Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím a děkuji s identifikací PRIM.

Omlouvám se možná za hloupé dotazy. Po pár dnech hledání jsem našel poze to že se zřejmě jedná o kal.66, jinak nic.

Dotaz zní: co je to za model,kolik by stála oprava a př. repase (sklíčko,rozleštění škrábanců nebo výměna pouzdra,ručičky, ciferník atd.)

Má to vůbec smysl. Jsou to hodinky po dědovi cca 30 let staré.

Všem děkuji za připomínky.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

[quote name='Slaco'

Zdravím a děkuji s identifikací PRIM.

Omlouvám se možná za hloupé dotazy. Po pár dnech hledání jsem našel poze to že se zřejmě jedná o kal.66, jinak nic.

Dotaz zní: co je to za model,kolik by stála oprava a př. repase (sklíčko,rozleštění škrábanců nebo výměna pouzdra,ručičky, ciferník atd.)

Má to vůbec smysl. Jsou to hodinky po dědovi cca 30 let staré.

Všem děkuji za připomínky.

Nezdají se být v nějak špatném stavu,sklíčko se dá přeleštit(postup najdeš na chronomagu),pouzdro vypadá dobře a nevím proč měnit ručičky a ciferník.Pokud nejsou funkční,oprava u hodináře v řádu pár stokorun.

Odesláno (upraveno)

Díky,zkusím to rozleštit dle rad na foru a pak navštíví hodináře.

Nevíte někdo co je to za model!!!! Rád bych jim pořídil origo řemen.

Díky

Upraveno uživatelem Slaco
Odesláno
Díky,zkusím to rozleštit dle rad na foru a pak navštíví hodináře.

Nevíte někdo co je to za model!!!! Rád bych jim pořídil origo řemen.

Díky

SZ

• po 4 týdnech...
Odesláno
Tak jsem si trochu pohrál s leštěním dle rad na foru a byl jsem překvapen výsledkem. Našel jsem i řemen "snad byl z těchto hodinek".

Ještě potřebí navštívit hodináře aby se podíval na strojek.

No,gratuluju,vidím že jsi se vyhrál.Řemen se kdysi takový používal na primky,i když nevím jestli slovo řemen vystihuje podstatu věci.Počítám,že teď jsou funkční,možná by chtěly vyčistit,seřídit a promazat a potom v klidu nosit.

Odesláno
No,gratuluju,vidím že jsi se vyhrál.Řemen se kdysi takový používal na primky,i když nevím jestli slovo řemen vystihuje podstatu věci.Počítám,že teď jsou funkční,možná by chtěly vyčistit,seřídit a promazat a potom v klidu nosit.

Vyhrál jsem si se zubní pastou a flanelovým hadrem. Neskutečný rozdíl oproti původním nečistěným.Po vyleštění sklíčka hodně vynikla zelená barva ciferníku.

Hodinky bohužel nejdou. Natáhl jsem je ,ale stojí. Musí navštívit hodináře, aby na ně mrknul a když tam budou tak vyčistil.

Odesláno
Tak jsem si trochu pohrál s leštěním dle rad na foru a byl jsem překvapen výsledkem. Našel jsem i řemen "snad byl z těchto hodinek".

Ještě potřebí navštívit hodináře aby se podíval na strojek.

Kdyby někdo chtěl tenhle řemen, tak se mi válí v šuplíku. Je to ten původní komunistický, co zespoda vypadá jako filc. A je ještě docela použitelný(spíš na dokmpletování sbírkového kousku než na nošení, on po těch letech asi moc nevydrží) - zbyl mi z něčeho. Samozřejmě za něj nic nechci.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...