volfda Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2010 Jak jsem několikrát psal, plánuji jarní rozšiřování, či obměňování chronorodinky. V únoru jsem si pořídil první rolády, milgaussy. Zamiloval jsem si je, nosím je nyní asi nejčastěji. Protože mi Rolex oslovil více nežli jsem očekával, napadlo mi, že bych jim mohl poříádit kamaráda Nepochybně si zajdu vyzkoušet nový submariner, ale hooodně mi táhne datejust II. Jak jste si všichni nepochybně všimli, milgauss a datejustII. mají ledasco společné, jako tah a hodinovou a minutovou ručku. Vím, že DT je větší, má jinou lunetu a kyklopa, což je jediná nevýhoda milgaussů, to datum tam postrádám. Ale i tak mám pocit, že ty hodinky od sebe najsou tak daleko. Myslíte, že bych je dohromady unosil? Obávám se, že bych po pár měsících koukal který půjde z kola, a to se mi nechce... Ale tak říkal jsem si, že se optám na místní názory, abych se naladil na správnou notu Jinak ještě jeden dotaz, kdy bude někde k vidění v reálu nový submariner, nebo už dokonce v ČR je?
OldaA Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2010 Nove Sub budou v CR v cervnu-cervenci.
volfda Odesláno 14. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 14. dubna 2010 (upraveno) Já myslel, že půjdeš do těch IWC. Jinak ty submariner ti teda schvaluju. IWC jsou ve výběru, už jsem je byl omrknout, ty co má IWCmann jsou ze všech ing. nej. Ale mám vícero adeptů. Teď mi přepadnul rolexobundus, tak jen tak nahlas přemýšlím Nove Sub budou v CR v cervnu-cervenci. Díky, myslel jsem si to. To by mohly být alespoň slevy na ten současný ne? Líbí se mi, jediné, co mi nevyhovuje je tah, ten je na novém dle mých představ... BTW: už někde vyskočily ofiko ceny nvého subu v oceli? Upraveno 14. dubna 2010 uživatelem volfda
volfda Odesláno 14. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 14. dubna 2010 Ingenieur - Submariner, čoveče tohle rozhodování ti nezávidím. Kdybys věděl, co je ještě ve hře... No, plácám tu o tom pořád, tak ti to taky prozradím, ještě PAM 312 (nad těma slintám skoro rok, mají zatím hooodně bodů), no a pak jedna moje lahůdka, což jsou sedmidenní portugaly, což by byly určitě IWC definitivky. Jediné, co mi hraje proti nim je cena, to zmáknu koupit ty PAM a ještě k tomu IWC pilot chrono... Já mám vždy když se poohlížím po něčem novém hroznou shcízu, ale ve finále to dopadá dobře
vojt Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2010 Kup další Rolády. Jasně, Datejustem ll chybu neuděláš, ale nechceš se mrknout po nějakém modelu s otočnou lunetou? Aby byly prostě co nejvíc jiné než Milgaussy.. A pokud se nemýlím, celoocelový Datejust ll ještě není a mě osobně by zlato odradilo.
volfda Odesláno 14. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 14. dubna 2010 Kup další Rolády. Jasně, Datejustem ll chybu neuděláš, ale nechceš se mrknout po nějakém modelu s otočnou lunetou? Aby byly prostě co nejvíc jiné než Milgaussy.. A pokud se nemýlím, celoocelový Datejust ll ještě není a mě osobně by zlato odradilo. Celoocelové jsou a je jich několik. Koukni sem. Zrovna koukám do katalogu IWC a budeš mít fakt těžké rozhodování. Jenže Rolex je Rolex a kdybych si měl vybrat já, šel bych do DSSD. To budu. Musím si to nechat rozležet v halvě, pak vyberu finální 2 hodinky a půjdu si je vyzkoušet, jedny z nich to vyhrají. Myslím, že jedny z těch finálních budou PAM 312. Ale je pravda, že Rolex je Rolex, už jsem to poznal na vlastní kůži
vojt Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2010 Celoocelové jsou a je jich několik. Tato zubatá luneta je z bílého zlata.
