Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim.Zhruba 14dni vlastnim CASIO Edifice EF-128D-1AVEF viz. tyto: http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...mp;#entry409278 prispevky.

Hodinky (Quartz za 2k) jsou vyborne nicmene jsem jako kazdyx zacatecnik koupi trochu uspechal a unahlil se....ted jiz se vfratit nedaji ale libi se znamemu takze je ode mne za o 200kc nizsi cenu koupil.

Jelikoz jak jsem naznacil jsem si po mobilech (ktere me pomalu ale jiste pustily...a ze jsem jich mel vc. iPhone ktery je ted v supliku) nasel noveho "konicka" kteremu obetuji "par drobnych" chtel bych nejake poradne a kvalitni automaty bud chronograph nebo normal.

Moc se mi libily SEIKO Monstere ale nazivo mi ten otocny krouzek (jsem fakt amater takze nevim ani presny nazev) pripadal prilis robustni a moc mi hodinky do oka nepadly.

Abych to shrnul,automaty s chronografem nebo bez no a znacky spis levnejsi takze japonce SEIKO,CITIZEN a dalsi,doporucite neco takoveho????

Predem dekuji za vase postrehy a kdyz date odkaz sem na forum kde se o nich bude psat nebo e-shop ktery je ma skladem za solidni cenu budu vam vsem moc a moc vdecny. :smile_anim:

Odesláno

koukni treba na TYHLETY je to levne, nejakou orocnou lunetu maji taky cisla taky a i ty obdelnicky (obdelnikove indexy) vodotesnost 200m vypadaji robustne neco jako ty monstra jen jsou o neco uhlazenejsi. Komentare k nim jsou viz odkaz, a delaji se i v jinych barevnych provedenich.

Odesláno

Jak pise tyfo z rady Seiko 5 se daji vybrat taky pekne modely a je to uplne za hubicku. Strojek v nich je jednoduchej ale letami overenej a vzhledem k jednoduchosti takrka neznicitelelnej.

Odesláno (upraveno)
  tyfo napsal:
koukni treba na TYHLETY je to levne, nejakou orocnou lunetu maji taky cisla taky a i ty obdelnicky (obdelnikove indexy) vodotesnost 200m vypadaji robustne neco jako ty monstra jen jsou o neco uhlazenejsi. Komentare k nim jsou viz odkaz, a delaji se i v jinych barevnych provedenich.

Ty vypadaji skvele: http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=21705&hl= ale nevim k cemu ty dve korunky...

Upraveno uživatelem Martas06
Odesláno (upraveno)
  bicista napsal:
Jeste bych pripomel ze hodinky ORIENT, ty taky delaji levny osvedceny Automaty http://www.orient-watch.com/

Pro tvou info firma Seiko ma ve firme Orient svuj podil.

Jo o tom vim ze orient je dcerina firma seiko nebo jen prodejni znacka s levnejsimi modely ale radeji bych ciste seiko.

Hele co je pravdy na tom ze SEIKO jako jeden z mala vyrobcu si hodinky vyrabi/montuje doma v japonsku tudiz zadna cina/thajsko a taiwan???

Rikala mi to slecna v prodejne Planeo Quick time a o hodinkach celkem dost vi proste jim pomerne hovi...kecali jsme snad hodinu.

Odesláno (upraveno)
  Martas06 napsal:
Jo o tom vim ze orient je dcerina firma seiko nebo jen prodejni znacka s levnejsimi modely ale radeji bych ciste seiko.

Hele co je pravdy na tom ze SEIKO jako jeden z mala vyrobcu si hodinky vyrabi/montuje doma v japonsku tudiz zadna cina/thajsko a taiwan???

Rikala mi to slecna v prodejne Planeo Quick time a o hodinkach celkem dost vi proste jim pomerne hovi...kecali jsme snad hodinu.

Levnější Seika jsou montována i v Korei či Malajsii. Na kvalitu to vliv snad nemá.

Upraveno uživatelem Ruda
Odesláno
  Ruda napsal:
Levnější Seika jsou montována i v Korei či Malajsii. Na kvalitu to vliv snad nemá.

No verim ze si japonci kvalitu ohlidaji a jizni korea je v poho...neco na urovni TW.

