim skor :happybday:

A to máš teď na mysli Aquatimery nebo Ingy? I když je to vlastně jedno, to konečné rozhodnutí, jestli tah nebo levnější kaučuk si stejně budeš muset rozlousknout sám. :suicide_anim: Teď jsou jedny AT2000 v prodejním vlákně, nové za velmi dobrý peníz, být tebou a chtít teď hned Aquatimery, tak po nich skočím a nad ničím dál nepřemýšlím. :smile_anim:
Odesláno
  V 26. 8. 2010 v 15:22, 'IWCmann' napsal:

Tak jsem si pro dočasné ukojení touhy po "něčem" dopřál na Inga origo kaučuk. A opět se dostavilo to známé nadšení z něčeho nového. Moc příjemný materiál, ten kaučuk. A líbí se mi, že můžu obtažení na ruce regulovat i za pochodu, což u kovového tahu, zkracovatelného pouze po celých článcích, nelze. Přikládám pár snímků současného stavu, můžete srovnat s tahem, co na nich byl. A předem prosím skalní vyznavače tahů, aby mě nechali ještě chvíli žít a neukamenovali mě. :guitar:

zajimavé hodinky, působí na mě až futuristicky...rozhodně jim černá sluší, btw. já mám na všech kaučuk nebo kůži...Tah se mi nikdy nezamlouval, z mojí strany kamenovaní určitě nehrozí :D
Odesláno
  V 17. 9. 2010 v 5:33, 'IWCmann' napsal:

A to máš teď na mysli Aquatimery nebo Ingy? I když je to vlastně jedno, to konečné rozhodnutí, jestli tah nebo levnější kaučuk si stejně budeš muset rozlousknout sám. :suicide_anim: Teď jsou jedny AT2000 v prodejním vlákně, nové za velmi dobrý peníz, být tebou a chtít teď hned Aquatimery, tak po nich skočím a nad ničím dál nepřemýšlím. :smile_anim:

myslel som ocel na aquatimery za tych 1320 eur...na ingy to bude mozno este viac :crying_anim02: bol som pozriet v sherone tie aquatimery 2000 ale pridu mi uz prilis jednoduche..takze to uz ostava len medzi aquatimer chrono alebo ingy na kaucuku..to bude zase rozhodovanie :suicide_anim:
Odesláno

Já jsem pochopil, že ta cena, kterou udáváš je za tah, měl jsem na mysli potom to rozhodování mezi hodinkama. Když ale píšeš, že stopky nemusíš, nevím, proč si furt dáváš do užšího výběru ty chrona? AT 2000 mi teda jako úplně obyčejné hodinky nepříjdou, vlezou se ti v pohodě do cenového limitu a ještě zbyde, i když je budeš mít na tahu. Já bych je ještě zvážil, být tebou. Ale jinak ve finále je to na tobě. Možná by to chtělo dát tomu ještě chvíli času, uvidíš, třeba vypluje na povrch ještě nějaký další favorit. :smile_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...