bandicoot Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2010 volfda: a že si ten chronobundus nevyřešíš elegantně těmi IWC Portuguese Chronograph, co jsou v inzerci... něco sportovně elegantního ti v portfoliu chybí
volfda Odesláno 14. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 14. dubna 2010 volfda: a že si ten chronobundus nevyřešíš elegantně těmi IWC Portuguese Chronograph, co jsou v inzerci... něco sportovně elegantního ti v portfoliu chybí už jsem si s Karlem kvůli nim i psal... Ale nevím, hodinky to jsou krásné, vadí mi jen že nemají in-house, už se to řešilo v mém vlákně v IWC. To bych si asi spíše vzal za 70k znova pilot chrono. Tato zubatá luneta je z bílého zlata. Já myslel, že z oceli... V popisu je ocel. Tak mně by to vcelku nevadilo. Pouzdro a tah ocel a luneta zlato (bílé).
bandicoot Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2010 To bych si asi spíše vzal za 70k znova pilot chrono. Na druhou stranu, 7750 v portugalech je jiná už od pohledu, inhauzu je imho blíž než ta ve flígrech. Mám je v Praze u sebe, bydlím v Ruzyni, tedy nedaleko, můžeš na ně mrknout - to pouzdro, ten fíling, to se prostě s flígrem nedá srovnávat. Měl jsem je nějakou dobu u sebe oboje a dodnes mi některý lidi řikaj, že portugaly jsou nejhezčí hodinky, co u mě viděli a to i přes takový nádhery jako Reverso Grande Date. Navíc dle ceny v katalogu jsou od flígrů výš o 2500?, tak si spočti 70 a 89. Prostě je tam víc tý muziky.
volfda Odesláno 14. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 14. dubna 2010 Na druhou stranu, 7750 v portugalech je jiná už od pohledu, inhauzu je imho blíž než ta ve flígrech. Mám je v Praze u sebe, bydlím v Ruzyni, tedy nedaleko, můžeš na ně mrknout - to pouzdro, ten fíling, to se prostě s flígrem nedá srovnávat. Měl jsem je nějakou dobu u sebe oboje a dodnes mi některý lidi řikaj, že portugaly jsou nejhezčí hodinky, co u mě viděli a to i přes takový nádhery jako Reverso Grande Date. Navíc dle ceny v katalogu jsou od flígrů výš o 2500?, tak si spočti 70 a 89. Prostě je tam víc tý muziky. Tak když jsme u toho, mrknout na ně mohu, na ruce jsem je nikdy neměl, mám to pár minut autem, ale vem si na ruku i ty JLC, to je můj veeelký sen do budoucna. I když teď letím do Paříže, budu tam kamarádovi kupovat Orisky, tak se mrknu na vše, co tam mají
bandicoot Odesláno 14. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2010 nemám ani JLC, ani Breguet, ani Omegy, ani Paneraje... vždycky něco musí pryč, když něco novýho přijde ale mám zenitky, chrono aero v normální velikosti T (43mm)
volfda Odesláno 14. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 14. dubna 2010 nemám ani JLC, ani Breguet, ani Omegy, ani Paneraje... vždycky něco musí pryč, když něco novýho přijde ale mám zenitky, chrono aero v normální velikosti T (43mm) To taky není špatný kousek na poklonu
lastam Odesláno 15. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2010 Kezbych uz ja mohl rozhodovat jake si ty rolady koupim, submarinery se mi moc libi, libi se mi i gmt master II, datejusty II me taky oslovily dokonce i v bicoloru, ale asi nej jsou ocelovy, bily nebo cerny cifernik s indexy za me teda submariner, je jiny nez milgauss, datejust ma 41mm, hodi se nejvic k obleku, no je to tezke rozhodovani:-)
volfda Odesláno 16. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 16. dubna 2010 Kezbych uz ja mohl rozhodovat jake si ty rolady koupim, submarinery se mi moc libi, libi se mi i gmt master II, datejusty II me taky oslovily dokonce i v bicoloru, ale asi nej jsou ocelovy, bily nebo cerny cifernik s indexy za me teda submariner, je jiny nez milgauss, datejust ma 41mm, hodi se nejvic k obleku, no je to tezke rozhodovani:-) Sám sobě nezávidím... Jediné, co mi odrazuje od Datejustu II. je, že na to ještě nemám věk, jsou to párádní hodinky, řekl bych, že nepochybně vlajková loď rolexu a definitivky. Třeba daytony mi nic neříkají... Jetšě jsem přemýšlel o GMT master II., nevím proč, ale ty hodinky mi nm neoslovují... Tak někde očíhnu ty suby a uvidím.