Odesláno
  Martas06 napsal:

Martasi, Orient je stara hodinarska firma s tradici. zalozena v r. 1950, soucasti Seiko Corporation se stala v r. 2009. tedy zadna dcerina firma (alespon do lonska ne) a uz vubec ne prodejni brand seika. to jen na upresneni.

p.s. a na tom spojovani kapitalu neni nic divneho. staci se podivat, kdo vsechno je ve staji Swatch Group, ze? za me je Orient proste svebytna znacka.

Odesláno
  little_w napsal:
Martasi, Orient je stara hodinarska firma s tradici. zalozena v r. 1950, soucasti Seiko Corporation se stala v r. 2009. tedy zadna dcerina firma (alespon do lonska ne) a uz vubec ne prodejni brand seika. to jen na upresneni.

p.s. a na tom spojovani kapitalu neni nic divneho. staci se podivat, kdo vsechno je ve staji Swatch Group, ze? za me je Orient proste svebytna znacka.

Jo diky za objasneni.....nevim kde jsem to vzal

Odesláno
  little_w napsal:

Navíc vzhledem k japonským hospodářskýcm zvyklostem patří spojování do koncernů a vůbec prorůstání firem. Hodně záleží, zda to je koncern, jakási rodina, nebo dcera. Ale i tak je v Japonsku hezkým zvykem, že v některých "rodinách" jde i dcera proti matce a bere něco od konkurenční rodiny. Chci tím zkrátka říct, že to spojení nemusí fakticky znamenat skoro nic, pokud jde o další samostatnou výrobu hodinek.

A k té výrobě mimo Japonsko. To už bylo vysvětleno. Jen dodám, že (nejen) tady na fóru někdo psal o tom, že do jisté míry se hodinky z Japonska poznají podle písmena "J" v typovém označení. Ty mimojaponské pak mají prý písmeno "K". Toto obecné pravidlo ale u některých modelů prý vůbec neplatí a u některých omezeně. Většinově ale prý ano. Myslím ale, že to je celkem jedno, kde ty hodinky stroj zkompletoval. :)

Jde o tohle:

Product Code: SKX007K-P

Z toho prvního odkazu. Měly by tedy být montované mimo Japonsko.

Odesláno (upraveno)

Tak nevím abych nebyl OT,mám tedy casio Edifice viz. první příspěvek,beru je jako startovní začátečnické hodinky a nosím je převážně do práce.....jsou to lowendy a quartzky jak jsem psal.

Dneska možná pojedu okolo KOSCOMu v praze na poříčí a po pročítání diskuzí zde a článků na internetu je mi značka a hodinky SEIKO čím dál víc sympatičtější,doporučíte tedy nějaké pořádné mezi 5-6tisíc s daní????? Pokud dáte přímý odkaz na e-shop koscomu a fotky budu moc rád děkuji všem....e-shop projíždím ale je tam toho fakt hafo a chci v této třídě to nejlepší co lze sehnat a pokud možno skladem....nebráním se samozřejmě i jiným věhlasným značkám ale seiko se mi líbí asi nejvíce.

Abych jen upřesnil v ceně 5-6k bych chtěl SEIKO či CITIZEn prostě japonce,automaty s plynulým pohybem ručičky aut. natahováním pohybem ruky,slušnou přesností v rámci třídy,celé v oceli s ocelovým tahem plným nebo skládaným. plíškem a pokud to bude v této třídě reálné skleněným průjledem na strojek....to mě dostává do kolen.

Odesláno

Udělal bych EDIT ale již to nejde,co koukám na koscom.cz tak na e-shopu není nabídka SEIKO zrovna pestrá....http://www.hodinky-koscom.cz/Seiko za zvážení by stály tyhle: http://www.hodinky-koscom.cz/Seiko-SGEC17P1-I14399.html nebo chronografy tady: http://www.hodinky-koscom.cz/Seiko-SNA421P1-I14472.html poslal jsem mail zda mají na kamenné prodejně/skladem na poříčí lepší výběr snad ano...

Odesláno

Koukám že zatím bez reakce,držte mi palce jedu do KOSCOM.cz na poříčí....výběr/skladem tam mají hafo modelů tak snad pochodím dobře...pak se pochlubím novými automaty.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...