D_o_S Odesláno 16. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2010 (upraveno) Tak Datejust II bych si nekoupil... proporce uplne kazi Rolex design... na Milgaussech ta velikost sedi, ale klasiky DJ pouze v 36mm pokud neco... Imho, pokud datejusty, tak SS s broušenou lunetou (bile zlato), k tomu jubilee pasek (ten std. co je treba na milgaussech k nim vypada divne), a ciferniky muzes menit dle vule... Nebo jestli se ti libi zlato, tak nemam nic proti... Kdyz jsem poprvy videl DJ II tak jsem si rikal, parada, konecne 41mm, takova slusna velikost... ale kdyz se podivas na ne tak trochu z dalky, a kor kdyz mas vedle klasicky DJ, tak jsem presvecen, ze o DJ II tolik presvedcen nebudes... Submarinery jsou skvely, nekomu se ale muze zdat jejich provedeni humpolacky, obzvlast kdyz vedle nic das DJ (proste DJ jsou nablyskany, suby brouseny, vypada to uplne jinak). Sub = the ultimate tool watch. Ale jelikoz mas Milgaussy a Breitle, tak bych zkusil neco jineho... osobne, mam rad serie, tj. kdyz Rolex tak DJ+Sub, Omega Seamaster + SpeedMaster, IWC Ingineury + Pilotky, atd. Z meho pohledu se domnivam, ze DJ neuzijes, pokud si nechas Milgaussy. Zpracovanim jsou milgaussy na urovni DJ, ale zamerenim jako Suby (tj technicky zamerene), tudiz jsou to naprosto univerzalni hodinky a nebranil bych se je nosit k cemukoliv... Kdybys mel suby, tak bych te premlouval do DJ a vice versa (IMHO pak bys zadny jiny nepotreboval)... Kdybych vlastnil Milgaussy a Suby, tak nevim, jak bych se rozhodoval, co si ten den vzit... Milgauss a DJ bych volil DJ na formalnejsi setkani, ale jinak na volny cas Milgauss Abych rekl pravdu, zkusil bych treba Speedmastry... jo, Omega je jinde jak cenove tak prestizi, ale nejsou to spatne hodinky, a neokoukaji se ti, a pochybuju, ze bys je z vlastni vule prodaval, hodne lidi na foru to lituje (viz thread)... Jo, a cena za novej sub cca $7500, soucastny sub $6000 Jeste jeden napad, co nejakej High end, ve smyslu AP, VC, PP, BP, Breguet atd... treba Breguet Aeronavale? Anebo co neco z nemecke vyroby? GO nebo treba Sinn? Upraveno 16. dubna 2010 uživatelem D_o_S
rorda Odesláno 16. května 2010 Nahlásit Odesláno 16. května 2010 (upraveno) Sám sobě nezávidím... Jediné, co mi odrazuje od Datejustu II. je, že na to ještě nemám věk, jsou to párádní hodinky, řekl bych, že nepochybně vlajková loď rolexu a definitivky. Třeba daytony mi nic neříkají... Jetšě jsem přemýšlel o GMT master II., nevím proč, ale ty hodinky mi nm neoslovují... Tak někde očíhnu ty suby a uvidím.Jo, já jsem dlouho zvažoval tento krok a zjistil jsem, že už jsem na to dost dospělý a nošení Datejust II unesu a na své okolí se vykašlal ... Udělal jsem to kvůli tomu, námi známému, vnitřnímu pocitu a především posunu, nevylučuji, že jsem našel své "definitivní hodinky", tedy alespoň pracovní ... Takže když se naskytla šance je výhodně koupit, neváhal jsem, i když si pořád musím "hlídat" počet svých hodinek ... Volfdo, záleží, k jaké příležitosti ty Milgaussy nosíš, jelikož Datejusty a je bych zařadil do jedné škatulky, možná by se ti opravdu, tak říkajíc, dublovaly a neunosil bys je ... Upraveno 16. května 2010 uživatelem rorda
volfda Odesláno 16. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 16. května 2010 Jo, já jsem dlouho zvažoval tento krok a zjistil jsem, že už jsem na to dost dospělý a nošení Datejust II unesu a na své okolí se vykašlal ... Udělal jsem to kvůli tomu, námi známému, vnitřnímu pocitu a především posunu, nevylučuji, že jsem našel své "definitivní hodinky", tedy alespoň pracovní ... Takže když se naskytla šance je výhodně koupit, neváhal jsem, i když si pořád musím "hlídat" počet svých hodinek ... Volfdo, záleží, k jaké příležitosti ty Milgaussy nosíš, jelikož Datejusty a je bych zařadil do jedné škatulky, možná by se ti opravdu, tak říkajíc, dublovaly a neunosil bys je ... Teď jsem se s DJ na chvíli uklidnil, ale myslím, že mi to zas chytne. Právě jak říkáš, nosil bych je na stejné příležitosti a dříve, či později by mi jedny omrzely. Milgaussy nosím ze svých hodinek nejčastěji, mám pocit, že se hodí snad ke všemu (ať mám oblek, jeansy, nebo shortky a tričko). Teď pokukuji po GMT master II., ale asi napřed vyčkám na osobní setkání s novýma Submarinerama, mám pocit, že bych si zasloužil něco ,,sportovnějšího"- nevím jak přesně to nazvat, či pokud mi skočí do cesty Panerai za dbrou cenu, nevylučuji společné sblížení ve winderu... Ale jak pořád říkám, DJ přijde, možná i dříve, možná později, ale přijde PS. hoď na forum pár živých fotek s DJ
lastam Odesláno 16. května 2010 Nahlásit Odesláno 16. května 2010 Teď jsem se s DJ na chvíli uklidnil, ale myslím, že mi to zas chytne. Právě jak říkáš, nosil bych je na stejné příležitosti a dříve, či později by mi jedny omrzely. Milgaussy nosím ze svých hodinek nejčastěji, mám pocit, že se hodí snad ke všemu (ať mám oblek, jeansy, nebo shortky a tričko). Teď pokukuji po GMT master II., ale asi napřed vyčkám na osobní setkání s novýma Submarinerama, mám pocit, že bych si zasloužil něco ,,sportovnějšího"- nevím jak přesně to nazvat, či pokud mi skočí do cesty Panerai za dbrou cenu, nevylučuji společné sblížení ve winderu... Ale jak pořád říkám, DJ přijde, možná i dříve, možná později, ale přijde PS. hoď na forum pár živých fotek s DJ GMT mi prijdou fakt vymakany hodinky, ale i Suby, nejak subjektivne mi na tech GMT ci Subech prijdou vic dotazeny detaily zpracovani tela hodinek a ukotveni tahu, proste lip to tam sedi a lip to vypada, fotka sibirnayi prozrazuje ze je to pravda, GMT vypada jako jednolitek, a vypada to proste pro me lip nez Datejust... kazdopadne za me GMT, Suby nebo Datejust, ani jedna volba nebude spatna Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
rorda Odesláno 16. května 2010 Nahlásit Odesláno 16. května 2010 Počkejte, až sem sibirnaya postne ten svůj chystaný upgrade bicolor Datejustů ...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se